مجله دلگرم/طرز تهيه حلواي زعفراني
مواد لازم:
آرد گندم 3 پيمانه پر
شکر 2 پيمانه
روغن مايع 1 پيمانه
کره 100 گرم
زعفران 1قاشق مربا خوري
آب 1 پيمانه
گلاب 1/4 پيمانه
پودر دانه ي هل در صورت دلخواه


طرز تهيه:
آرد را در يک تابه با ديواره ي نسبتا بلند که روي حرارت گرم شده الک کنيد و با قاشق چوبي مرتب و دايم هم بزنيد.
اگر تابه قبلاً خوب گرم باشد حدود 15تا 20 دقيقه وقت لازم است که آرد را بدون روغن روي حرارت ملايم تفت دهيد.
اين کار براي سبک شدن آرد است. اگر از اول روغن را اضافه کنيم هم زدن خيلي سخت ميشود.
وقتي بوي آرد بو داده بلند شد و رنگش کرم رنگ شد ،آرد را در آبکشي که توري سيمي ريز هست بريزيد و در ظرف ديگري با کمک قاشق الک کنيد.
در آخر خواهيد ديد که گلوله هايي از آرد ته ظرف مانده... آن ها را هم به کمک قاشق پودر کنيد و از صافي بگذرانيد.
اين کار روش من براي به دست آوردن يک آرد يک دست است .چون به تجربه ديدم که وقتي ،روغن را اضافه ميکنم ،آرد گلوله ميشود... (خواهش ميکنم اين قسمت الک کردن آرد تفت داده را فاکتور نگيريد تا به يک نتيجه ي متفاوت برسيد)
حالا آرد الک شده را به تابه برگردانيد.
روغن مايه و کره را اضافه کنيدو خوب هم بزنيد. در موقع حلوا پختن مهم ترين کار هم زدن ممتد، روي حرارت خيلي کم هست .حرارت را هرگز خيلي زياد نکنيد وگرنه در چشم به هم زدني ته ميگيرد و ميسوزد. حدود 15 تا 20 دقيقه تفت دهيد.
اگر دوست داريد رنگ حلوا روشن بشود، 20 دقيقه کافي است .
اگر دوست داريد تيره تر باشد کمي بيشتر حدود 30 تا 35 دقيقه تفت دهيد. معمولا در حلواي زعفراني رنگ حلوا روشن است.
وقتي رنگ آرد خوب طلايي شد شيره را آرام اضافه کنيد و مرتب هم بزنيد.
تمام شيره را يک جا اضافه نکنيد. بلکه آروم آروم اون رو به خورد حلوا بدهيد.
زير تابه را هم زمان ،با اضافه کردن شيره خاموش کنيد. حدود چند دقيقه حلوا را در تابه با همان کفگير چوبي ،ورز دهيد تا ظاهر حلوا بدون ترک شود. يعني يک دست و صاف.
تا حلوا گرم است آن را در ظرف دلخواه بريزيد و با پشت قاشق يا کفگير رويش را صاف کنيد...تزيين کنيد و در صورت دلخواه کمي آجيل خام رويش بريزيد و نوش جان بفرماييد.
طرز تهيه شهد يا همان شيره ي ساده
براي شهد، طبق مقدار گفته شده در بالا، شکر و آب را داخل ظرفي ريخته هم بزنيد بعد روي حرارت بگذاريد.
وقتي جوشيد گلاب را بريزيد و وقتي دوباره 5 دقيقه جوشيد زود خاموش کنيد.
زعفران را هم که کوبيده و با 3 قاشق آب جوش يا گلاب دم کرده ايد به شيره اضافه کنيد.(البته ميتوانيد زعفران را مستقيم به حلوا اضافه کنيد.درست همان موقع که شيره را اضافه ميکنيد. چون گاهي همه ي شيره استفاده نميشود.)
اگر دوست داشتيد ميتوانيد کمي پودر دانه هل به شهد از اول اضافه کنيد .من هميشه هل دم کرده هم به شيره اضافه ميکنم.
نکته ي خيلي مهم :من هميشه نيم پيمونه آرد برنج هم اضافه ميکنم. به اين صورت که ، در 10 دقيقه ي آخر تفت دادن آرد بدون روغن ،(يعني پيش از الک کردن)آرد برنج رو به تابه اضافه ميکنم چرا؟ چون باعث ترد تر و پوکتر شدن حلوا ميشه و حلوا رو از حالت خميري درمياره.
اميدوارم تجربه ي موفقي برايتان باشد...نوش جان .

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar