نمناک/ پودر پياز يکي از موارد پرمصرف در آشپزخانه ها است که براي خوش طعم کردن و عطر کردن غذاها مي باشد، در ادامه با روش هاي نگهداري پودر پياز و طرز تهيه آن بيشتر آشنا خواهيد شد.


آموزش کامل پودر کردن پياز و روش نگهداري آن
پودر پياز يکي از بهترين چاشني ها براي خوش طعم و عطر کردن غذاهاست. اين ادويه بدون اينکه ظاهر غذا را تغيير دهد، عطر و طعم خاص و فوق العاده اي به غذا مي دهد و مي توان از آن براي در طبخ انواع غذاها، سس ها، انواع سوپ و پلوهاي مخلوط و... استفاده نمود. در اين بخش از رازهاي خانه داري نمناک طرز تهيه پودر پياز را ارائه مي کنيم تا بتوانيد خودتان در خانه پودر پياز را با بهترين طعم و کيفيت درست کنيد و پودر پيازهاي آماده و بدون عطر و طعم را نخريد .
 
طرز تهيه پودر پياز
بهترين پياز براي خشک کردن و تهيه پودر پياز از آن، پياز سفيد و يا زرد است. پياز قرمز براي تهيه پودر پياز مناسب نيست.

خشک کردن سريع پياز
براي تهيه پودر پياز، ابتدا بايد پياز را خشک کنيد اما بايد بدانيد خشک کردن آهسته پياز سبب مي شود پياز آلودگي هاي محيط را جذب خود کند پس بهتر است با استفاده از روش هاي زير پياز را خشک کنيد.


خشک کردن پياز داخل فر :
1. پيازها را پوست بگيريد.
2. سپس آنها را بشوييد و به صورت حلقه هاي نازک برش بزنيد اما دقت کنيد نبايد حلقه ها بيش از حد نازک بوده که به سيني فر بچسبند.
3. حلقه هاي برش زده پياز را داخل دستمالي بريزيد و اجازه بدهيد آب پيازها از بين بروند.
4. پيازها را داخل سيني فر بريزيد و سيني فر را داخل فر بگذاريد.
5. درجه حرارت فر بايد روي کمترين دما قرار بگيرد.
6. پيازها را هر نيم ساعت زير و رو کنيد تا به يک صورت يکنواخت خشک شوند.
7. بعد از خشک شدن کامل پيازها، سيني فر را بيرون بياوريد و اجازه بدهيد تا پيازها خنک شوند.


خشک کردن پياز داخل مايکروفر :
پياز را پوست بگيريد و بشوييد.
پيازها را به صورت حلقه هاي نازک خرد کرده و روي دستمالي بريزيد تا آب آن ها خارج شوند.
پيازها را داخل ظرف مناسب مايکروفر قرار داده و ظرف را به مدت 5-6 دقيقه درون مايکروفر بگذاريد تا آب پيازها گرفته شده و تا حدودي خشک شوند.
سپس پيازها را خارج کرده و درون تابه اي قرار بدهيد.
تابه را روي شعله پخش کن با حرارت خيلي کم قرار دهيد و دائم آن را هم بزنيد تا پيازها کاملا خشک و شکننده شوند.

خشک کردن پياز روي شوفاژ يا بخاري:
پيازها را پوست بگيريد و بشوييد و سپس حلقه اي خرد کنيد.
کاغذ فويلي روي صفحه ي بخاري يا شوفاژ بکشيد.
بخاري را روي شعله ي متوسط قرار بدهيد و پيازها را روي آن بچينيد.
چند بار پيازها را زير و رو کنيد تا يکسان خشک شوند. 

پودر کردن پياز :
به هر روشي که پيازها را خشک نموديد، مي توانيد اکنون پودر پياز تهيه کنيد.
پيازهاي خشک شده را بلافاصله بعد از خنک شدن، داخل مخلوط کن يا دستگاه آسياب بريزيد تا کاملا آسياب شوند و به پودر پياز تبديل شوند.
ميزان آسياب کردن پياز به سليقه ي شما بستگي دارد. بعضي ها آن را مثل آرد کاملا پودر کرده و برخي ديگر آن را درشت تر پودر مي کنند.
اگر آسياب کردن پيازها را به تاخير بياندازيد، پيازها رطوبت محيط را به خود جذب کرده و نرم مي شوند.
پيازهاي نرم به خوبي آسياب نمي شوند و کيفيت بالايي نخواهند داشت. 

نحوه ي نگهداري از پودر پياز :
چنانچه در بخش سبک زندگي و رازهاي خانه داري نمناک گفته ايم بايد پودر پياز را درون ظرفي دربسته ريخته و درون يخچال نگهداري نماييد تا پياز مدت زمان طولاني عطر و طعم خود را حفط کند.
بعد از هر بار استفاده از پودر پياز درب ظرف را محکم ببنديد تا رطوبت وارد آن نشود و بتوان مدت زمان طولاني از آن استفاده کرد.

نکاتي براي تهيه ي پودر پياز :
براي خشک کردن پياز، ابتدا پيازها را از طول از وسط نصف کرده و به صورت لايه لايه خلالي کنيد.
از 1 عدد پياز بزرگ 1 قاشق غذاخوري پودر پياز بدست مي آيد.
براي خشک گردن پياز و تهيه ي پودر پياز از روش خشک کردن در محيط و از طريق آفتاب استفاده نکنيد و سريع ترين روش را انتخاب کنيد زيرا پياز سريع ميکروب را به خودش جذب مي کند.
هنگام خشک کردن پيازها دماي فر بهتر است پايين و مدت خشک شدن بيشتر باشد تا رنگ پودر پياز تيره نشود.
پودر پياز را مي توانيد در کليه ي غذاهاي گوشتي جايگزين پياز کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar