غذاي اصلي/ خمير يوفکا را نخريد به آساني درست کنيد

پارسي دي/ اغلب شما عزيزان در اين فکر هستيد که خمير يوفکا را بايد فقط به صورت کارخانه اي که در فروشگاه هاي مختلف حالت بسته بندي شده خمير يوفکا را ديده ايد، فقط قابل استفاده مي باشد. اما در پارسي دي براي رفاه حال شما عزيزان، طرز تهيه خمير يوفکا را آورده ايم تا ديگر نيازي به تهيه آماده آن نباشد و در منزل و يا حتي رستوران داران عزيز در رستورانشان از خمير يوفکايي که خودشان آماده کرده اند استفاده کنند. پس در پارسي دي با ما باشيد تا بدانيم اصلا خمير يوفکا چيست؟ از کجا آمده است و چگونه تهيه مي شود؟
خمير يوفکا چيست؟
خمير يوفکا يک نوع خمير هزار لا مي باشد که بسيار نازک و لطيف مي باشد. خميري است که اصلا نيازي به پف کردن ندارد و در تهيه آن از بيکينگ پودر و يا جوش شيرين استفاده نميشود. اگر شما دوستان عزيز باقلوا پيچ قزوين را تهيه کرده باشيد به راحتي مي توانيد خمير يوفکا را تهيه بفرمائيد. از خمير يوفکا در تهيه انواع زيادي از غذاهاي فينگر فودي نيز استفاده مي شود و بيشتر با انواع غذاهاي ترکي نيز خمير يوفکا ديده شده است. استفاده از خمير يوفکا در اغلب شيريني هايي همچون ناپلئوني و شيريني هايي به نام گيس بافت نيز استفاده ميشود. خمير يوفکا معمولا به دو شکل مستطيلي و مثلثي نيز مي باشد.
فرق خمير فيلو با يوفکا چيست؟
خمير يوفکا را به اشتباه خمير فيلو نيز مي نامند. اما بايد گفت که خمير فيلو با خمير يوفکا نيز متفاوت است و از نظر تردي بايد به اين نکته اشاره کرد که خمير يوفکا از خمير فيلو ترد تر مي باشد. از ديگر تفاوت خمير فيلو با يوفکا بايد به اين نکته هم نيز اشاره کرد که براي پخت شيريني ها بيشتر از خمير فيلو استفاده ميشود تا خمير يوفکا آن هم به دليل لطيف تر بودن خمير فيلو به نسبت خمير يوفکا مي باشد. در هنگام استفاده از خمير يوفکا بايد حتما از کره و يا تخم مرغ استفاده کرد تا خمير به هم بچسبد اما اين نکته در خمير فيلو ديده نشده است.
چي لازم دارم:
روغن نيم جامد ۱ قاشق غذا خوري
شير ۱ ليوان
نمک نصف قاشق چاي خوري
آرد سفيد ۲ ليوان
سرکه ۱ قاشق غذا خوري
چطور بپزم:
مرحله اول: آماده سازي آرد
براي تهيه يک خمير يوفکاي ترد و سبک نياز هست به اين که آرد را به همراه نمک ۳ مرتبه الک کنيد. اينکار باعث هواگيري آرد شده و در هنگام پخت به سبک تر شدن خمير کمک زيادي مي کند.
مرحله دوم: ترکيب کردن
پس از اينکه آرد و نمک به خوبي الک شد، آن را در يک کاسه گود ريخته و وسط آرد را کنار بزنيد. مواد مايع را به وسط آرد بريزيد و يک سمت به کمک انگشتان دست آرد را با مايعات مخلوط کنيد. ورز دهيد تا خمير يک دست شود.
مرحله سوم: استراحت دادن
خمير يوفکاي بدست آمده را به صورت گلوگه درآورده و در يک کاسه که کمي چرب شده است قرار دهيد و به مدت ۲ ساعت زمان دهيد تا در يخچال استراحت کند.
مرحله چهارم: ورز دادن
بعد از استراحت دادن خمير يوفکا در يخچال، آن را از يخچال خارج کرده و دوباره بر روي ميز کار ورز دهيد.
مرحله پنجم:آماده سازي خمير يوفکاي خانگي
خمير يوفکا را به اندازه هاي مساوي تقسيم کنيد. بر روي ميز کار خمير يوفکا را يک يک پن کنيد و با کمک وردنه خمير يوفکا را باز کنيد. خمير يوفکا به مقداري بايد نازک باشد که شما بتوانيد کمي رنگ ميز کار خود را ببينيد. تمام خمير يوفکا را به اين صورت باز کنيد و روي هم قرار دهيد بدون فشرده کردن خمير بر روي هم. مي توانيد در اين مرحله از کاغذ روغني استفاده نمائيد.
مرحله ششم: پايان کار
خمير يوفکاي شما آماده است براي استفاده در هر نوع شيريني و يا غذا. به دليل اينکه کمي آماده سازي خمير يوفکا زمان بر مي باشد، ميتوانيد خمير يوفکاي آماده شده را در يک ظرف در بسته محکم قرار دهيد و به مدت طولاني نگه داري کنيد و در هنگام استفاده ساعتي جلوتر از فريزر درآورده و در يخچال فرصت دهيد تا يخ خمير يوفکا باز شود و از آن استفاده نمائيد.
نکات مهم در مورد خمير يوفکا
اگر قصد داريد از خمير يوفکا براي تهيه غذا استفاده نمائيد بهتر است در اين مقداري که داده شده است ۱ عدد تخم مرغ نيز استفاده کنيد.
اگر از تخم مرغ در تهيه خمير يوفکا استفاده ميکنيد؛ به مدت طولاني آن را فريز نکنيد به دليل وجود تخم مرغ.
براي تردي بيشتر مي توانيد ماست را جايگزين شير کنيد.
براي استفاده از خمير يوفکاي فريز شده، حتما آن را در يخچال قرار دهيد تا يخش آب شود. در غير اينصورت خمير له مي شود و ديگر قابل استفاده نمي باشد.