يلداي امسال با کيک لبوي عاشقانه

پارسي دي/ کيک لبو از دسته کيک هاي خوش رنگ و خوشمزه است. کيک هاي ميوه اي عموما بافتشون کمي خيس و مرطوبه ولي خميري نيستند و اينکه در پخت اين کيک وقتي لبو ها را پختيد و رنده کرديد آب اضافي آن را گرفته تا باعث خمير شدن کيک نشود. کيک لبو از دسته کيک هاي سالم با رنگ طبيعي مي باشد که شما مي توانيد به دلخواه آن را تزئين کنيد و براي مهموني ها و دورهمي ها استفاده کنيد. اين کيک علاوه بر خوشمزگي به واسطه وجود لبو داراي خواص زيادي از جمله براي کبد مفيد است و سطح انرژي را بالا مي برد.
چي لازم دارم:
آرد سفيد ۱ ليوان و ۱/۲ ليوان
شکر ۱ ليوان
تخم مرغ ۳ عدد
لبو پخته شد ۱/۲ ليوان
آب لبو ۱/۴ ليوان
روغن مايع ۱/۲ ليوان
بيکينگ پودر ۱ ق مربا خوري
وانيل ۱/۴ ق چاي خوري
مواد لازم براي تهيه سس مخصوص کيک لبو
آب لبو ۱ ليوان
شکر ۱/۲ ليوان
نشاسته ذرت ۲ ق غذا خوري
آب ليمو ۱/۲ ق غذا خوري
رنده پوست پرتقال ۱/۲ ق غذا خوري
چطور بپزم:
مرحله اول : آماده سازي مواد کيک لبو
ابتدا فر را با دماي ۱۸۰ درجه بمدت ۱۵ دقيقه گرم کنيد. تمام مواد کيک را ۱ ساعت قبل از يخچال خارج کنيد. لبو را شسته و بگذاريد تا پخته شود وقتي پخت زير آب سرد گرفته و پوستش را جدا کنيد و رنده ريز بزنيد و از آب لبو براي مراحل ديگر استفاده مي کنيم. آرد و بيکينگ پودر را با هم مخلوط و ۳ بار الک مي کنيم.
مرحله دوم : همزدن تخم مرغ ها
تخم مرغ ها را با شکر و وانيل بمدت ۶ دقيقه با تندترين دور همزن بزنيد تا کرم رنگ و کشدار شود سپس رنده لبو يا پوره لبو را اضافه کرده و ۱ دقيقه ديگر هم مي زنيم و روغن مايع و آب لبو را نيز اضافه کرده و ۱ دقيقه در حد مخلوط شدن با همزن مي زنيم.
مرحله سوم : اضافه کردن آرد
آرد الک شده را طي ۳ مرحله به مواد تخم مرغي اضافه مي کنيم و به آرامي با ليسک به صورت دوراني هم مي زنيم.
مرحله چهارم : پخت کيک
قالب ۲۳ سانتي را از قبل چرب کنيد و کاغذ روغني بياندازيد توجه داشته باشيد که فقط ۱/۳ ديوار هاي قالب را چرب کنيد وگرنه کيک پف نمي کند سپس مايع کيک را داخل قالب ريخته و سه بار به سطح بکوبيد تا هواي اضافه آن خارج شود و در فر از قبل گرم شده بمدت ۵۰ دقيقه در دماي ۱۷۰ درجه قرار دهيد و بعد از اتمام زمان با خلال دندان چک کنيد اگر تميز بيرون نيامد براي چند دقيقه ديگر دوباره زمان مي دهيم سپس قالب را از فر خارج کرده و کمي که از حرارت افتاد کيک لبو را از قالب بيرون بياوريد.
مرحله پنجم : طرز تهيه سس کيک لبو
آب لبو و نشاسته ذرت و شکر را با هم مخلوط و روي حرارت کم گذاشته و مدام هم مي زنيم تا غليظ شود سپس وقتي کمي به غلظت رسيد آب ليمو را اضافه و در انتها پوست رنده شده پرتقال را افزوده و از روي حرارت بر ميداريم و وفتي کيک خنک بود روي آن ريخته و تزئين کنيد. نوش جان