با غذاي شمالي تره اسفناج آشنا شويد
ايران کوک/ مواد لازم براي تره اسفناج
اسفناج 500 گرم
تخم مرغ 3 عدد
سير 1 بوته متوسط
نارنج 2 عدد و يا ( آب نارنج 1/2 پيمانه )
برنج نيم دانه 1/2 پيمانه
کره 50 گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
دارچين به مقدار لازم
غذاهاي محلي شهرهاي مختلف ايران جاي خودشون رو توي سفره هاي اکثر ايراني ها باز کردن. به همين علت قصد داريم يه خورشت محلي گيلان به اسم تره اسفناج رو بهتون ياد بديم. اين غذا معمولا با پلو يا ماهي کولي سرخ شده سرو مي شه. بعضي از غذاهاي محلي اين استان، مثل ميرزا قاسمي، خورش اناربيج و واويشکا مرغ شناخته تر هستند اما اسفناج تره هم دست کمي از اونا نداره. همونطور که مي دونين اسفناج خواص زيادي داره. پروتئين تخم مرغ هم که بهش اضافه بشه يه غذاي خيلي مقوي ميشه.
اکثر غذاهاي شمالي چاشني مخصوصي مثل رب انار يا سير دارن، اما تو اين غذا علاوه بر سير از آب نارنج استفاده ميشه. ترشي نارنج طعم فوق العاده اي به اين غذا مي ده. امروز قصد داريم شما رو به استان گيلان ببريم پس با ما همراه شويد تا طرز تهيه تره اسفناج خوش عطر و طعم رو ياد بگيريد.
طرز تهيه تره اسفناج
1- براي درست کردن اين غذا ابتدا اسفناج را پاک کرده و بشوييد. وقتي آب اسفناج کاملا رفت آن را درشت خرد کنيد. در واقع بعد از پاک کردن و خرد کردن بايد 500 گرم اسفناج جدا کنيد.
2- برنج نيم دانه را پاک کنيد و تميز بشوييد. سپس اسفناج خرد شده و برنج را داخل يک قابلمه بريزيد. يک و نيم ليوان به آن ها اضافه کرده و گاز را روشن کنيد. حرارت گاز بايد ملايم باشد و چند وقت يک بار آن را هم بزنيد تا تره اسفناج ته نگيرد. وقتي برنج کاملا پخت حرارت را خاموش کنيد. در همين حالت که برنج داغ است آن را با گوشتکوب له کنيد.
3- داخل يک تابه مقداري روغن بريزيد و سير را با مقداري زردچوبه تفت دهيد تا کمي طلايي رنگ شود. مراقب باشيد که آن ها را نسوزانيد. وقتي سيرها طلايي شدند تخم مرغ ها را داخل آن بشکنيد و هم بزنيد تا سفت شوند. وقتي تخم مرغها آماده شد حرارت را خاموش کرده و دوباره سراغ قابلمه برنج و اسفناج برويد.
4- مجدد زير قابلمه را روشن کرده و آب نارنج، فلفل سياه، نمک و کمي دارچين به خورشت اضافه کنيد. بعد از 5 دقيقه که آب نارنج ها را گرفته داخل قابلمه ريختيد، مخلوط سير داغ و تخم مرغ ها را به آن اضافه کنيد و کاملا هم بزنيد تا مواد به صورت يکنواخت داخل قابلمه پخش شوند. مقداري از غذا تست کنيد اگر به نظرتان چاشني ترشي و نمک غذا کم بود يک مقدار ديگر اضافه کنيد.
5- اگر روي خورشت جمع شد و به اصطلاح دلمه بست، غذا آماده است. 5 دقيقه آخر پخت کره را داخل تره اسفناج بريزيد.
نکات کليدي براي تهيه تره اسفناج
– اگر برنج نيم دانه نداشته باشيد مي توانيد از برنج سالم استفاده کنيد، اما اين غذا را حتما با برنج ايراني بپزيد.
– اضافه کردن پوره گوجه فرنگي و يا گوجه سرخ شده در کنار اين غذا کاملا دلخواه است. اگر مي خواهيد از پوره گوجه فرنگي داخل خورشت تره اسفناج استفاده کنيد. بايد در همان ابتدا به برنج و اسفناج اضافه شود.
– اگر خورشت ترش تري دوست داريد مي توانيد مقدار آب نارنج را بيشتر کرده و يا بالعکس آب نارنج کمتري داخل غذا استفاده کنيد.
– اين غذا به دليل وجود برنج ممکن است ته بگيرد. براي جلوگيري از اين اتفاق بايد غذا را مرتب هم بزنيد.