طرز تهيه ته چين اسفناج شمالي خوشمزه

کتاب کاله/ ته چين يکي از غذاهاي اصيل ايراني است که طرفداران زيادي دارد. ته چين را با مواد و ترکيبات مختلفي تهيه ميکنند و انواع متفاوتي دارد. براي درست کردن ته چين، مواد مختلف را لابهلاي برنج آبکش ميريزند و دم ميکنند. ممکن است براي تهديگ غذا از ترکيب برنج و ماست و زعفران يا فقط از سيب زميني استفاده کنند. ته چين اسفناج شمالي يکي از انواع ته چين و از جمله غذاهاي لذيذ سنتي است که معمولا همه افراد با هر ذائقهاي آن را ميپسندند. اين غذا به خاطر وجود اسفناج، خواص فراواني دارد به خصوص براي بچهها که اکثرا از خوردن اسفناج امتناع ميکنند، ولي اگر از آن در غذايي لذيذ مثل ته چين استفاده کنيد، حتما آن را امتحان ميکنند.
براي تهيه اين ته چين از گوشت قرمز، اسفناج و رب انار استفاده شده است. شايد ترکيب اسفناج و رب انار را در غذاهاي ديگر امتحان کرده باشيد. اگر عاشق عطر و طعم اين سبزي بينظير هستيد اين بار با آن، ته چين بپزيد و از خوردن اين غذاي لذيذ و متفاوت لذت ببريد. در ادامه همراه باشيد تا طرز تهيه ته چين اسفناج شمالي را به شما آموزش دهيم.
مواد لازم براي تهيه ته چين اسفناج
گوشت۶۰۰ گرم
برنج پنج تا شش پيمانه
اسفناج۸۰۰ گرم
رب اناريک پيمانه
پيازيک عدد
سيب زميني بزرگ دو عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهيه ته چين اسفناج
مرحله اول
پياز را خرد کرده و گوشت را همراه با پياز و فلفل و مقداري آب روي حرارت بگذاريد تا بپزد. موقع پخت گوشت، کفي روي آب گوشت جمع ميشود که بايد آن را بگيريد. بعد از پختن گوشت، آن را به قطعات کوچکتر تقسيم کنيد يا آن را رشته کنيد. آب گوشت را کنار بگذاريد تا در مراحل بعدي به غذا اضافه کنيد.
مرحله دوم
ابتدا برنج را پاک کنيد و بشوييد. سپس آن را با آب ولرم و نمک بخيسانيد. بعد از خيساندن برنج، قابلمه مناسبي را با آب پر کنيد و روي حرارت بگذاريد تا آب جوش بيايد. سپس برنج را داخل آب جوش بريزيد تا کمي نرم شود. مراقب باشيد که برنج نبايد کامل بپزد. وقتي کمي نرمتر شد، حرارت را خاموش کنيد و برنج را داخل آبکش بريزيد.
مرحله سوم
اسفناجها را پس از شستن و خشک کردن، کمي خرد کنيد در مقداري روغن تفت دهيد. رب انار را به آن اضافه کنيد و خوب مخلوط کنيد. اين ترکيب را ميتوانيد با توجه به ذائقه خود با نمک و فلفل طعمدار کنيد. مقدار نمک و فلفل را ميتوانيد کم يا زياد کنيد.
مرحله چهارم
سيبزمينيها را پوست بکنيد و حلقه حلقه برش دهيد. اين حلقهها نبايد زياد نازک يا خيلي ضخيم باشند. يک قابلمه مناسب برداريد، کف آن روغن بريزيد و سيب زميني حلقه شده را کف قابلمه پهن کنيد. روي آن کمي نمک بپاشيد. مقداري از برنج آبکش شده را روي سيب زمينيها بريزيد. گوشت و اسفناج را روي برنج بريزيد و دوباره بقيه برنج را روي گوشت و اسفناج پهن کنيد.
يک استکان از آب گوشت را با کمي روغن ترکيب کنيد و آن را روي برنج بريزيد. قابلمه را روي حرارت ملايم بگذاريد و در آن را ببنديد تا بخار کند. بعد از بخار کردن، در قابلمه را با دمکني بپوشانيد و روي قابلمه بگذاريد تا غذا دم بکشد. در اين مرحله اگر شعله گاز زياد است، از شعله پخشکن زير قابلمه استفاده کنيد.
اگر دوست داريد ته چين ترشتري تهيه کنيد، در مرحلهاي که آب گوشت و روغن را روي برنج ميريزيد، ميتوانيد يک قاشق غذاخوري رب انار به آن اضافه کنيد و بعد روي برنج بريزيد.
نکات
از هر گوشتي که مايليد گوشت گوسفندي يا گوساله ميتوانيد براي تهيه اين غذا استفاده کنيد.
اگر به خاطر رژيم غذايي خود نميتوانيد گوشت قرمز بخوريد، آن را با مرغ جايگزين کنيد. ته چين اسفناج با گوشت مرغ هم خوشمزه ميشود.