طرز تهيه بورک اسفناج و پنير

ستاره/ بورک اسفناج و پنير يکي از خوراکيهاي ترکي است که به عنوان صبحانه يا ميان وعده اي مغذي مورد استفاده قرار ميگيرد. ترکيب دو نوع پنير با طعم متفاوت در تهيه اين بورک، مزه منحصر به فردي به آن مي دهد که ارزش امتحان کردن دارد.
بورک، ميان وعدهاي معروف و محبوب در کشور ترکيه است که به عنوان پيش غذا نيز مصرف ميشود، هرچند اين خوراک در ترکيه به عنوان صبحانه و نهار نيز سرو ميشود. بورک ترکيه اي، متشکل از خميري به نام خمير هزارلا يا خمير يوفکا است که با مخلوطي از انواع گوشت، لبنيات يا سبزيجات پخته پر ميشود. براي پخت خمير ميتوان از روش سرخ کردن در روغن يا پختن در فر که روشي سالمتر است، استفاده کرد.
همانطور که از اسم آن مشخص است، اين غذا ترکيبي از اسفناج و پنير پيچيده شده در خمير است که در فر پخته ميشود. خمير مورد استفاده در تهيه بورک اسفناج و پنير، خمير هزارلاست که هم ميتوان در منزل درست کرد و هم به صورت آماده از فروشگاهها قابل تهيه است. خمير هزارلا نوعي خمير پر عطر و خوش طعم چند لايه است که از ترکيب آرد قنادي، آرد نان بدون سبوس و کره درست ميشود. درست کردن اين خمير در منزل قدري زمان بر است، بنابراين براي تهيه بورک بهتر است آن را به صورت آماده خريده و استفاده کنيد.
طرز تهيه بورک اسفناج و پنير
مواد لازم
خمير هزار لاي مستطيلي4 ورقه
اسفناج پخته2.5 فنجان
پياز متوسط1 عدد
سير1-2 حبه
روغن زيتون1 قاشق غذاخوري
پنير ريکوتا1 فنجان
پنير فتا1 فنجان
کنجد براي تزيين روي بورک به ميزان لازم
تخم مرغ + آب 1 عدد+ 1/2 قاشق غذاخوري
نمک و فلفل به ميزان لازم
دستور تهيه:
پياز را پوست گرفته و ساطوري کنيد. سير را مطابق شکل خيلي ريز خرد کنيد.
کمي روغن زيتون در تابه بر روي حرارت متوسط کنيد. پياز را به آن اضافه کرده و تفت دهيد تا نرم شده و کمي رنگ بگيرد، سپس سير را اضافه کنيد و چند دقيقه ديگر به تفت دادن ادامه دهيد.
اسفناج را خرد کرده و روي حرارت ملايم بپزيد يا بخارپز کنيد تا کاملا نرم شود. اسفناج پخته را به مخلوط پياز و سير اضافه کنيد و هم بزنيد. درب تابه را بسته و اجازه دهيد مواد ۵-۴ دقيقه بپزند. سپس درب تابه را برداشته و اسفناج را تفت دهيد تا آب آن کاملا بخار شود. حرارت را خاموش کرده و اجازه دهيد مواد خنک شوند.
در مدت زماني که مخلوط اسفناج در حال خنک شدن است، پنير ريکوتا را در کاسهاي بريزيد، کمي نمک و فلفل سياه به آن اضافه کنيد و هم بزنيد تا پنير مزه دار شود.
مخلوط اسفناج پخته را به مخلوط پنير اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنيد. سپس پنير فتا را اضافه کرده و هم بزنيد تا يکدست شوند.
يک عدد تخم مرغ را در کاسه کوچکي بشکنيد، کمي آب به آن اضافه کرده و با چنگال هم بزنيد تا زرده و تخم مرغ کاملا مخلوط شوند. تخم مرغ زده را کنار بگذاريد تا بعدا از آن استفاده کنيد.
فر را روي حرارت ۴۲۵ درجه فارنهايت گرم کنيد.
خمير را روي سطح صافي قرار دهيد و با سه برش طولي آن را به سه قسمت مساوي تقسيم کنيد.
مخلوط اسفناج را وسط يکي از برشهاي خمير قرار دهيد، به گونهاي که ۱ الي ۱.۵ سانتيمتر از اطراف خمير خالي باشد. يک برش خمير ديگر روي مخلوط اسفناج قرار داده و با انگشت شصت اطراف خمير را فشار دهيد تا دو لايه خمير به هم بچسبند. سپس با چنگال اطراف خمير را فشار دهيد تا ظاهر شکيل تري پيدا کند.
تخم مرغ زده را با استفاده از يک برس روي خمير بماليد. مقداري کنجد روي خمير بپاشيد و با يک چاقوي تيز روي سطح خمير برشهاي سطحي ايجاد کنيد تا بخار ايجاد شده موقع پخت، از اين شکافها خارج شود. در صورت تمايل ميتوانيد رول را به قطعاتي با اندازه دلخواه تقسيم کنيد.
رولها را به مدت ۲۲-۱۸ دقيقه در فري که از قبل گرم شده قرار دهيد تا خمير پخته و روي آن طلايي شود.