شيريني ها/ «مدوويک»؛ کيک روسي عسلي با طعمي به ياد ماندني
مجله تصوير زندگي/ کيک عسلي روسي از لايه هاي ترد بيسکويتي تشکيل شده که خامه بينشان آنها را نرم و کيک مانند کرده است. اين کيک با ظاهري زيبا عصرانه اي مناسب براي دورهمي ها و هم چنين گزينه اي عالي براي جشن تولد و کيک سالگرد ازدواج است.
چي لازم دارم:
آرد حدود 3 ليوان
تخممرغ 3 عدد
کره 100 گرم
عسل 3 قاشقغذاخوري
شکر 1 ليوان
ماست 2 قاشقغذاخوري
جوششيرين 2 قاشقچايخوري
مواد لازم براي تهيه کرم کيک مدوويک:
شير 5 ليوان
خامه 100 گرم
شکر 1 ليوان
تخممرغ 2 عدد
کره 100 گرم
نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوري سر پر
آرد 2 قاشق غذاخوري سر پر
وانيل نصف قاشق چايخوري
نکات
مي توانيد از نشاسته ذرت يا گندم استفاده کنيد.
قالب 25 سانتي براي تهيه کيک مناسب است.
گنجايش ليوان 200 ميلي ليتر است.
طرز تهيه خمير کيک مدوويک
کره و عسل را روي حرارت کم اجاق بگذاريد تا کره آب شود. سپس از روي حرارت برداريد.
جوش شيرين را اضافه کرده و هم بزنيد. مخلوط را کنار بگذاريد.
تخم مرغ و شکر را با همزن دستي خوب بزنيد. عسل و کره را اضافه کرده و هم بزنيد.
ماست را هم اضافه کرده و هم بزنيد.
آرد را کم کم اضافه کرده و با قاشق هم بزنيد تا زماني که خمير کمي چسبناک باشد.
سطح کار را آرد پاشي کرده و خمير را کمي ورز دهيد تا به دست نچسبد.
اگر زياد ورز دهيد به روغن مي افتد و بيسکويت سفت مي شود.
خمير را به 8 يا 12 قسمت تقسيم کنيد.
چانه کرده، رويش را بپوشانيد و کنار بگذاريد.
پخت و تزيين کيک
داخل سيني فر کاغذ روغني بيندازيد.
هر خمير را جداگانه با وردنه روي کاغذ روغني و داخل سيني فر از هم باز کنيد.
با بشقاب يا قالبي بزرگتر از 25 سانت آن را قالب بزنيد. اضافه هاي خمير هم روي کاغذ بماند.
قطر خمير حد اکثر 4 ميلي متر باشد. با چنگال روي خمير سوراخهايي ايجاد کنيد.
سيني را در فر از قبل گرم شده 180 درجه قرار دهيد.
حدود 3 تا 4 دقيقه طول مي کشد تا رنگ آن تغيير کرده و کمي سرخ شود.
خمير را همراه کاغذ با دقت از سيني برداشته و کنار بگذاريد تا خنک شود.
خميرهاي ديگر را هم به همين شکل بپزيد.
مي توانيد بعد از پخت خمير، تا گرم است آن را قالب بزنيد.
کناره هاي خمير را براي تزيين کيک لازم داريم.
طرز تهيه کرم کيک عسلي روسي
شير، شکر، تخممرغ، پودر نشاسته، آرد را داخل قابلمه اي بريزيد.
روي حرارت ملايم دايم هم بزنيد. وقتي جوشيد و قوام گرفت، حرارت را خاموش کنيد.
کره و وانيل را اضافه کرده و هم بزنيد.
در ظرفي بريزيد که لبالب پر شود. رويش سلفون بکشيد و از حرارت که افتاد در يخچال بگذاريد.
خامه را کمي بزنيد و با مواد کرم مخلوط کنيد.
يک لايه کيک را در ظرف سرو بگذاريد. رويش چند قاشق کرم بماليد تا سطحش را بپوشاند.
لايه هاي بعدي را هم به همين شکل روي هم بگذاريد.
سپس کنارهها و روي کيک را هم با کرم بپوشانيد.
کنارهاي خمير را خرد کنيد و سطح کيک را با آن بپوشانيد.
کيک را يک شب در يخچال استراحت دهيد.
براي تزيين مي توانيد مقداري عسل رويش بزيريد.
مي توانيد کيک را با ميوه هاي خرد شده، مربا، شکلات، مغزها، سس کاراملي و … تزيين کنيد.