ميز اردور/ گوجه خشک شده در فر
يامي شف/ گوجه گيلاسي خشک شده در فر که در روغن زيتون خوابانده شده و براي استفاده در انواع غذا، سالاد، سوپ، پاستا، پيتزا، ساندويچ و… مفيد و بسيار خوشمزه است.
يک بار اين گوجه هاي خشک شده در روغن زيتون را درست نموده و خواهيد ديد که هرگز طعم و مزه آن را فراموش نخواهيد کرد.
گوجه خشک شده در فر
گوجه هاي شسته شده و خرد شده را در فر خشک کنيد فرقي نمي کند که از گوجه گيلاسي يا گوجه بزرگ استفاده مي کنيد فقط سعي کرده تا گوجه ها آبدار باشند.همچنين مي توانيد گوجه ها را در زير نور خورشيد خشک کنيد. در فرايند خشک کردن، گوجه را با کمي نمک و به دلخواه فلفل قرمز طعم دار کنيد.
گوجه هاي خشک شده را تا ۳ ماه مي توانيد در ظرف در بسته در فريزر نگه داري کنيد سپس هر وقت نياز داشتيد از فريزر بيرون آورده و در روغن زيتون قرار دهيد.
مواد تشکيل دهنده گوجه خشک شده:
براي تهيه يک دسته گوجه فرنگي “خشک شده” ، به مواد زير احتياج داريد:
گوجه فرنگي تازه: از گوجه گيلاس استفاده کنيد زيرا هم سريع تر خشک شده و هم عطر و طعم بيش تري دارند.
نمک: نمک تنها ماده اي است که در دستور اصلي وجود دارد و سبب بهبود طعم گوجه خشک شده مي شود. البته به خاطر داشته باشيد که بيش از حد از نمک استفاده نکنيد.
روغن زيتون(اختياري): توصيه ميکنم گوجه هاي خشک شده را در ظرفي پر از روغن زيتون نگه داري کنيد زيرا سبب بهبود عطر، طعم و تازگي گوجه خواهيد شد.
علاوه بر اين، انواع چاشني را مي توانيد به اين دستور اضافه کنيد.
**مي توانيد از برخي گياهان خشک شده (مانند رزماري، پونه کوهي، آويشن و غيره) يا ادويه جات (مانند ادويه ايتاليايي، پودر سير، پودر پياز، پودر پاپريکا و غيره)استفاده نماييد.
گوجه فرنگي را پس از خشک شدن، در روغن زيتون قرار داده و با چاشني هاي بالا طعم دار کنيد حتي مي توانيد سير درسته و برگ بو را در ظرف روغن زيتون و گوجه خشک شده قرار دهيد.
مواد مورد نياز گوجه خشک شده در فر
گوجه گيلاسي ۲ پيمانه
نمک
روغن زيتون به ميزان لازم
ادويه ها به دلخواه
پودر سير
پودر پياز
پاپريکا
پودر فلفل قرمز
پودر آويشن
پودر رزماري
برگ بو
سير
طرز تهيه
۱
فر را با دماي ۲۵۰ درجه فارنهايت گرم کنيد. سيني فر را با کاغذ روغني بپوشانيد، سپس گوجه گيلاسي ها را از وسط برش داده و آن ها را از قسمت پوست گوجه روي سيني فر قرار دهيد.
۲
به مدت ۵/۲ تا ۵/۳ ساعت يا تا زماني که گوجه گيلاسي خشک شود، بپزيد و در حين پخت مراقب گوجه گيلاسي باشيد تا نسوزد.
۳
از فر خارج کرده و بلافاصله سرو کنيد. يا براي نگهداري، گوجه فرنگي هاي خشک شده را به شيشه منتقل کرده و با روغن زيتون پر کنيد تا گوجه فرنگي ها کاملاً پوشانده شوند. هر چاشني که دوست داريد را اضافه کنيد و تا ۲ هفته در يخچال قرار دهيد.
نکته: براي گوجه هاي بزرگ تر بهتر است قبل از پخت قسمت آبکي و تخمه دار آن را با قاشق جدا کنيد.