طرز تهيه آش بي بي سه شنبه؛ يک غذاي مقوي و خوشمزه

کتاب کاله/ آش بي بي سه شنبه يکي از غذاهاي محلي اراک و نيشابور (با تفاوتهايي در مواد و طرز تهيه) است که بيشتر جنبه نذري دارد، اما ميتوان در مواقع غير نذر نيز به عنوان يک غذاي کامل و مقوي آن را پخت و ميل کرد.
مواد لازم براي تهيه آش بي بي سه شنبه
سبزي آش يک کيلوگرم
پياز کوچک يک عدد
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
رشته آش ۲۰۰ گرم
نخود نصف پيمانه
عدس يک پيمانه
لوبيا چشم بلبلي نصف پيمانه
پياز داغ چهار قاشق سوپخوري
سير داغ يک قاشق سوپخوري
نعنا داغ براي تزئين
نمک و فلفل و ادويه به مقدار لازم
کشک يک پيمانه
طرز تهيه آش بي بي سه شنبه
براي تهيه اين آش طبق روال پخت آشهاي ديگر مثل آش رشته و آش جو، حبوبات را از چند ساعت قبل به طور جداگانه خيس کنيد و چند بار آب آن را عوض کنيد.
نخود و لوبياها را با چند پيمانه آب و مقداري نمک داخل قابلمه بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا نيمپز شوند. بعد از گذشت حدود يک ساعت وقتي احساس کرديد که نيمپز شدند، عدس را اضافه کنيد و صبر کنيد تا تمام حبوبات با هم بپزند.
نوبت آماده کردن کوفته ريزههاي آش است. پياز کوچک را داخل يک کاسه رنده کنيد و آبش را بگيريد. حالا گوشت چرخ کرده را به پباز اضافه کنيد و با هم ورزشان دهيد. مقداري نمک و فلفل هم اضافه کنيد و با آن گوشتهاي قلقلي کوچک درست کنيد.
احتمالا در اين فاصله حبوبات پخته شدند. بعد از پخت کامل حبوبات، سبزي آش خرد شده را اضافه کنيد و مجددا مواد را روي حرارت بگذاريد تا سبزي آش هم بپزد.
بعد از نيم ساعت پيازداغ و نمک و فلفل و ادويه را اضافه کنيد و صبر کنيد تا مواد با هم جوش بخورند. بعد از چند جوش گوشت قلقليها را داخل آش بريزيد و منتظر بمانيد تا آش لعاب بيندازد.
يک ربع مانده که قابلمه را از روي حرارت برداريد، رشتهها را اضافه کنيد و حدود ۱۰ دقيقه ديگر صبر کنيد تا رشتهها بپزند. آش بي بي سکينه محلي آماده است. داخل ظرف مناسب بکشيد و با مقداري کشک و نعنا داغ آش را تزيين کنيد.
نکات طرز تهيه آش
حتما حبوبات را از شب قبل خيس کنيد تا زودتر پخته شوند و از نفخ شکم جلوگيري شود.
اين آش را با تفاوتهايي در مواد و طرز تهيه در نيشابور با همين نام ميپزند.