خوش عطرترين پلوي سنتي ايران را بپزيد

پارسي دي/ زيره پلو يکي مقوي ترين و خوشمزه ترين پلو ها مي باشد که تاريخچه آن به شهر کرمان بر مي گردد. زيره يکي از معروف ترين ادويه کرمان است. زيره پلو يک غذا بسيار مقوي است طبيعت زيره گرم است و اين پلو خوشمزه بسيار مناسب فصل پاييز و زمستان مي باشد و همچنين از خواص زيره مي توان به رفع سوء هاضمه و نفخ شکم و کاهش وزن اشاره کرد. اين غذا به طور رايج با مرغ يا گوشت و يا گوشت قلقلي تهيه مي شود و بدليل طبع سرد برنج و اينکه زيره طبع گرمي به غذا مي دهند و کاملا مصلح يکديگرند.
چي لازم دارم:
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پياز ۱ عدد
برنج ۲ پيمانه
زيره سياه ۲ ق غذا خوري
زعفران به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
چطور بپزم:
مرحه اول : آماده سازي گوشت قلقلي
ابتدا يک پياز را شسته و آب اضافي آن را بگيريد سپس با گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل سياه و کمي زردچوبه مخلوط کنيد و شروع به ورز دادن مواد کنيد اگر حين ورز دادن مواد کمي شل بود ۱ ق غذا خوري آرد نخودچي به آن اضافه کرده سپس به مقدار دلخواه گوشت چرخ کرده را برداشته و با دست گرد مي کنيم و داخل يک بشقاب قرار مي دهيم و براي ده دقيقه داخل فريرز قرار داده تا مسنجم شود و در حين سرخ شدن از هم نپاشد.
مرحله دوم : سرخ کردن گوشت قلقلي
داخل تابه روغن بريزيد تا داغ شود سپس گوشت قلقلي ها را داخل روغن داغ سرخ کنيد و کنار بگذاريد.
مرحله سوم : دم گذاشتن زيره پلو
برنج را از قبل با مقداري نمک خيس کرده و روي حرارت گذاشته تا به جوش بياد وقتي خامي برنج گرفته شد و کمي نرم شد آبکش کرده و کف قابلمه کمي روغن ريخته و نصف برنج را ميريزيد (اگر دوست داشتيد زيره زير دندان احساس شود آن را نکوبيده اگر دوست داشتيد پودر کنيد که در آن صورت ۱ ق غذا خوري بريزيد) زيره را با برنج مخلوط و مابقي برنج را مي ريزيم سپس زيره پلو را دم گذاشته و در انتهاي پخت کمي کره به همراه زعفران به زيره پلو اضافه مي کنيم. نوش جان
نکات کليدي در تهيه زيره پلو
مي توانيد گوشت قلقلي ها را همراه با برنج دم بگذاريد.
از کمي زرشک تفت خورده براي تزئين غذا استفاده کنيد.
از فيله مرغ بجاي گوشت قلقلي نيز مي توان استفاده کرد.