نماد آخرین خبر

«ته ديگ کاهو» زيبايي منحصر به فردي به سفره‌تان مي‌دهد

منبع
ستاره
بروزرسانی
«ته ديگ کاهو» زيبايي منحصر به فردي به سفره‌تان مي‌دهد

ستاره/ حتما تاکنون ته ديگ کاهو را ميل کرد‌ه‌ايد. ته ديگ کاهو اغلب براي باقالي پلو استفاده مي‌شود و با قرار گرفتن روي ميز غذا، زيبايي منحصر به فردي به سفره مي‌دهد. در اين مطلب به آموزش تهيه ته ديگ کاهو خواهيم پرداخت.
ته ديگ در واقع قسمتي از پلو است که به کف قابلمه چسبيده و برشته مي‌شود. اين قسمت از پلو را اغلب در ظرف جداگانه‌اي قرار داده و سر سفره مي‌گذارند. اگر پلو در پلوپز درست شده باشد، ته ديگ آن به صورت درسته از ديگ جدا مي‌شود که به آن "ته ديگ قلفتي" مي‌گويند. با اين حال، لزومي ندارد ته ديگ به صورت درسته از قابلمه جدا شود و کافي است در ورقه‌هايي به اندازه کف دست يا بزرگتر باشد.
براي راحت جدا شدن ته ديگ بهتر است ته قابلمه را تا داغ است در ظرف آب سرد قرار دهيد زيرا اگر ته ديگ به تدريج سرد شود، سفت شده و به راحتي از قابلمه جدا نمي‌شود مگر اينکه قابلمه از جنس تفلون نچسب باشد. ته ديگ‌ها انواع گوناگوني دارند، ته ديگ برنج، ته ديگ سيب زميني، ته ديگ گوجه فرنگي و ... از انواع ته ديگ‌هاي شناخته شده‌اي هستند که هر يک خوشمزگي خاص خود را دارند. 
مواد لازم:
کاهوي تازه: 7 برگ
برنج: 4 پيمانه

روغن مايع: 4 قاشق غذاخوري
کره: 20 گرم
نمک: 4 قاشق غذاخوري
دستور تهيه:
ابتدا برنج را پاک کرده و با آب ولرم خيس کنيد.
به ازاي هر پيمانه برنج يک قاشق غذاخوري نمک به آن اضافه کنيد و اجازه دهيد برنج ۳-۲ ساعت خيس بخورد.
يک قابلمه متوسط را تا نيمه آب کرده و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد.
آب برنج را خالي کرده و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنيد.
برنج را با کفگير هم زده و آب آن را بچشيد، در صورت لزوم مقداري نمک به آن اضافه کنيد.
حرارت را زياد کنيد و اجازه دهيد برنج ۱۵-۱۰ دقيقه بجوشد.
چند دانه برنج برداشته و با دست تست کنيد، اگر به اندازه کافي نرم شده بود آن را در آبکش صاف کنيد.
برگ‌هاي تازه کاهو را جدا کنيد.
ته يک قابلمه نچسب مقداري روغن و آب بريزيد، سپس برگ‌هاي کاهو را در قابلمه بچينيد، طوريکه کف آن را کاملا بپوشاند.
برنج آبکش را روي برگ‌هاي کاهو ريخته و با پشت قاشق فشار دهيد تا سطح آن کاملا صاف و يکدست شود.
درب قابلمه را ببنديد و حرارت را متوسط کنيد. پس از ۱۰ دقيقه، مقداري کره ذوب شده را با آب مخلوط کنيد و روي برنج بدهيد.
روي درب قابلمه دمي قرار دهيد، حرارت را ملايم کنيد و حدود ۱ ساعت فرصت دهيد تا پلو دم بکشد.
هرچند به علت محبوبيت ته ديگ مي‌توان آن را غذايي مستقل در نظر گرفت که مي‌تواند به عنوان غذاي کامل مورد استفاده قرار گيرد، ولي همچنان به عنوان پيش غذا يا در کنار غذاي اصلي ميل مي‌شود. راز خوشمزگي ته ديگ را مي‌توان در نمک و روغن آن دانست. روغن بر روي حرارت ملايم باعث ترد شدن مواد موجود در ته ديگ مي‌شود و همين برشتگي و تردي، آن را به خوراکي پرطرفدار و بي نظير تبديل کرده که کمتر کسي مي‌تواند از خوردن آن چشم پوشي کند. البته درست کردن اين خوردني خوشمزه نيازمند تبحر خاصي است که تنها در آشپز‌هاي ايراني ديده مي‌شود و هر کس با خواندن چند خط دستور تهيه ته ديگ نمي‌تواند از عهده آن برآيد بنابراين تمرين و ممارست در تهيه انواع ته ديگ مي‌تواند راز موفقيت درست کردن يک ته ديگ خوشمزه و مجلسي باشد.
نکته قابل توجه در تهيه ته ديگ اين است که از هر روغني براي درست کردن آن اقدام نکنيد و روغن‌هاي باکيفيتي مانند روغن کنجد و ذرت را براي اين منظور به کار بريد. روغن کنجد از آن دسته روغن‌هايي است که بدون هيچگونه نگراني مي‌تواند براي سرخ کردن استفاده شود و به گفته متخصصان تغذيه در جلوگيري از سرطان دستگاه گوارش نيز موثر است. روغن ذرت نيز داراي مقادير بالاي امگا ۶ بوده و به همين دليل مورد توجه خاص قرار مي‌گيرد ضمن آنکه روغن زيتون براي سرخ کردن توصيه نمي‌شود و بهتر است اين روغن را براي روي غذا‌ها و انواع سالاد مورد استفاده قرار داد. 
فيروزه حدادي

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره