ستاره/ فالوده در واقع نوعي دسر خنک و تابستاني ايراني است که عمدتا از نشاسته و شکر درست مي‌شود. اين دسر خوشمزه در شهر‌هاي مختلف به سبک‌هاي متنوعي تهيه مي‌شود و سه نوع از معروف‌ترين آن‌ها فالوده شيرازي، فالوده کرماني و فالوده يزدي است که در ترکيب شربت و گاهي شکل ظاهري تفاوت‌هايي دارند. فالوده يزدي که در شهر يزد به آن ماقوتک نيز مي‌گويند، به راحتي در منزل تهيه مي‌شود و به عنوان يک نوشيدني خنک و ساده مورد استفاده قرار مي‌گيرد. طرز تهيه فالوده يزدي خانگي در دو مرحله تهيه شربت و آماده کردن نشاسته، موضوعي است که در اين مطلب به آن پرداخته شده است.

مواد لازم:
شکر: 2 پيمانه
آب: 1 پيمانه
گلاب: 2 قاشق غذاخوري

دستور تهيه:
آب و شکر را در قابلمه‌اي ريخته و روي حرارت متوسط قرار دهيد تا به جوش آيد.
سپس حرارت را کم کنيد و مرتب هم بزنيد تا شکر در آب حل شود.
اجازه دهيد تا شربت به مدت ۱۰ دقيقه روي حرارت ملايم بجوشد و غليظ شود، سپس گلاب را به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنيد.
شربت را کنار بگذاريد و اجازه دهيد کاملا خنک شود، سپس به ادامه کار بپردازيد.
 
مواد لازم براي تهيه فالوده يزدي
نشاسته گل:1 پيمانه
آب سرد: 4 پيمانه
گلاب: 1 قاشق غذاخوري
تخم شربتي:1 قاشق غذاخوري
آب گرم: 1/4 پيمانه

دستور تهيه فالوده يزدي
ابتدا تخم شربتي را تميز بشوييد، سنگ شور کنيد و در ظرفي بريزيد. سپس ۱/۴ پيمانه آب گرم به آن اضافه کرده و صبر کنيد تا تخم شربتي در آب باز شود و در اين فاصله مشغول آماده کردن نشاسته شويد.
نشاسته را همراه با ۴ پيمانه آب سرد و ۱ قاشق غذاخوري گلاب در قابلمه‌اي بريزيد و هم بزنيد تا نشاسته در آب حل شود.
قابلمه را روي حرارت ملايم قرار داده و مرتب هم بزنيد تا نشاسته بپزد.
اجازه دهيد نشاسته به مدت ۱۵ دقيقه بر روي حرارت ملايم بپزد و در اين فاصله مرتب آن را هم بزنيد که ته نگيرد.
پختن نشاسته را تا جايي ادامه دهيد که مخلوط کاملا غليظ شده و غلظت آن بيشتر از غلظت فرني شود.
وقتي نشاسته به غلظت مناسب رسيد، حرارت را خاموش کنيد و مايه نشاسته را در يک سيني استيل به ابعاد ۴۰*۳۰ سانتيمتر پهن کنيد.
سيني را کمي تکان دهيد تا مايه نشاسته به طور يکنواخت در همه جاي آن پخش شود و سپس سيني را در يخچال قرار دهيد.
حدود ۲۴ ساعت صبر کنيد تا نشاسته سفت شود، سپس سيني را از يخچال خارج کرده و نشاسته را به کمک يک چاقو به صورت رشته‌هاي باريک برش بزنيد.
تخم شربتي را در شربتي که قبلا آماده کرديد بريزيد و آن را با تکه‌هاي يخ پر کنيد تا کاملا تگري شود.
سپس رشته‌هاي فالوده را به شربت تگري اضافه کنيد و هم بزنيد.
فالوده يزدي را تا سرد است به عنوان يک ميان وعده خنک و خوشمزه در روز‌هاي گرم تابستان براي رفع عطش و گرما نوش جان کنيد.

سخن آخر
فالوده در گذشته به خوراک تهيه شده از پختن پودر بادام در شکر اطلاق مي‌شد و امروز نوعي دسر خنک است که در کنار بستني سرو مي‌شود. اين دسر با موادي چون آبليمو، شربت آلبالو و عرقياتي مانند گلاب مزه دار مي‌شود و در کنار نوشيدني‌هايي مانند موهيتو براي رفع عطش و گرمازدگي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. لطفا در صورت تهيه اين نوشيدني خوش عطر و طعم در منزل، تجربيات خود را در پايين صفحه و از طريق بخش ارسال نظر با ديگران به اشتراک بگذاريد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar