نماد آخرین خبر

صفر تا صد تهيه دلمه بادمجان دلبرانه

منبع
مجله ديجي کالا
بروزرسانی
صفر تا صد تهيه دلمه بادمجان دلبرانه

مجله ديجي کالا/ بدون شک هر کس طرز تهيه دلمه بادمجان و فلفل را بلد باشد بين دوستان و خانواده محبوبيت زيادي پيدا مي‌کند! در اين مطلب طرز تهيه دلمه بادمجان را به شيوه‌ي اصيل تبريزي آموزش مي‌دهيم.
دلمه علاوه بر ايران در ديگر کشور‌هاي خاورميانه مثل ترکيه هم تهيه مي‌شود. اساسا نام «دلمه» ريشه‌ي ترکي دارد و از واژه‌ي «دولمک» به معني «پر کردن» گرفته شده است.
از زمان‌هاي بسيار دور در خاورميانه از انواع صيفي‌جات مانند بادمجان، گوجه فرنگي، کدو و کلم و همچنين برگ درخت انگور يا برگ مو، براي پختن دلمه استفاده مي‌شده است. اما جالب است بدانيد که اين‌ها تنها مواد رايج براي پختن دلمه نبوده‌اند. مثلا در قرن هفدهم ميلادي که اولين دلمه‌ها در ايران تهيه مي‌شده، از خيار، پياز و حتي سيب هم براي دلمه استفاده مي‌کرده‌اند.
در دستور پخت دلمه بادمجان تبريزي از گوشت قرمز استفاده شده است. اما اگر دوست داشته باشيد مي‌توانيد به جاي آن از سويا استفاده کنيد تا يک غذاي کاملا گياهي داشته باشيد.

مواد لازم (براي ۶ نفر)
بادمجان دلمه‌اي: ۱۰ عدد
سبزي دلمه (تره، پيازچه، نعنا، ترخون و مرزه): ۲۵۰ گرم
گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
لپه: نصف پيمانه
برنج: نصف پيمانه
پياز: ۲ عدد بزرگ
زرشک: ۳ قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي: ۳ قاشق غذاخوري
رب انار: ۳ قاشق غذاخوري
کره: ۶۰ گرم
ليمو ترش: ۱ عدد
زعفران: به ميزان لازم
مرزه، نعنا و ترخون خشک: هر کدام ۱ قاشق غذاخوري
زردچوبه، ادويه کاري، فلفل سياه و نمک: به ميزان لازم


طرز تهيه
۱. سر بادمجان‌ها را جدا و داخل آن‌ها را با چاقو و قاشق، مانند تصوير خالي کنيد.
۲. پياز‌ها را به صورت نگيني خرد کنيد و در روغن تفت دهيد. وقتي پياز طلائي شد، نيمي از آن را براي سس برداريد و گوشت چرخ‌کرده را به مابقي آن اضافه کنيد. گوشت را با پياز تفت دهيد تا تغيير رنگ دهد. سپس ادويه‌ها، برنج نيم‌پز و لپه‌ي پخته‌شده را اضافه کنيد.
۳. سبزي دلمه‌ي خردشده، نيمي از رب انار و نيمي از رب گوجه فرنگي را به مواد داخل دلمه اضافه کنيد و تفت دهيد.
نکته: اگر دوست داشته باشيد مي‌توانيد در اين مرحله قسمت داخلي بادمجان‌ها را هم ساطوري کنيد و به مواد بيفزاييد.
۴. بعد از اينکه مواد خوب باهم تفت خوردند، زرشک و نيمي از کره را اضافه و نمک مواد را تنظيم کنيد. طعم مايه‌ي داخل دلمه را بچشيد و اگر به اندازه‌ي کافي مزه‌دار نبود به آن کمي رب يا نمک اضافه کنيد.
۵. براي آماده کردن سس دلمه، نيمي از پياز تفت داده شده را که ابتدا جدا کرده بوديد با مقداري روغن و باقيمانده‌ي کره در قابلمه بريزيد و کمي زردچوبه، ادويه‌ي کاري، فلفل سياه و نمک به آن اضافه کنيد. مابقي رب گوجه فرنگي را هم به سس اضافه کنيد و حسابي تفت دهيد. در پايان رب انار، زعفران دم‌کرده و آب ليمو ترش تازه را اضافه و با حرارت خيلي کم مواد را مخلوط کنيد.
نکته: ميزان رب انار بايد کمتر از رب گوجه باشيد تا سس تيره نشود.
۶. يک ليتر آب به سس اضافه کنيد و اجازه دهيد به جوش بيايد. سپس طعم سس را امتحان و در صورت نياز به آن نمک اضافه کنيد.
۷. بادمجان‌ها را از مواد دلمه پر کنيد و مانند تصوير در قابلمه بچينيد. دقت کنيد که سس بايد حداکثر تا نيمي از بادمجان‌ها را پوشانده باشد. بادمجان‌ها را به مدت يک ساعت و نيم روي حرارت متوسط بپزيد.
۸. دلمه بادمجان را همراه سس آن سرو کنيد. نوش جون!

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره