ستاره/ وقتي به انواع غذا با گوشت چرخکرده فکر مي‌کنيم، گراتن يک غذاي عالي و بي‌دردسر به نظر مي‌رسد. در واقع  طرز تهيه انواع گراتن به شکلي است که حتي اگر يک آشپز کارنابلد باشيد، باز هم مي‌توانيد يک خوراکي خوشمزه و شيک درست کنيد. در اين مطلب با طرز تهيه گراتن گوشت و قارچ آشنا شويد.
مواد لازم 4 نفره:
سيب زميني : ۴ عدد
گوشت چرخ کرده : ۲۵۰ گرم
پياز: ۱ عدد
قارچ : ۲۵۰ گرم
فلفل دلمه اي : نصف ۱ عدد
شير : ۴ قاشق غذاخوري
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار کافي
رب گوجه فرنگي : ۲ قاشق غذاخوري
آويشن : ۱ قاشق چاي خوري
پنير موزارلا : به مقدار دلخواه
طرز تهيه گراتن گوشت و قارچ
براي تهيه گراتن گوشت و قارچ ابتدا بايد سيب‌زميني‌ها را آب‌پز کنيد. سپس آن‌ها را پوست بگيريد و با گوشت‌کوب له‌شان کنيد. البته مي‌توانيد براي اين کار از غذاساز هم کمک بگيريد. چيزي که شما مي‌خواهيد يک خمير يکنواخت سيب‌زميني است. (البته در برخي دستورها ديده شده که سيب زميني را حلقه حلقه کرده و در ته ظرف مي‌چينند که اين روش را هم مي‌توانيد امتحان کنيد.)
حالا شير را به اين پوره سيب‌زميني اضافه کنيد و هم بزنيد تا يکنواخت شود. سپس به مقدار لازم نمک بزنيد و اين پوره را کف ظرفي که مي‌خواهيد گراتن را در آن درست کنيدT به طور کاملا يکنواخت پهن کنيد. ظرف گراتن بايستي يک ظرف کم عمق (مثل ديس پيرکس لبه‌دار) باشد.
قارچ‌ها را اسلايسي خرد و در روغن سرخ‌شان کنيد. براي سرخ کردن قارچ‌ها بايد حرارت ماهيتابه بالا باشد. شما بايد اجازه بدهيد که آب قارچ‌ها کشيده بشود و بعد آن‌ها را براي مراحل بعدي کنار بگذاريد. البته اين براي زماني است که روي پخته شدن قارچ‌ها تاکيد داريد.
اگر علاقه داريد که قارچ‌ها بيشتر شکل‌شان را حفظ کنند، آن‌ها را ابتدا در ماهيتابه بدون روغن بريزيد و با حرارت متوسط دو سه دقيقه تفت بدهيد. بعد حرارت را زياد کرده و يک قاشق غذاخوري روغن يا کره به ماهيتابه اضافه کنيد. قارچ‌ها را کمي تفت بدهيد و سپس زير ماهيتابه را خاموش کنيد.
حالا نوبت درست کردن گوشت چرخکرده مي‌رسد. پياز را به هر سايزي که دوست داريد خرد کرده و در روغن تاجايي که طلايي بشود، سرخ‌ کنيد. بعد زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت دهيد. در نهايت گوشت چرخکرده را بريزيد و تفت بدهيد تا رنگش عوض شود.
به گوشت چرخکرده‌تان نمک، فلفل و زردچوبه (درصورت نياز) بزنيد. بعد هم نوبت به زدن رب گوجه مي‌رسد. پس از آن چون احتمال سوختن ادويه و رب‌ گوجه وجود دارد به تفت دادن براي ۳-۴ دقيقه بسنده کنيد. حال شعله اجاق گاز را خاموش کرده و قارچ‌ها را به اين گوشت سرخ‌شده اضافه کنيد.
اکنون اجزاي گراتن را بچينيد. شما بايد مخلوط گوشت و قارچ را روي آن پوره سيب‌زميني که در ظرفي پهنش کرديد، بريزيد طوري که تمام سطح پوره را به طور يکنواخت بپوشاند.
براي اين لايه مي‌توانيد به جاي گوشت چرخ کرده از يک لايه گوشت معمولي هم استفاده کنيد. گوشت شما بايد يک يا چند لايه گوشت باشد که با بيفتک کوب پهن شده است.
بعد روي لايه گوشت و قارچ يک لايه پنير موزارلا و کمي آويشن (بر حسب سليقه) بريزيد.
البته براي اين لايه شما مي‌توانيد، سس سفيد يا سس بشامل هم استفاده کنيد.
اين ظرف بايد براي ۲۰ دقيقه در فري که با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد گرم شده قرار بگيرد و براي طلايي شدن پنير هم شعله بالايي فر را ۲-۳ دقيقه روشن کنيد.
نکته آخر
شما مي‌توانيد گراتن‌ گوشت و قارچ را با ماکاروني فرمي هم درست کنيد. براي اين کار، ماکاروني را مثل هميشه پخته و بعد آن را کف ظرف‌تان بريزيد. البته در برخي از دستورها، ابتدا سيب‌زميني حلقه شده را کف ظرف مي‌چينند، بعد ماکاروني‌ را روي اين سيب‌زميني‌ها مي‌ريزند؛ چون برخي از افراد ماکاروني برشته شده را دوست ندارند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar