دو روش آسان براي تهيه خاگينه خرما ساده و رولتي

باشگاه خبرنگاران/ درست در شب يلدا، خانوادههاي زنجاني دور هم جمع ميشوند و غذايي پر انرژي و خوشمزه را در کنار هم ميل ميکنند. خاگينه خرماي مقوي و خوشمزه زنجاني يک غذاي مخصوص در اين شهر است که خوردن آن در شب يلدا با فرهنگ اين مردم گره خورده است. غذايي راحت و مقوي که درست کردن آن تنها چند دقيقه طول ميکشد، اما طعم لذيذ و متفاوت آن تا مدتها در ذهن و خاطرتان خواهد ماند. امروزه اين غذاي مقوي در بسياري از شهرها و حتي کشورهاي دنيا به روشهاي متفاوتي طبخ ميشود و از آن به عنوان يک غذاي انرژي بخش و مفيد ياد ميشود.
روش اول: طرز تهيه خاگينه خرما با مغز خرما و گردو
مواد لازم براي ۲ نفر
تخم مرغ: ۲ عدد
خرما: ۱۰ عدد
کره: ۲۵ گرم
گردوي خرد شده: ۲ قاشق غذاخوري
دارچين: نصب قاشق چاي خوري
پودر زنجبيل: به مقدار لازم
نمک: خيلي کم
عسل: چند قطره براي روي خاگينه
طرز تهيه
خاگينه تبريزي با خاگينه زنجاني متفاوت است. براي درست کردن خاگينه زنجاني ابتدا هسته خرماها را جدا کنيد و به وسيله چاقو هر خرما را به ۴ تکه مساوي تقسيم کنيد. مقداري کره داخل ماهيتابه بريزيد و اجازه دهيد با حرارت ملايم گرم شود. سپس خرما را به آن اضافه کنيد و بگذاريد براي چند دقيقه نرم شود. دارچين و زنجبيل و گردوي خرد شده را به آن اضافه کنيد و مواد را ۲ دقيقه تفت دهيد.
تخم مرغها را داخل يک کاسه بشکنيد و با هم زن دستي يا چنگال به خوبي بزنيد و مقداري نمک به آن اضافه کنيد. سپس خرماها را در کف ماهيتابه پخش کنيد و سپس تخم مرغها را به آن اضافه کنيد. مطمئن شويد که خرما به طور يکنواخت در همه بخشهاي ماهيتابه پخش شده است. سپس درب ماهيتابه را بگذاريد و اجازه تخم مرغها براي چند دقيقه خوب پخته شوند. بعد از پخته شدن تخم مرغها، خاگينه خرماي مقوي و خوشمزه را در ظرف مناسب سرو کنيد و چند قطره عسل و مقداري پودر دارچين روي آن بريزيد و ميل کنيد.
روش دوم: طرز تهيه خاگينه خرما مجلسي زعفراني
مواد لازم براي ۱ نفر
خرما: ۳ عدد
پودر دارچين: به مقدار لازم
آب: ۳ قاشق غذاخوري
تخم مرغ: ۲ عدد
نمک و فلفل سياه و زردچوبه: به مقدار لازم
شير: ۲ قاشق چاي خوري
کره: ۱ قاشق غذاخوري
روغن سرخ کردني: به مقدار لازم
پياز: ۱ عدد نصفه
کشمش پلويي: نصف قاشق غذاخوري
خلال پسته و بادام: نصف قاشق مرباخوري
زعفران دم کرده: نصف قاشق چاي خوري
طرز تهيه
ابتدا خرماها را از وسط نصف و به دو تکه مساوي تقسيم کنيد و يا اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد از خرماي خرد شده استفاده کنيد. سپس خرما، دارچين، زنجبيل و ۲ قاشق آب را داخل ماهيتابه بريزيد و هم خوب هم بزنيد و براي ۵ دقيقه درب ماهيتابه را ببنديد تا خرما کمي نرم شود. سپس بعد از بخار شدن آب، کمي کره به آن اضافه کنيد و اجازه دهيد مواد ۲ دقيقه با کره تفت بخورند.
براي طرز تهيه خاگينه خرما مجلسي پيازها را به صورت خلالي برش دهيد و در يک ماهيتابه جدا با مقداري روغن سرخ کنيد. مقداري نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنيد و اجازه دهيد پيازها طلايي شوند. بعد پيازها را در ظرف جداگانه کنار بگذاريد. کشمش پلويي، خلال پسته و بادام را کمي با کره تفت دهيد. تخم مرغها را در يک کاسه کوچک با نمک و شير ترکيب کنيد و با چنگال خوب هم بزنيد. سپس خرماها را داخل ماهيتابه پخش کنيد و کشمش و خلال پسته و بادام را داخل ماهيتابه بريزيد و تخم مرغها را به آن اضافه کنيد.
درب ماهيتابه را بگذاريد تا تخم مرغ به خوبي پخته شود و مقداري زعفران روي تخم مرغها بريزيد تا رنگ بگيرند. سپس خاگينه خرماي مقوي و خوشمزه را از وسط تا کنيد و با دارچين تزئين کنيد و نوش جان کنيد.
نکاتي که بايد در مورد طرز تهيه خاگينه خرما رولتي بدانيد
ميتوانيد خاگينه خرما مجلسي را به صورت خاگينه خرما رولتي هم آماده کنيد. براي طرز تهيه خاگينه خرما رولتي مجلسي ابتدا تخم مرغ زده شده را با کمي آرد و شير ترکيب کنيد و داخل ماهيتابه بريزيد و وقتي که کمي خودش را گرفت خرما و گردوي خرد شده را که با ادويهها ترکيب شده است روي آن پخش کنيد. سپس تخم مرغ را به آرامي رول کنيد و اجازه دهيد به خوبي پخته شود. خرما و تخم مرغ سرشار از مواد مغذي براي بدن هستند و ترکيب اين دو ماده با هم براي بدن بسيار انرژي بخش و مفيد است.