طرز تهيه خورش انار و بادمجان

مجله کوروش/ ما در ادامه قصد داريم با بياني ساده، طرز تهيه خورش و خوراک انار و بادمجان؛ دو غذاي تهرانيهاي قديمي براي شب يلدا را به شما آموزش دهيم. با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي ۴ نفر
فيله مرغ: ۴۰۰ گرم
بادمجان: ۳ عدد متوسط
پياز: ۱ عدد متوسط
آب انار: ۲ ليوان دسته دار فرانسوي
دانه انار: ۱ ليوان دسته دار فرانسوي
روغن: به ميزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل: به ميزان لازم
طرز تهيه
اگر طعم خورش غوره مسما با بادمجان و مرغ را دوست داريد طعم اين خورش را هم ميپسنديد. مرغ را به قطعات مناسب و دلخواه خود بِبُريد. سپس آن را در يک تابه با مقدار کمي روغن سرخ کنيد. درب تابه را بگذاريد تا کمي آبپز شود. به مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنيد.
پياز را به صورت نگيني خرد کنيد. در يک ظرف ديگر پياز را سرخ کنيد تا طلايي و سبک شود. انار را به پياز اضافه کنيد و به مدت دو دقيقه تفت دهيد.
مخلوط پياز و انار را به مرغ اضافه کنيد و آب انار را روي آن بريزيد. بادمجانها را پوست بکنيد و به مدت ۳۰ دقيقه در آب نمک بريزيد تا آب قهوهاي آن جدا شود. سپس از آب بکشيد و سرخ کنيد.
بعد از حدود ۱ ساعت از زمان پخت مرغ، بادمجانهاي سرخ شده را اضافه کنيد و اجازه دهيد همه موادتان به مدت ۲۰ دقيقه با هم بپزند تا طعم يکدستي بگيرند. سپس غذا را در ظرف مناسب سرو کنيد.
طرز تهيه خوراک انار و بادمجان يا بادمجان ناردوني
مواد لازم
بادمجان قلمي: ۶ عدد متوسط
پياز: ۱ عدد
رب انار: ۳ قاشق غذاخوري
دانه انار: ۱ ليوان دسته دار فرانسوي
آب جوش: ۱ ليوان دسته دار فرانسوي
سرکه: ۱ قاشق غذا خوري
کنجد: ۲ قاشق غذاخوري
گردو: ۱/۴ ليوان دسته دار فرانسوي
طرز تهيه
ابتدا بادمجانها را پوست گرفته و به صورت درسته سرخ کنيد.
پياز را نگيني خرد کنيد و پياز داغ درست کنيد. به پياز داغ، کنجد، رب انار، سرکه و نمک اضافه کنيد و اجازه دهيد تا سس غليظ شود.
انار و گردو را با سس مخلوط کنيد و ۱۰ دقيقه روي حرارت ملايم بگذاريد.
ميتوانيد خوراک را پس از سرو، با لواشک تزيين کنيد.
فوت و فنهاي طرز تهيه خورش و خوراک انار و بادمجان
*اگر آب انار نداريد ميتوانيد از ۲ قاشق غذا خوري آب انار که در آب حل کردهايد استفاده کنيد.*اگر آب انار زيادي ترش است، به اندازه يک قاشق چاي خوري شکر اضافه کنيد.
*قزوينيها و شيرازيها براي غذاي شب يلدا انار پلو و آش انار درست ميکنند. پيشنهاد ميکنيم طرز تهيه انار پلو شيرازي و قزويني و طرز تهيه آش انار شيرازي و ساير شهرها براي شب يلدا را هم در مجله کوروش بخوانيد.
برخي خواص مفيد بادمجان براي سلامت بدن
حتما دقت کردهايد که بادمجان در همه فصول سال در دسترس است و هر چند تصور غالب اين است که بادمجان هيچ خاصيت مهمي ندارد، ولي اين ميوه يا سبزي که در دسته صيفيجات قرار دارد، داراي خواص درماني بسياري است.
*بادمجان مقادير زيادي از کلسيم، آهن و مواد معدني ديگر را در خود دارد که براي اطمينان از رشد بدن بسيار ضروري هستند.
*فيبر موجود در بادمجان ميتواند به سيستم گوارشي کمک کند و با جلوگيري از يبوست، شکم را سالم نگه دارد.
*بادمجان همچنين به رشد مو و تقويت سيستم ايمني بدن کمک ميکند.
*اگر ميخواهيد چربي بدنتان را به طور طبيعي و موثر از دست بدهيد، بادمجان را به وعده ناهار يا صبحانه اضافه کنيد.
*در ضمن بادمجان خاصيت ضد ويروسي و ضد باکتريايي دارد و ويتامين C آن، به افزايش سيستم ايمني بدن کمک ميکند.
*در طب سنتي آمده که طبع بادمجان گرم و خشک است و بهخاطر وجود آهن، به کساني که کمخون هستند، توصيه ميشود.
*اگر بادمجان بخار پز شود، هضم آن نيز آسانتر خواهد شد.
*بادمجان در واقع يکي از سبزيجات پرفايده و پرارزش غذايي است، بنابراين بهتر است آن را در رژيم غذايي روزانه مصرف کنيد.