طرز تهيه انواع پاپ کورن خانگي با طعم هاي مختلف

مجله کوروش/ ميدانستيد پاپ کورن يا همان پف فيل بيشتر از اسفناج آهن دارد و يک خوراکي مفيد براي افرادي به شمار ميرود که دچار کم خوني هستند؟ از جمله خواص بينظير پاپ کورن براي سلامتي اين است که سرشار از فسفر و پروتئين است به همين خاطر نسبت به ساير ميان وعدههاي فست فودي يک خوراکي مفيد محسوب ميشود. اگر در حال وزن کم کردن و گرفتن انواع رژيمهاي لاغري هستيد حتما پاپ کورن را در وعدههاي غذايي روزانه بگنجانيد. پاپ کورن ضد استرس هم هست، به خاطر کلسيم از پوکي استخوان جلوگيري ميکند و براي دندانها مفيد است، به خاطر پروتئينش عضلهساز است و براي کساني که بدنسازي ميکنند بسيار مفيد است. از خواص پاپ کورن براي درمان چاقي غافل نشويد، پاپ کورن به خاطر فيبر فراواني که دارد مدت طولاني شما را سير نگه ميدارد. پاپ کورن براي زنان باردار هم مفيد است، چون باعث رشد جنين ميشود و از ديابت بارداري پيشگيري ميکند. طرز تهيه انواع پاپ کورن خانگي را در ادامه بخوانيد.
مواد لازم
ذرت تازه و مرغوب خشک (ذرت کهنه چروکيده است)
کره و روغن: به مقدار لازم
نمک: به مقدار کافي
طرز تهيه
براي درست کردن يک پاپ کورن خانگي خوشمزه نياز به دستگاه پاپ کورن ساز نداريد و بايد از ذرت مرغوب استفاده کنيد، چون علت پف نکردن پاپ کورن کهنه بودن و ماندگي ذرت است. در يک قابلمه بزرگ مقداري کره و روغن با هم بريزيد. اگر فقط از کره استفاده کنيد پاپ کورن طعم و بوي سوختگي به خودش ميگيرد، چون کره خيلي زود در اثر حرارت ميسوزد. ذرتها را در مخلوط کره و روغن بريزيد و کف قابلمه پخش کنيد تا در يک سطح قرار بگيرند، به مقدار لازم نمک بريزيد و حالا حرارت را متوسط رو به زياد کنيد و به جاي درب قابلمه يک آبکش بگذاريد، آبکش دقيقا هم اندازه درب قابلمه يا بزرگتر باشد.
در اين فاصله چند بار قابلمه را به چپ و راست تکان دهيد تا ذرتها يکنواخت حرارت ببينند و همگي باز شوند و بترکند و شکفته شوند. دليل گذاشتن آبکش به جاي درب قابلمه اين است که ذرتها عرق نکنند و ترد و پفکي باقي بمانند. ابتدا بايد حرارت زياد باشد تا ذرتها خشک شوند و خوب پف کنند. وقتي صداي اولين ترکيدن ذرتها را شنيديد حرارت را متوسط رو به پايين تنظيم کنيد و تا زماني که تمام ذرتها نترکيدهاند آبکش را روي قابلمه نگه داريد.
روشهاي طعم دار کردن انواع پاپ کورن خانگي
*براي پاپ کورن يا پف فيل ساده با طعم نمک و فلفل از همان ابتدا نمک را روي ذرتها بريزيد تا طعم بگيرند. سپس بعد از آماده شدن ذرت به مقدار دلخواه فلفل روي پاپ کورن داغ بپاشيد و قابلمه را به چپ و راست تکان دهيد تا طعم بگيرند.
*براي پاپ کورن کچاپي همان ابتدا نمک ذرتها را اندازه کنيد و سپس بلافاصله بعد از آماده شدن روي پاپ کورنها پودر گوجه خشک الک کنيد (شعله بايد خاموش باشد که پودر گوجه نسوزد) خيلي سريع درب قابلمه را بگذاريد و آن را به چپ و راست تکان دهيد تا تمام پاپ کورنها به پودر گوجه آغشته شوند. اگر پاپ کورنها سرد باشند پودر گوجه به آنها نميچسبد.
*براي درست کردن پاپ کورن يا پف فيل پنيري همان ابتدا نمک ذرت را اندازه کنيد و بعد از آماده شدن پاپ کورن و بلافاصله بعد از خاموش کردن گاز روي پاپ کورنها پودر پنير پارمزان بپاشيد و به همان ترتيب قابلمه را به چپ و راست تکان دهيد. بهتر است ظرف پاپ کورن را چند دقيقه داخل فر داغ بگذاريد تا پنير خوب آب شود. اگر طعم پنير چدار را دوست داريد مقداري پنير چدار رنده شده روي پاپ کورنهاي داغ بريزيد و سپس براي چند دقيقه پاپ کورنهاي پنيري را در سيني فر بريزيد يا در مايکروفر بگذاريد تا پنيرها آب شوند.
*براي درست کردن پاپ کورن سرکهاي بعد از آماده شدن پاپ کورن روي آنها سرکه اسپري کنيد و قابلمه را به چپ و راست تکان دهيد تا تمام ذرتها به سرکه آغشته شوند. سپس ظرف پاپ کورن را چند دقيقه در فر داغ بگذاريد.
*براي درست کردن پاپ کورن کاراملي به اين ترتيب عمل کنيد:
ذرت خشک و تازه: ۱/۳ ليوان فرانسوي دستهدار
روغن نباتي: ۲ قاشق غذاخوري
نمک: به مقدار کم
مواد لازم براي سس کارامل
روغن مايع: ۲ قاشق غذاخوري
شکر قهوهاي: ۲ قاشق غذاخوري
شکر سفيد: ۲ قاشق غذاخوري
آب: ۴ قاشق غذاخوري
ابتدا به همان ترتيب گفته شده پاپ کورنها را با روغن نباتي يا ترکيب کره و روغن مايع و نمک آماده کنيد. سپس سس کارامل را آماده کنيد. روغن مايع و شکر و آب را روي شعله متوسط گاز بگذاريد تا شکر در آب و روغن حل شود. در اين مدت مدام با قاشق چوبي اين ترکيب را هم بزنيد. زماني که سس طلايي رنگ شد و غلظت پيدا کرد آماده است. در اين مرحله پاپ کورنها را به سس کارامل اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا تمام پاپ کورنها به سس آغشته شوند. پاپ کورن کاراملي شما به همين راحتي آماده است.
*طرز تهيه پاپ کورن يا پف فيل در مايکروفر هم ساده است. مقدار کمي ذرت داخل ظرف دردار مخصوص مايکروفر بريزيد (فقط کف ظرف را بپوشاند). ابتدا کمي روغن يا کره آب شده روي ذرتها بريزيد (براي اينکه نمک به ذرت بچسبد) و سپس روي آنها نمک بپاشيد. درب ظرف را ببنديد و درجه مايکروفر را روي ۹۰۰ وات بگذاريد. ۵ دقيقه زمان براي شکفته شدن درتها کافي است. يک روش ديگر درست کردن پف فيل يا پاپ کورن بدون روغن اين است که مقداري نمک روي ذرتها بريزيد، ذرتها را داخل پاکت زيپدار مخصوص فر يا مايکروفر بريزيد، درب آن را ببنديد و داخل مايکروفر بگذاريد تا ذرتها شکفته شوند.