طرز تهيه مرغ بلغاري بسيار خوشمزه در فر و بدون فر

بيتوته/ مرغ بلغاري يکي از لذيذترين غذاهاي کشور بلغارستان است؛ که ميتوانيد آن را به ۲ روش زير تهيه کنيد.
مواد لازم براي مرغ بلغاري:
فلفل دلمهاي نصفي
مرغ ۶ تکه
سير ۲ حبه
زنجبيل به مقدار لازم
پياز درشت ۱ عدد
زردچوبه نصف قاشق غذاخوري
نمک و فلفل سياه به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
سرکه نصف استکان
آب جوش ۲ ليوان
شکر به مقدار لازم
هويج کوچک ۶ عدد
طرز تهيه مرغ بلغاري ساده:
ابتدا پياز را نگيني خرد کرده و سرخ کنيد. سپس ۲ حبه سير ورقه شده را اضافه کنيد و تفت بدهيد؛ و بعد فلفل دلمه ايها را اضافه کنيد و تفت بدهيد. مرغها را فيله کنيد. (بهتر است قسمت ران باشد) و بعد به پياز و سير اضافه کنيد و بعد ادويهها را اضافه کنيد و تفت بدهيد. زعفران دمکرده غليظ را اضافه کنيد.
در قابلمه را بگذاريد و حرارت را کم کنيد، تا مرغها بپزند. نيازي به آب نيست، اما اگر ميخواهيد مرغ شما سس بيشتري داشته باشد ۱ ليوان آب اضافه کنيد.
خوشمزگي اين غذا اين است که با آب مرغ پخته ميشود و آب زيادي ندارد. براي آماده کردن هويج ها، هويجها را با ۲ ليوان آب، سرکه، و ۱ قاشق غذاخوري شکر را ترکيب کنيد و اجازه بدهيد خوب بپزند، اگر هويجها بزرگ بودند آنها را قاچ کنيد.
اين مرغ را ميتوانيد با سبزي پلو و يا برنج سفيد سرو کنيد.
مواد لازم براي مرغ بلغاري:
مرغ کامل ۱ عدد
گوجه فرنگي متوسط ۲ عدد
سير له شده ۲ حبه
پياز بزرگ ۱ عدد
سرکه قرمز نصف فنجان
قارچ خرد شده ۳۵۰ گرم
روغن کنجد يا زيتون ۳ قاشق غذاخوري
سس خردل (اختياري) ۱ يا ۲ قاشق چايخوري
نمک و فلفل سياه به ميزان لازم
پودر آويشن ۲ قاشق چايخوري
شکر ۱ قاشق غذاخوري
دستور تهيه مرغ بلغاري:
ابتدا بايد مرغها را مزه دار کنيد، زيرا طعم اين نوع خوراک با مزه دار کردن مرغها بسيار متفاوت ميشود. براي مزه دار کردن مرغها آنها را با نمک و فلفل سياه و کمي پودر آويشن به مدت ۲۰ دقيقه در يک ظرف در دار قرار دهيد.
پس از اين مدت بايد مرغها را با روغن زيتون يا روغن کنجد سرخ کنيد. در يک ماهيتابه ديگر پياز و سير خرد شده و گوجه فرنگي رنده شده را با کمي روغن تفت بدهيد. بعد از سبک شدن پياز و سير قارچ و شکر و سس خردل و سرکه را با کمي نمک و فلفل اضافه کنيد و تا ۵ دقيقه اجازه دهيد تا بر روي حرارت ملايم بمانند.
فر را روشن کنيد و درجه حرارت را روي دماي ۱۸۰ درجه قرار بدهيد. مرغ را درون ظرفي مناسب قرار بدهيد و سس آماده شده را روي آن بريزيد و به مدت ۳۵ الي ۴۰ دقيقه داخل فر قرار بدهيد تا مرغها کاملا بپزند و خوراک شما آماده شوند.