آش سرماخوردگي خوشمزه با شلغم
خراسان/ آش شلغم يکي از آشهاي محلي جنوب خراسان و البته يکي از آشهاي پرخاصيت در ايران است که استفاده درماني و دارويي بسياري دارد. آش شلغم به دليل وجود شلغم و پياز داراي انواع ويتامينهاي B و C و A است که در پيشگيري و درمان بيماريهاي مختلفي از جمله سرماخوردگي، درد مفاصل، تسکين خارش و... بسيار مفيد است. در ادامه به طرز تهيه آش شلغم براي شما عزيزان اشاره مي کنيم:
چي لازم دارم:
شلغم نگيني خرد شده -500گرم
عدس يا ماش - نصف پيمانه
نمک، فلفل و زردچوبه - به ميزان لازم
برنج نيم دانه - نصف پيمانه
پياز بزرگ - 2 عدد
اسفناج، گشنيز، تره و جعفري (سبزي آش) - 350 گرم پاک شده
آب يا عصاره گوشت -8 تا 10 ليوان
چطور بپزم:
1- ابتدا پيازها را رنده و آن را با روغن سرخ کنيد، سپس به آن کمي زردچوبه بيفزاييد، عدس يا ماش را هم اضافه کنيد و بگذاريد بجوشد زماني که عدس يا ماش نيم پز شد برنج نيم دانه را اضافه کنيد اگر آب آن کم شده بود آب گوشت يا عصاره گوشت را با آب جوش به آش اضافه کنيد.
2- در اين مرحله سبزي و شلغمهاي خرد شده را اضافه کنيد.
3- نمک آن را بچشيد و مقداري نمک و فلفل و اگر لازم بود زردچوبه به آن اضافه کنيد و اجازه بدهيد آش شلغم جا بيفتد.
4- آش را داخل ظرف مد نظر بريزيد و آن را با نعناع داغ و کشک تزيين کنيد.
نکاتي براي پخت آش شلغم
* براي چاشني آش شلغم از کشک يا سرکه يا آب غوره استفاده کنيد.
* ميتوانيد آب گوشت يا عصاره گوشت را حذف کنيد.
* اگر سرما خوردهايد از يک عدد پياز بزرگ استفاده کنيد و آن را خيلي کم تفت بدهيد تا بي رنگ شود و آن را به هيچ عنوان سرخ نکنيد از نعناع داغ هم استفاده نکنيد.