کيک فوق شکلاتي و سس قهوه

سرآشپز پاپيون/ اين کيک خيلي خيلي خوشمزه است مخصوصا اگر با سس قهوه ميل کنيد.
بافت اسفنجي و پوکي داره و طعمش خيلي عاليه
وقتي توي فر درحال پخت هست بوي بسيار خوش و مطبوعي تو خونه مي پيچه .... خلاصه چي بگم ..😉
درست کردن سسش هم خيلي راحته ، چند دقيقه بيشتر وقت نميبره مخصوصا اگر موادش رو تو خونه داشته باشيد در حد مخلوط کردن هست
از اين سس قهوه ميتونيد براي انواع کيک هاي شکلاتي و کاکائويي و .... استفاده کنيد
من ابن کيک رو سه بار درست کردم و هر بار سعي کردم ايرادتش رو بگيرم و اندازه موادش رو دقيق کنم تا بهترين نتيجه رو بده بار سوم نتيجه کار اين دستور شد که خودم واقعا راضي بودم ازش .
...
مواد لازم کيک فوق شکلاتي و سس قهوه
آرد۳۰۰ گرم
شکلات تخته اي۱۱۰ گرم
شکلات شيري۹۰ گرم
کره۱۰۰ گرم
روغن مايع۱۲۰ گرم
پودر کاکائو۴۰ گرم
شکر۳۰۰ گرم
تخم مرغ۴ عدد
پودر قهوه۱۵ گرم
وانيل۱ قاشق چاي خوري
بيکينگ پودر۱ قاشق غذا خوري
مواد لازم براي سس
سيروپ قهوه۱/۳ الي ۱/۴ پيمانه
خامه صبحانه۱۰۰ گرم
طرز تهيه کيک فوق شکلاتي و سس قهوه
زمان تهيه ۳۰دقيقه
زمان پخت ۴۵دقيقه
۱۵ گرم که ميشه حدود ۳ قاشق غذا خوري پودر قهوه رو در يک پيمانه آب (کاملا پر) توي قهوه جوش تون بريزيد و اون رو دم کنيد (بدون قهوه جوش هم ميشه)
شکلات ها رو روي بخار کتري به روش بن ماري ذوب ميکنيم .وقتي که شکلات ها آب شدن ، قهوه اي رو که دم کرديم اضافه مي کنيم و هم ميزنيم تا شکلات ها کاملا آب بشه ، بعد کره رو اضافه مي کنيم تا اون هم ذوب بشه . بعد پودر کاکائو رو اضافه ميکنيم و هم ميزنيم (ظرف ما همچنان روي بخار کتري قرار داره)
وقتيکه شکلات ها همچنين کره کاملا ذوب شدن و محاول ما کاملا رقيق شد از روي کتري برميداريم و شکر رو اضافه ميکنيم و با هم زن خوب هم ميزنيم تا شکر ها کاملا حل بشن . تا اينجا محلول ما هنوز داغ هست بعد اجازه ميدهيم تا در دماي محيط از حرارت و داغي بيفته و کمي خنک بشه.
بعد از اون تخم مرغ ها و وانيل رو اضافه ميکنيم و هم ميزنيم و سپس روغن مايع رو اضافه کنيد
آرد و بکينگ پودر رو ۲ الي ۳ مرتبه با هم الک کنيد . سپس به مخلوط بالا اضافه کنيد و هم بزنيد . اولش با هم زن دستي هم بزنيد تا آرد به اطارف نپاشه بعد با دور متوسط عم زن برقي اينکار رو انجام بدين و کاملا مواد رو مخلوط کنيد.
**حتما از يک ربع قبل فر تون رو داغ کنيد ظرف مورد نظرتون رو چرب کنيد ( اگر از ظروف نچسب استفاده نميکنيد حتما کف ظرف تون رو کاغذ روغني بندازين يا از روغن جدا کننده که دستورش توي پاپيون هست استفاده کنيد ) حتي قالب شما تفلون و نچسب هست کف اون رو کاملا چرب کنيد همچنين يک سانت پايين از ديواره
موادتون رو توي قالب بريزسد و اون رو دوسه مرتبه آروم بکوبيد زمين تا حباب هاي اون خارج بشه و مواد يکنواخت پخش بشه توي قالب
اون رو در فر ۱۷۵ درجه و طبقه وسط به مدت حدود ۴۵ دقيقه قرار بدين ( اينکه ميگم حدود ۴۵ دقيقه بخاطر اينه که فرهاي مختلف باهم فرق ميکنن شما بعد از ۴۰ دقيقه با خلال دندان تست کنيد ، اگر چيزي به خلال دندان نچسبيد يعني کيک پخته شده اگر نه ، بگزاريد ۱۰ دقيقه ديگه تو فر بمونه باز تست کنيد )
بعد از پخت بگذاريد چند دقيقه صبر کنيد تا کمي خنک بشه بعد کيک رو از قالب خارج کنيد (تمام کيک ها رو اگر وقتي داغ هستن از قالب خارج کنيد ممکنه خورد بشن يا بدرستي از قالب خارج نشن پس کمي صبر کنيد تا از داغي و خرارت بيفتن)
تهيه سس قهوه خيلي خيلي راحته اگر سيروپ قهوه رو آماده داشته باشين. ۱/۴ الي ۱/۳ پيمانه سيروپ قهوه رو با ۱۰۰ گرم خامه مخلوط کنيد و با هم زن بزنيد تا کاملا مخلوط بشه سسي که حاصل ميشه خيلي خوشمزه هست و براي روي کيک خيلي مناسب و دلچسبه
اين ميزان مواد حدود يک کيلو و ۶۰۰ گرم کيک به ما ميده . قالبي که من استفاده کردم قالب گرد ۲۳ سانت با ارتفاع ۱۰ سانت هست . مواد کاملا پف ميکنه حين پخت ، پس قالب تون رو ديواره بلند در نظر بگيريد اگر نداريد قالب رو بزرگتر برداريد.
ساير نکاتکيک فوق شکلاتي و سس قهوه
دستور تهيه سيروپ قهوه رو فرستادم براي پاپيون که انشالله تا الان تاييد شده باشه
ميزان استفاده از سيروپ قهوه بسته به اينکه چقدر ميخواهيد سس تون غليظ يا رقيق باشه بين ۱/۳ الي ۱/۴ هست
حتما از شکلات تخته اي شيرين استفاده کنيد ، ولي اگر از شکلات تلخ استفاده کردين ميزان شکر تون رو کمي بيشتر کنيد .