آموزش تهيه خاويار بادمجان

ايران کوک/ بادمجان يکي از محبوب ترين ميوه هاي خوراکي است. اشتباه نگفتم چون بر خلاف تصور بيشتر مردم بادمجان يه ميوه است و نه سبزي، همچنين خيليا فکر مي کنند بادمجان ميوه اي بي خاصيته اما ابدا اينطور نيست؛ چون اين ميوه کلي ويتامين، فيبر و مواد معدني داره و خوبيش اينه که چربي و قند هم نداره. خاويار بادمجان يکي از خوشمزه ترين غذاهايي است که ميشه با اين ميوه بنفش رنگ درست کرد، غذايي که اصلش به کشور روسيه بر مي گرده و البته توي خيلي از کشورها اون رو مي پزند و خيلي هم محبوبه.
با استفاده از بادمجان ميشه غذاهاي خوشمزه اي مثل خورش قيمه بادمجان و رول مرغ و بادمجان دست کرد، حتي غذاهاي مدرني مثل بادمجان پارمزان هم از اين ميوه تهيه ميشه. کلا اگه توي يخچالتون بادمجون داشته باشيد دستتون براي درست کردن خيلي از غذاها بازه. مواد خاويار بادمجان تقريبا شبيه گوجه بادمجانه اما نحوه پخت اونها تفاوت هاي عمده اي داره و باعث ميشه مزه هاشون کاملا متفاوت باشه.
مواد لازم براي خاويار بادمجان
بادمجان 2 عدد
گوجه فرنگي 2 عدد
پياز درشت 1 عدد
فلفل دلمه اي 1 عدد
سير 2 حبه
رب گوجه فرنگي 1 قاشق غذاخوري
نمک 1 قاشق چايخوري
فلفل قرمز 1/2 قاشق چايخوري
آبليمو 2 قاشق غذاخوري (اختياري)
طرز تهيه خاويار بادمجان
مرحله اول: بادمجان ها را کبابي کنيد.
بادمجان ها را روي توري کباب بگذاريد و سپس روي شعله گاز يا منقل قرار دهيد تا کبابي شوند. براي آنکه پوست بادمجان ها راحت کنده شود آنها را زير آب سرد بگيريد و دستتان را روي بادمجان بکشيد تا پوست آن جدا شود. بعد از پوست گيري بادمجان ها را ساطوري کنيد و کنار بگذاريد.
مرحله دوم: خاويار بادمجان را براي پخت آماده کنيد.
داخل يک قابل مناسب مقداري روغن بريزيد. پياز را نگيني ريز خرد کنيد و داخل روغن تفت دهيد. وقتي پيازها کمي سبک شدند سيرهاي خرد شده را نيز به پياز اضافه کنيد. در فاصله اي که پياز و سير سرخ مي شوند فلفل دلمه اي را نگيني خرد کنيد. سعي کنيد مواد را ريز خرد کنيد تا در خاويار بادمجان ديده نشود، زيرا ويژگي خاويار له بودن همه مواد است.
فلفل دلمه اي را نيز به سير و پياز اضافه کنيد و تفت دهيد. گوجه ها را پوست بگيريد و رنده کنيد، آنها را به همراه يک قاشق غذاخوري رب گوجه به محتويات قابلمه اضافه کنيد. اين مواد را به خوبي تفت دهيد تا گوجه ها و رب سرخ و حسابي خوشرنگ شوند. وقتي رنگ خاويار بادمجان به حد دلخواهتان رسيد بادمجان هاي ساطوري را اضافه کنيد، شعله را کم کنيد و اجازه دهيد غذا جا بيفتد.
بعد از گذشت 20 دقيقه نمک، فلفل قرمز و آبليمو را به غذا اضافه کنيد و 10 دقيقه ديگر زمان بدهيد تا کاملا پخته شود و مزه ها به خورد هم بروند. بعد از اين زمان خاويار را در ظرف دلخواه سرو کرده و با ترشي مخلوط ميل بفرماييد و نوش جان.
نکات کليدي براي تهيه خاويار بادمجان
– اگر طعم ترشي دوست نداريد مي توانيد آبليمو را حذف کنيد.
– در صورت تمايل به جاي آبليمو مقداري قوره داخل خاويار بادمجان بريزيد. همچنين مي توانيد در پايان دو قاشق آبغوره بريزيد.
– اگر اين غذا را با روغن زيتون تهيه کنيد طعم بهتري خواهد داشت.
– اگر چرب بودن غذا برايتان اهميتي ندارد مي توانيد به جاي بادمجان کبابي از بادمجان سرخ شده اضافه کنيد، اما در مجموع طعم دودي بادمجان کبابي براي اين غذا بهتر است.