نماد آخرین خبر

«شله ماش» در هواي پاييزي مي‌چسبد

منبع
ستاره
بروزرسانی
«شله ماش» در هواي پاييزي مي‌چسبد

ستاره/ شله ماش، يک غذاي بسيار ساده اما لذيذ و مغذي بروجردي و درودي است. يکي از مزيت‌هاي اين غذاي محلي اين است که در پخت آن مي‌توانيد گوشت پخته شده را حذف کنيد و همچنان يک وعده غذايي مفيد براي بدن داشته باشيد. در ادامه طرز تهيه‌ي شله ماش را با هم مرور مي‌کنيم.
مواد لازم:
ماش: ۲۰۰ گرم
برنج: ۱۵۰ گرم
گوشت قورمه شده: ۲۵۰ گرم
پياز داغ: سه قاشق غذاخوري

زيره سياه: يک قاشق غذاخوري
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
زمان آماده شدن براي شله ماش: ۱ ساعت
دستور تهيه شله ماش
ماش‌ها را بشوييد و داخل قابلمه‌اي بريزيد و پس از آن پياز داغ را اضافه کنيد. قابلمه را روي حرارت بالا قرار دهيد تا آب جوش بيايد. بعد از به جوش آمدن آب، زير شعله گاز را کم کرده و بعد از کم شدن حرارت، نمک و زردچوبه و فلفل را اضافه کنيد.
بعد از گذشت نيم ساعت برنج شسته شده را به قابلمه اضافه کنيد تا بپزد. بعد از آماده شدن برنج مي‌توانيد گوشت قورمه را به آن اضافه کنيد که البته آيتم گوشت دست خودتان است و مي‌توانيد آن را حذف کنيد.
در اين مراحل بايد به طور مرتب به غذا سر بزنيد تا آبش کم نيايد و ته نگيرد. فراموش نکنيد که اين غذا نبايد خيلي هم آبکي باشد و غلظت آن درست مثل غلظت شله زرد بايد باشد.
براي درست کردن گوشت قورمه که در طبخ شله ماش هم از آن استفاده مي‌شود، بايد گوشت بدون استخوان را به شکل ريز خرد کنيد و با آب کم بپزيد. وقتي گوشت به طور کامل پخت و آب آن هم تمام شد، با چربي خود گوشت که حالا به روغن افتاده آن را سرخ مي‌کنيم. براي طمع دهي بيشتر کمي نمک به آن اضافه مي‌کنيم . اگر گوشتتان چربي نداشت کمي دنبه از ابتدا اضافه کنيد. 
نکاتي بيشتر راجع به غذاي شله ماش
در اندازه‌گيري ميزان فلفلي که داخل شله ماش مي‌ريزيد فراموش نکنيد که اين غذا را معمولاً خيلي تند مي‌پزند.
طرز تهيه‌ي شله ماش بسيار راحت است و وقتي که با آماده سازي مواد اوليه از شما مي‌گيرد تنها ۱ ساعت و نيم است.
اين غذاي مقوي و سالم را در همه‌ي وعده‌هاي غذايي مي‌توانيد نوش جان کنيد

شله ماش براي صبحانه و سحري و افطار يک غذاي فوق‌العاده مفيد و مناسب است
ميزان مواد اوليه‌ي اين آموزش براي يک خانواده‌ي ۴ نفري مناسب مي‌باشد
براي تزيين شله ماش مي‌توانيد از نعنا داغ و پياز داغ و کمي کشک استفاده کنيد
در آخر
درست است که غذاي شله ماش به علت محلي بودن آن براي اکثر خانم‌هاي ايراني نا آشناست؛ اما مواد اوليه و طرز تهيه‌ي آن به قدري آسان و راحت است که ارزش امتحان کردن را دارد. اين غذاي لذيذ بجنوردي و لرستاني يکي از مقوي‌ترين و خوشمزه‌ترين غذاهاي ايراني است. در صورتيکه که به طور کلي به آش‌هاي محلي علاقه داريد، طرز تهيه آش سورانه کرمانشاهي را نيز در ستاره مطالعه کنيد و از طعم خوشمزه آن، لذت ببريد. همچنين در قسمت نظرات و پرسش‌ها مي‌توانيد تجربيات و سوالاتتان را در اختيار ما و ديگر مخاطبان ستاره قرار دهيد. 
سپيده کرمي

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره