ذائقه ها/ بيف استروگانف با اسفناج مناسب دوران بارداري
غذالند/ بيف استروگانف با اسفناج يک خوراک روسي مي باشد که اساس آن بر خامه و گوشت است. دليل اضافه کردن اسفناج خواص بسيار فراوان آن در بارداري مي باشد.اين وعده غذايي منبعي خوب از ويتامين C ، A ، آهن ، اسيد فوليک و فيبر است.
ويتامين B12، روي، آهن قابل جذب و اسيدآمينههاي ضروري از جمله مواد مغذي هستند که در سبزيجات، ميوهها، شيرينيها، چربيها و غلات وجود نداشته يا ميزان آن به قدري اندک و غيرقابل جذب است و نيز کمبود اين مواد باعث اختلال در رشد قدي، ضعف قواي جنسي، سقط و نارسي جنين، ناباروري، کمخوني و مشکلات و ناراحتيهاي عصبي شده است.
بسياري بر اين باورند که گوشت گوسفند در مقايسه با گوشت گوساله ارزش غذايي بالاتري دارد و چون بافت نرم و لطيفي داشته و طعم و بوي دلچسبي به انواع خوراک و خورشهاي سنتي ميدهد، فقط گوشت گوسفند را ميپسندند و هيچ نوع گوشت ديگري را نميخورند. درست است که گوشت گوسفند موافقترين مزاج را دارد و سرعت هضم آن بيشتر از گوشت گوساله است، اما بايد بدانيد گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش تغذيهاي با يکديگر برابري ميکنند و ميزان روي، آهن و ويتامين B12 در آنها يکسان است با اين تفاوت که گوشت گوسفند بسيار چرب و افزاينده کلسترول و تريگليسيريد خون است، اما گوشت گوساله علاوه بر آنکه کمچربتر است در مقايسه با گوشت گوسفند کلسترول پايينتري دارد. پس افرادي که دچار چربي خون بالا، ناراحتيهاي قلبي و ديابت هستند بهتر است گوشت گوسفند را از برنامه غذاييشان حذف کنند
البته افراط در مصرف گوشت گوساله ميتواند سبب تجمع چربي در ناحيه شکم و پهلو و افزايش چربي خون شود.
چرا بايد در طي بارداري اسفناج مصرف کرد؟
زيرا احتمال زايمان زودرس را کاهش مي دهد، از کم خوني پيشگيري مي کند، حاوي کلسيم مي باشد، از کمبود فولات پيشگيري مي کند (در طول بارداري کمبود اسيد فوليک مي تواند باعث ورم لثه ، از دست دادن اشتها ، اسهال ، تحريک پذيري و خستگي شود.)، اسفناج حاوي مقدار زيادي بتاکاروتن مي باشد (بتاکاروتن به رشد ريه هاي جنين کمک مي کند)، باعث تسکين درد مي شود و به سلامتي سيستم ايمني بدن کمک مي کند .
از جمله انواع ديگر غذاي بارداري مي توان به : سالاد سبزيجات ، ساندويچ کدو سبز ، پاستا ليمويي با اسفناج و املت ويژه اشاره کرد.
چي لازم دارم:
روغن زيتون : 1قاشق غذاخوري
گوشت گوساله : 220گرم
پياز : يک عدد
قارچ : 280 گرم
برگ اسفناج : 280 گرم
خامه : 1/2 پيمانه
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
چطور بپزم:
گام 1روغن را در ماهيتابه اي مناسب بريزيد و روي شعله متوسط قرار دهيد .
گام 2سپس گوشت را به آن اضافه کنيد و تفت دهيد تا بخوبي پخته شود.
گام 3پس از آن گوشت را از ماهيتابه خارج کنيد و در يک ظرف در دار بگذاريد تا گرم بماند.
گام 4در همان روغني که گوشت را پخته ايد پياز را به مدت 5دقيقه تفت دهيد.
گام 5قارچ، اسفناج، نمک و فلفل را به پياز اضافه کرده و نيز 5دقيقه تفت دهيد
گام 6شعله را کم کرده و گوشت ها را به همراه خامه به مواد درون ماهيتابه بيفزاييد.
گام 7مخلوط را هم بزنيد و پخت را ادامه دهيد تا غذا کاملاً گرم شود.