دلمه کدو حلوايي متفاوت و خوشمزه
غذالند/ دلمه کدو حلوايي يکي از انواع جديد دلمه است که به تازگي بر سر سفره ايرانيان باز شده است. کدو حلوايي با طعم شيرين و خاصي که دارد موجب خوش طعم شدن اين غذا شده است. اين دلمه را ميتوان در وعده ناهار يا شام به مصرف رساند. کدو حلوايي از خانواده کدوها به شمار ميرود و رنگ نارنجي، سبز و سفيد دارد، بر خلاف ظاهر سفت و سختي که دارد داخل آن بسيار نرم است.
کدو حلوايي يکي از پر مصرفترين خوراکيها در مناسبتهاي مختلف از جمله اعياد و يا شب يلدا ميباشند. اين ميوه را افراد بسياري به صورت پخته شده همراه با تزئينات و برش دهيهاي زيبا در شب يلدا ميل ميکنند. دلمه کدو حلوايي علاوه بر طعم خوب، شکل و جلوه زيبايي دارد.
کدو حلوايي خاصيت فراوان خود را با درمان برخي از بيماريها از جمله رفع تب، درمان گرفتگي عضلات، استحکام بافت جسم و اشتها آور بودن نشان داده است. علاوه بر اينها، از تخمه و حتي آب اين ميوه به دليل ارزش غذايي و دارويي که دارد در خوراکيها، غذاها و نيز نوشيدنيها استفاده ميشود. بايد توجه داشته باشيد که در تهيه اين دلمه ميتوانيد براي رژيمي بودن آن، مواد داخل دلمه را به تنهايي و بدون اضافه کردن برنج آماده کنيد. کدو حلوايي را ميتوانيد به صورت پوست گرفته شده و خرد کرده در خورش ها، مرباها و حتي خوراکها به کار ببريد.
به کار بردن کدو حلوايي با چاشنيها و ادويههاي خوش طعم به همراه سبزيهاي معطري مانند جعفري، نعنا و … در غذاها ميتواند طعم خوب غذا را تا چندين برابر افزايش دهد. هنگام تهيه کدو حلوايي از بازار بايد دقت کنيد که کدوهاي سفت و سالم را که نرم و له شده نباشند، خريداري کنيد.
مواد لازم
برنج: ۱ پيمانه
فلفل سياه (پودر شده): به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
کدو حلوايي متوسط:۱ عدد
کره: يک دوم پيمانه
عسل: يک دوم پيمانه
دارچين (پودر شده): يک قاشق چاي خوري
جوز هندي (پودرشده): يک قاشق چاي خوري
زنجبيل (پودر شده): يک قاشق چاي خوري
آب ليموترش: يک چهارم پيمانه
پياز: ۱ عدد (اسلايس شده)
روغن مايع (مخصوص سرخ کردن): به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوساله و گوسفند): ۴۰۰ گرم
زرشک (شسته و خشک شده): يک چهارم پيمانه
شکر: يک چهارم پيمانه
زعفران (ساييده و حل شده در آب): ۳ قاشق سوپ خوري
سبزي (پاک و خردشده): ۱۵۰ گرم
مراحل
ابتدا برنج را با آب و مقداري نمک به مدت ۳ ساعت خيس کنيد و قبل از پخت، آب روي آن را خالي کنيد.
کدو حلوايي را بشوييد و خشک کنيد.
سرِ کدو را برش داده و داخل آن را خالي کنيد.
نيمي از کره را روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود.
عسل، نيمي از دارچين، جوز هندي، زنجبيل، آب ليمو و مقداري فلفل سياه را به کره بيافزاييد و تفت دهيد.
سپس از روي حرارت برداريد و ديواره داخل کدو و درِ کدو را با آن مزهدار کنيد.
در قابلمهاي مناسب مقداري آب ريخته، روي حرارت زياد قرار دهيد تا جوش آيد.
سپس برنج را داخل قابلمه حاوي آب جوش بريزيد به مدت ۸ دقيقه تا نيم پز شود، سپس در آبکش بريزيد.
پياز را در تابهاي حاوي مقداري روغن تفت دهيد تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن افزوده و تفت دهيد، حرارت را زياد کنيد تا آب گوشت تبخير شود.
زرشک و شکر را به گوشت افزوده و مخلوط کنيد.
نيمي از زعفران، باقيمانده دارچين، جوزهندي، زنجبيل، آب ليمو، مقداري نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و مجدداً همه مواد را تفت دهيد.
سپس از روي حرارت برداريد، سبزي و برنج را نيز به آن اضافه و مخلوط کنيد.
داخل کدو را با مخلوط بالا پُر کنيد.
درِ کدو را گذاشته و در سيني مخصوص فر قرار دهيد.
باقي مانده کره را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا داغ شود و به همراه مابقي زعفران روي پوست بيروني کدو بماليد.
سپس مواد را در طبق وسط فري که از يک ربع قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتيگراد تنظيم کردهايد به مدت يک ساعت و ۳۰ دقيقه قرار دهيد تا کاملاً پخته شود.
در مرحله آخر، دلمه را در ظرف مورد نظر قرار دهيد و سرو کنيد.