نماد آخرین خبر

معرفي ادويه ها؛ وانيل

منبع
بروزرسانی
معرفي ادويه ها؛ وانيل

شور و شيرين/ وانيل [VANILLA]؛ گياه بومي کشورهائي مانند هندوستان، مکزيک و آمريکاي جنوبي و مرکزي است. اين گياه - که گاهي طول ساقه‌اش به يک و نيم متر هم مي‌رسد - دور درختان مي‌پيچد و بالا مي‌رود. بلور‌هاي سفيدرنگ موجود در روي ساقه‌ي گياه وانيل، وانيلين نام دارد.
حال آن‌که ساقه‌ي وانيل، به رنگ قهوه‌اي تيره مي‌باشد. وانيل، يکي از پرمصرف‌ترين طعم‌دهنده‌ها در صنعت قنادي به شمار مي‌رود و از آن، در تهيه‌ي انواع کيک و شيريني استفاده مي‌شود. هنگامي که از کنار مغازه‌ي شيريني‌فروشي مي‌گذريد، بوي خوشي که به مشامتان مي‌رسد، همان بوي خوش وانيل است. وانيل نيز، يکي از هديه‌هاي خداوند به ما انسان‌هاست. بد نيست بدانيد که وانيل، به سه شکل مختلف در دسترس است.
چنان که گفته شد، ساقه‌ي وانيل قهوه‌اي رنگ است و عصاره‌ي آن نيز -  که به اسانس وانيل معروف است - به رنگ قهوه‌اي تيره در کارخانه تهيه و در شيشه‌هاي مخصوص آماده‌ي فروش مي‌شود.
همچنين، از بلور‌هاي سفيدرنگ نشسته بر روي ساقه‌ي وانيل استفاده مي‌شود و در طعم بخشيدن به کيک و شيريني از آن بهره مي‌گيرند.
هرچند بهره‌گيري از ماده‌ي موجود در ساقه‌ي وانيل بهترين و دلپذير‌ترين گزينه‌هاست! به منظور بهره‌گيري از آن، مي‌بايد به کمک چاقوي تيزي، شکافي روي ساقه‌ي وانيل ايجاد کنيد و از ماده‌ي درون آن استفاده نمائيد. گفتني است که ميزان استفاده از وانيل در هر يک از گونه‌هاي آن متغير است. به طور مثال، چنانچه وانيلين در اختيار داريد، مقدار اندکي از آن براي کيک و شيريني به کار بريد.
اگر از ساقه‌ي طبيعي وانيل استفاده مي‌کنيد، پس از خراشيدن پوست داخلي آن و بيرون آوردن ماده‌ي اصلي وانيل، ساقه‌ي آن را دور نريزيد؛ چون که مي‌توانيد ساقه‌ي وانيل را درون ظرف حاوي شکر بگذاريد و هر روز ظرف را تکان دهيد تا بوي وانيل همه‌ي شکر را دربربگيرد و شکر معطري داشته باشيد.

همچنين، مي‌توانيد از يک قاشق چايخوري اسانس (عطرمايه‌ي) وانيل در هر دستور کاري که داراي وانيل است، بهره بگيريد؛ اما در ميزان استفاده از وانيلين، دقت لازم را داشته باشيد. زيرا مصرف بيش از حد آن، موجب تلخ شدن شيريني خواهد شد! 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره