غذاي اصلي/ پلو لوبيا سفيد با طعم پروتئين

خراسان/ چي لازم دارم:
سير- 2 حبه
روغن - به ميزان لازم
پياز - 1 عدد
خرما - 8 عدد
کشمش - 3 قاشق سوپ خوري
گوشت - 200 گرم
برنج - يک ونيم پيمانه
لوبيا سفيد - يک پيمانه
زردچوبه - به مقدار لازم
ادويه(پلويي) – 2 قاشق غذاخوري
نمک - به مقدار لازم
چطور بپزم:
۱-در يک ظرف، زردچوبه را با روغن تفت مي دهيم، لوبيايي را که از قبل خيسانده ايم آبکش مي کنيم و در روغن تفت ميدهيم.۲- سپس به آن آب اضافه مي کنيم و اجازه ميدهيم کاملا بپزد. زمان پخت لوبيا دو ساعت طول ميکشد.۳- در انتهاي پخت، نمک را به آن اضافه ميکنيم.
۴-در يک ظرف جدا، گوشت را با سير ، پياز و دارچين تفت مي دهيم و به آن، آب اضافه ميکنيم و اجازه ميدهيم کاملا پخته شود.
۵- برنج را در آب مي جوشانيم، لوبيا را به آن اضافه و سپس آن ها را آبکش ميکنيم. دقت کنيد که برنج در زمان آبکشي، بايد کمي زنده تر از حالت معمول باشد.
۶- سپس پوست خرماها را مي گيريم، هسته آنرا جدا و در روغن يا کره سرخ ميکنيم.
۷- کشمش را به آن اضافه ميکنيم و کمي تفت ميدهيم.
۸-قابلمه اي راکه براي دم کردن برنج در نظر گرفته ايم با روغن چرب ميکنيم.۹- ابتدا پلو را در قابلمه مي ريزيم و گوشت و خرما را لا به لاي برنج قرار ميدهيم. ۱۰-زعفران آب کرده را به لايه آخر اضافه ميکنيم و ميگذاريم برنج دم بکشد. براي تزيين از کمي پيازچه خردشده استفاده کنيد .
نکات
ادويه پلويي مخلوطي از گل سرخ، هل کوبيده، ريشه جوز هندي، ميخک کوبيده، دارچين و زيره سياه است. حتما از شب قبل لوبياها را خيس کنيد يا يکبار آنرا بجوشانيد.
يکي از خواص لوبيا سفيد کاهش قند خون است، علاوه بر آن موجب کاهش فشار خون هم ميشود. يکي از خواص مفيد لوبيا سفيد پايين بودن ميزان چربي و بالا بودن ميزان پروتئين آن است. لوبيا سفيد باعث جلوگيري از بروز ناراحتي هاي قلبي و عروقي مي شود. همچنين خاصيت درمان کنندگي در برابر بيماري يبوست را دارد.
اين لوبياي مفيد براي هيچ کدام از گروههاي خوني مشکل ايجاد نميکند. لوبيا سفيد داراي سديم و پتاسيم زيادي است و با ايجاد تعادل بين اين دو عنصر فشار خون و ضربان قلب را تنظيم ميکند. لوبيا سفيد منبع منگنز و مس هم است.