نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

هر نوع از پياز مناسب چه پخت و پزي است؟

منبع
بروزرسانی
هر نوع از پياز مناسب چه پخت و پزي است؟

شور و شيرين/ پياز يکي از ضروري‌ترين و رايج‌ترين طعم‌دهنده‌ها در تهيه و آماده کردن غذا است. پياز و انواع آن- پيازچه، تره‌فرنگي، سير، موسير، و پياز کوهي- مجموعاً به نام آليوم شناخته مي‌شوند. پياز طعم و عطر خاص و مطبوعي به انواع غذا، اعم از آب مرغ، آب گوشت، سس‌ها و غذاها مي دهد.

 پياز گرد و توپي شکل (Globe onions)
اين نوع پياز در سه رنگ قرمز، زرد و سفيد و در اندازه‌هاي مختلف وجود دارد. پيازهاي زردرنگ که رايج‌‌ترين پيازها هستند، طعم و عطر زيادي دارند و براي سرخکردن بهترند. پياز قرمزرنگ که طعم نسبتاً شيرين دارد، براي تزئين در کنار غذاها مناسب است. پياز سفيدرنگ معمولاً در تهيه انواع سوپ و خورش استفاده مي‌شود. مکزيکي‌ها از اين نوع پياز در غذاهاي خود بيشتر استفاده مي‌کنند.

 پياز ترشي (Pearl onions)
اين نوع پياز معمولاً سفيدرنگ است، اما در رنگ‌هاي قرمز و زرد نيز ديده مي‌شود و از آن براي تهيه‌ي ترشي پياز و يا تهيه‌ي انواع خورش استفاده مي‌شود.

 پياز کوهي (Shallots)
اين پياز پوستي بنفش‌رنگ دارد؛ اما خود گياه به رنگ سفيد است. فرانسوي‌ها از آن در غذاهاي خود استفاده مي‌کنند. پياز کوهي طعم و عطر ملايم‌تري نسبت به پياز دارد و مي‌توان از آن به عنوان جايگزين پياز نيز استفاده کرد.از پياز بنفش براي تهيه سالادها و خام خوري استفاده مي شود.

 تره‌فرنگي (leek)
از تره‌فرنگي به عنوان جايگزين پياز در بسياري از خورش‌‌ها، سوپ‌ها و ساير غذاها مي‌توان استفاده کرد تا طعم و عطر ملايم‌تر و مطبوع‌تري به غذا بدهد. همچنين مي‌توان آن را به تنهائي نيز به صورت آب‌پز، بخارپز، کبابي و سرخکرده استفاده نمود.

 پيازچه (Scallion)
پيازچه که به آن پياز سبز نيز مي‌گويند، داراي طعم نسبتاً شيرين و ملايمي است که در سرتاسر سال يافت مي‌شود (اما در فصل تابستان و بهار بيشتر ديده مي‌شود). هرچقدر پيازچه‌ها باريک‌تر باشند، شيرين‌تر هستند. پيازچه‌ها معمولاً در تهيه انواع غذاهاي آسيائي و چيني استفاده مي‌شوند.

 ساقه‌ پيازچه (Chives)
اگرچه از اين پيازچه به عنوان نوعي سبزي در طبخ بعضي از خوراک‌ها استفاده مي‌کنند، در گروه آليوم‌ها قرار دارد. از اين پيازچه مي‌توان در تهيه‌ي انواع سوپ، سيب‌زميني تنوري و غذاهائي که با تخم‌مرغ و کره تهيه مي‌شوند، استفاده کرد.

 سير (Garlic)
از سير مي‌توان در تهيه‌ي انواع سالاد و سس به صورت خام و يا به صورت پخته در تهيه انواع خورش و سوپ استفاده کرد. اگر سير را له و سپس خرد کنيد، عطر و طعم بيشتري به غذا مي‌دهد.

پوست گرفتن و برش زدن پياز
1- با استفاده از يک چاقو، ابتدا قسمت ريشه‌ي پياز را جدا کنيد و سپس آن را در يک دست گرفته و با چاقوئي که در دست ديگر داريد، پوست آن را بگيريد.

2- با استفاده از چاقوي سرآشپز پياز را از طول به دو نيم کنيد.

3- انتهاي پياز را در قسمت ريشه به شکل V از آن جدا نمائيد.

4- حال هر يک از نيمه‌ها را از قسمت صاف و سطح آن روي تخته خردکن قرار داده و سپس به صورت خيلي نازک، پياز را برش بزنيد (slice).

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره