سوپ و آش/ سوپ گندم، پيش غذاي مغذي پاييزي

ايران کوک/ چي لازم دارم:
بلغور گندم 3/4 پيمانه (حدود 175 گرم)
پياز متوسط 1 عدد
روغن زيتون 3 قاشق غذاخوري
پودر زنجبيل 1 قاشق چايخوري
فلفل سياه 1/2 قاشق چايخوري
پاپريکا 1/2 قاشق چايخوري
زعفران پودر شده 1/8 قاشق چايخوري
آب جوش حدود 2 ليتر
گشنيز تازه و خرد شده 1/4 پيمانه
نمک به مقدار لازم
چطور بپزم:
امروز با شماييم با آموزش طرز تهيه سوپ گندم. سوپ ها دريايي از تنوع هستند. قبلا سوپ هاي جديد زيادي مثل سوپ انار، سوپ مرغ و نخود، سوپ تره فرنگي و … آموزش داده شده. اما به نظر مي رسه دستورات خوشمزه سوپ ها هيچ وقت تمومي ندارند.
سوپ گندم از جمله سوپ هايي هستش که به راحتي مي تونيد براي وعده هاي افطاري ماه رمضان درست کنيد. همچنين يک پيش غذاي سبک براي مهموني هاتون مي تونه باشه. اگر بخواهيد يه شام سبک ميل کنيد من سوپ گندم رو بهتون پيشنهاد ميکنم.
گندم سرشار از املاح معدني و ويتامين هاي گوناگونه که مي تونيم از اون به عنوان يک غذاي کامل براي بدن نام ببريم. گندم در طب سنتي داراي خاصيت درماني نيز مي باشد. اگر آرد گندم رو روي پوست بماليد التهاب و ورمش رو از بين مي بره. گندم بسيار خونسازه بنابراين اين سوپ براي کساني که دچار کم خوني هستن بسيار مفيده.
همچنين توصيه مي کنيم به مادراني که بچه هاشون توي سن رشد هستن از درست کردن اين غذاي خوشمزه غافل نشن. اين سوپ درمان سرماخوردگي بوده و لعاب گندمش براي زماني که دچار گلودرد و سرفه هستين خيلي خوبه. از نظر طب سنتي اين سوپ براي همه مزاج ها مناسبه.
مرحله اول: آماده سازي گندم
براي انجام اين مرحله بلغور گندم را داخل يک کاسه بزرگ شسته و آبکش کنيد تا آب آن کاملا خارج شود. دقت داشته باشيد نوعي گندم خرد شده نيز وجود دارد که به آن حوروش مي گويند. حوروش شبيه بلغور است اما با دانه هايي ريزتر. ضمن آنکه قبلا يه مرحله پخته و سپس خشک شده است. مراقب باشيد که اين سوپ به بلغور گندم خام نياز دارد نه حوروش.
مرحله دوم: تفت دادن مواد اوليه سوپ گندم
داخل يک قابلمه بزرگ ابتدا روغن زيتون را ريخته و پياز خرد شده را با آن تفت دهيد. سپس چاشني هاي سوپ را به پياز اضافه کنيد. در ادامه بلغور گندم را داخل ظرف ريخته و آب را به آن اضافه کرده و اجازه دهيد که جوش بيايد. وقتي آب جوش آمد حرارت را کم کرده و 45 دقيقه زمان دهيد تا بلغور گندم کاملا پخته شود. در اين ميان گاهي سوپ را هم بزنيد تا ته نگيرد.
مرحله سوم: اضافه کردن گشنيز خرد شده
پس از گذشت 45 دقيقه و پخت کامل بلغور، گشنيز خرد شده را به آن اضافه کنيد. اگر به نظرتان سوپ گندم غليظ شده مي توانيد کمي آب به غذا اضافه کنيد. 10 تا 15 دقيقه ديگر زمان دهيد تا پخت غذا ادامه پيدا کند. در اين فاصله حتما غذا را مرتب هم بزنيد که ته نگيرد.
مرحله چهارم: سرو کردن سوپ
پس از گذشت 70 دقيقه سوپ شما آماده است مي توانيد آن را داخل ظرف مورد نظر سرو کرده و با مقداري گشنيز تزيين کنيد. توجه داشته باشيد که اين سوپ به خاطر زنجفيل و فلفل کمي تند است. اگر علاقه اي به تندي نداريد مي توانيد مقدار اين چاشني ها را کم کنيد.
نکات کليدي براي تهيه سوپ گندم
– براي تهيه اين سوپ مي توانيد به جاي بلغور گندم از گندم پوست کنده سالم يا گندم پرک نيز استفاده کنيد.
– زماني که مي خواهيد وسط پخت آب به سوپ اضافه کنيد حتما از آب جوش استفاده کنيد.
– اگر دوست داشته باشيد مي توانيد داخل اين غذا از رب نيز استفاده کنيد. براي اين منظور رب را داخل مقداري روغن تفت داده سپس به غذا استفاده کنيد.
– مي توانيد هنگام سرو مقداري آب ليموي تازه نيز داخل سوپ گندم بريزيد.
– اين سوپ به اندازه کافي غليظ است. اما اگر تمايل داشته باشيد مي توانيد ورميشل (رشته سوپ) نيز داخل آن بريزيد.
– دستور تهيه اين سوپ مراکشي از وبسايت Spruce Eats ترجمه شده است.