آيا در خانه با روش هاي سالم آشپزي مي کنيد؟

شور و شيرين/ آيا شما آشپز خوبي هستيد؟ براي خوشمزه شدن غذا از چه شيوهاي استفاده ميکنيد؟ آيا بايد حتماً بهترين مواد را از فروشگاههاي مواد غذائي تهيه کنيد تا غذاي خوشمزه بپزيد يا نه با کمترين مواد، بهترين غذاها را تهيه ميکنيد؟ بله درست است. سالم غذا پختن، به اين معني نيست که شما حتماً بايد آشپز ماهري باشيد و يا با گرانترين مواد، غذا بپزيد. ميتوان از سادهترين روشهاي پخت، براي آماده کردن غذا به بهترين نحو استفاده کرد.
روشهائي که در اينجا شرح داده ميشود بهترين روشهاي غذا درست کردن است و به گونهاي است که نه تنها در آن از طعمدهندهها استفاده ميشود بلکه در حين پختن، مغذي بودن مواد حفظ ميشود؛ البته بدون اينکه مقدار زيادي چربي و نمک به آن افزوده شود. ميتوانيد از اين روشها، براي آماده کردن غذاي مورد علاقهي خود استفاده کنيد:
پختن
- از اين روش براي پختن غذاهاي دريائي، مرغها، گوشت لخم و ميوه و سبزي استفاده ميشود. در اين روش، غذاها را در ماهيتابه يا قابلمه و يا ظرفي در دار قرار دهيد، روي اجاق بگذاريد و کمي آب بيفزائيد تا گرما اطراف آن را احاطه کند. در روش پختن، نيازي به افزودن روغن نيست. در پارهاي موارد، گاهي ممکن است نياز باشد براي پيشگيري از خشک شدن غذا، کمي آن را چرب کنيد.
با حرارت ملايم پختن
با اين روش، ابتدا مواد غذائي را بايد در ماهيتابه و در فر کمي برشته کرد. آنگاه به آهستگي، با مقداري از مايعات مانند آب يا مايع خود گوشت يا مرغي که درون غذاست، آن را پخت.
در بعضي از دستورهاي غذائي، مايعي که براي پختن غذا استفاده ميشود، بعد از آن به عنوان سس براي تزئين و خوشمزه کردن و طعم دادن به غذا استفاده ميشود. اين مايع، بسيار خوشمزه است.
کباب کردن و جوشاندن
هردوي اين روشها، روشهاي نسبتاً خوبي براي حرارت دادن مستقيم به مواد غذائي است. براي کباب کردن روي کبابپز، غذا را روي چنگکهاي کبابپز بگذاريد يا به سيخ بزنيد و بالاي زغالي که بسيار گرم است، قرار دهيد.
براي تکههاي کوچکتر مانند سبزيهاي تکه شده، ميتوانيد از توريهاي کبابپز استفاده کنيد تا از افتادن و ليز خوردن اين مواد جلوگيري شود. براي جوشاندن مواد هم، غذاهاي موردنظر را در ظرفي که قبلاً آب آن جوش آمده، قرار دهيد. اين روش، باعث ميشود تا چربيهاي اضافي از غذاها خارج شود و در صورت لزوم از روي آب جمع آوري گردد.