نماد آخرین خبر

طرز تهيه باقلا قاتق گيلاني با نکات و راز و رمز‌ها

منبع
بيتوته
بروزرسانی
طرز تهيه باقلا قاتق گيلاني با نکات و راز و رمز‌ها

بيتوته/ باقلا قاتق يک غذاي محلي مشهور و بسيار خوشمزه‌ي خطه‌ي شمال ايران است، که جاي خودش را در نقاط مختلف کشورمان باز کرده است. اين خورش به نام‌هاي ديگري مثل باقالي خورش يا خورش گل در چمن هم معروف است.

مواد لازم:
پاچ باقلاي کشاورزي يا باقلاي سبز ۴۰۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
شويد خشک ۱ پيمانه يا شويد تازه خرد شده ۲ پيمانه
کره يا روغن حيوانى ۴ قاشق غذاخوري
سير کوبيده شده ۳-۴ حبه

آب ۴ ليوان
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهيه:

براي طرز تهيه باقلا قاتوق، اگر باقلا يا لوبيا کشاورزى خشک استفاده مى کنيد حتما باقلا را از شب قبل خيس کنيد تا پوست آن راحت جدا شود. سپس پوست باقالي‌ها را بگيريد. روغن يا کره را در تابه‌اي داغ کنيد و در روغن يا کره تفت بدهيد.

بعد از کمي تفت دادن باقلا، شويد و کمي زردچوبه و نمک را هم به آن اضافه کنيد و هم بزنيد تا خوب تفت بخورند.

سپس آب روي آن‌ها بريزيد (آب آن بايد اندازه‌ي ۲ بند انگشت روي باقالي‌ها را بپوشاند) تا باقالا‌ها نيم پز شوند و زماني که آب داخل باقلا به جوش آمد تخم مرغ‌ها را به آن‌ها اضافه کنيد. در ظرف را بگذاريد تا تخم مرغ‌ها کاملا پخته شوند و نبايد در غذا هم زده شوند. بهتر است اين غذا همراه با کته ميل شود.

نکاتي براي طرز تهيه باقالا قاتق:

• پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلاي محلي که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ مي‌کنند و پاچ باقلاي کشاورزي که زودپز هستند و اگر زياد پخته شود له مي‌شود.

• به جاي آب مي‌توانيد از آب مرغ براي طرز تهيه باقلا قاتوق رسمي استفاده کنيد. البته استفاده از آب مرغ براي پخت اين خورش مرسوم نيست، اما طعم خوشمزه آن را دو چندان مي‌کند. اگر آب مرغ نداريد يک عدد عصاره مرغ به آب اضافه کنيد و سپس نمک خورش را اندازه کنيد.

• شويد اگر خيلي زياد باشد موجب تلخي غذا مي‌شود.

• بهتر است ابتدا تخم مرغ‌ها را در يک ظرف جداگانه بشکنيد و زماني که از سالم بودن آن‌ها مطمئن شديد در خورش بريزيد.

• از باقلاي مازندراني استفاده نکنيد؛ زيرا اين باقلا در تهيه‌ي باقلا وابيج به کار مي‌رود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar