نماد آخرین خبر

غذاي اصلي/ شله بريان اصفهان را حتما امتحان کنيد

منبع
ايران کوک
بروزرسانی
غذاي اصلي/ شله بريان اصفهان را حتما امتحان کنيد

ايران کوک/ چي لازم دارم:
برنج 2 پيمانه
گوشت دنده يا گردن گوسفند 300 گرم
پياز 1 عدد
پودر زيره سياه 1 قاشق غذاخوري
زردچوبه 1/2 قاشق چايخوري

نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
وقتي صحبت از غذاهاي محلي اصفهان ميشه شايد اکثريت ياد خورش ماست يا کباب برياني بيفتند. گز اصفهان هم که غذا نيست. ولي جايگاه ويژه خودش رو داره.! اما بهتره بدونيد اين غذاها تنها خوشمزه هاي استان اصفهان نيستند. اين خطه دوست داشتني کشورمون شله بريان دلبر رو هم داره، که متاسفانه در حقش جفا شده و کمتر کسي اونو مي شناسه.! به خاطر همين ما تصميم گرفتيم اين خوراک خوشمزه رو به شما عزيزان آموزش بديم.
شله بريان با استفاده از گوشت و برنج محلي اصفهان پخته ميشه. برنجي که بهش لنجون ميگن. از اونجا که اين نوع برنج با آب زاينده رود سيراب ميشه عطر و طعم بي نظيري داره. البته نگران نباشيد. شما مي تونيد اين غذا رو با استفاده از برنج هاي ديگه هم درست کنيد. چون اين غذا ترکيبي از گوشت و برنجه واقعا لذيذ و عاليه. از طرفي وجود زيره واقعا طعم خاصي بهش مي بخشه. ضمن اينکه زيره هضم غذا رو ساده مي کنه. خواص زيره براي لاغري هم که قبلا بهش پرداخته شده. بنابراين به نظر مي رسه با يه غذاي هيجان انگيز روبرو هستيم. پس حتما مارو در اين سفر همراهي کنيد.! 
چطور بپزم:
1- برنج را پاک کرده و با آب ولرم خوب بشوييد. سپس مقداري نمک و آب ولرم روي آن ريخته و به اصطلاح خيس کنيد. 
2-  پياز را خلالي خرد کرده و در روغن تفت دهيد. 
3- همين که پيازها سبک شدند زردچوبه، فلفل و گوشت را نيز اضافه کنيد. گوشت را تفت بدهيد تا طعم پياز به خوردش برود. 
4- وقتي که آب خود گوشت کشيده شد چند پيمانه آب جوش داخل قابلمه بريزيد. دقت داشته باشيد آب گوشت زياد باشد. چون در مراحل بعدي به آن نياز خواهيد داشت. حدود 2 ساعت زمان بدهيد تا گوشت کاملا بپزد. 
5-  وقتي که گوشت پخته شد آن را از قابلمه خارج کنيد. استخوان هاي گوشت را سريعا جدا کرده و مجدد به قابلمه بازگردانيد.  
6- آب روي برنج را کامل خالي کنيد. سپس برنج و مقداري نمک را نيز داخل قابلمه حاوي گوشت بريزيد. در اين مرحله گوشت بايد به اندازه اي آب داشته باشد که برنج کاملا پخته و نرم شود. 
7- شعله را کم کنيد تا برنج به آرامي با آب گوشت بپزد. هر از گاهي آن را هم بزنيد تا ته نگيرد. 
8- وقتي آب گوشت تا حدي کم و برنج پخته شد، زيره را نيز به شله بريان اضافه کنيد. تمامي مواد را هم بزنيد تا کاملا مخلوط شوند. 
9- هنگامي که آب گوشت کامل کشيده شد، با استفاده از گوشتکوب تمامي مواد را له کرده و سپس سرو کنيد. اين غذا غلظتي به اندازه حليم دارد. 

نکات کليدي براي تهيه شله بريان 
– چنان چه چربي خون داريد يا گوشت گوسفند نمي خوريد، مي توانيد از گوشت گوساله استفاده کنيد. 
– در مراحل پاياني پخت برنج حتما نمک غذا را امتحان کنيد. چون ممکن است برنج نمک بيشتري بخواهد. 
– از همان ابتدا مي توانيد از گوشت بدون استخوان استفاده کنيد. 
– اگر به هنگام ريختن برنج احساس کرديد آب گوشت کم است مقداري آب جوش به آن اضافه کنيد. هرگز از آب سرد براي اين منظور استفاده نکنيد. 
– مي توانيد پياز را از ابتدا به شکل درسته در گوشت بريزيد. سپس قبل از ريختن برنج آن را خارج کنيد. اما در مجموع شله بريان با پياز خوشمزه تر است.  
– مي توانيد مقداري از گوشت را برداشته و براي تزيين استفاده کنيد. 
– اگر از برنج نيم دانه براي تهيه شله بريان استفاده کنيد بهتر است. 
– شله بريان را بدون زردچوبه نيز پخته مي شود.  

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره