طرز تهيه بوغدا آشي؛ غذاي محلي و پرخاصيت استان زنجان

غذالند/ بوغدا آشي غذايي بسيار خوشمزه مخصوص استان زنجان است. سبزي بکار رفته در اين آش اسفناج است. از آنجايي که اين سبزي مقوي حاوي ويتامينهاي A و E و B، آهن، پتاسيم، يد و کلسيم است. مصرف آن در رژيم غذايي شما توصيه ميشود.
اصولا هر شهر و استاني با توجه به طبيعت و پيشينهي خود غذاهاي محلي مختص به خود را دارد. هر چند ممکن است غذاهايي با عنوان يکسان در شهرهاي مختلف به شيوههاي متفاوت طبخ شود دليل آن هم شرايط طبيعي و محيطي هر محل است که افراد متناسب با آن دستور پختهاي متفاوتي براي غذاهاي خود دارند. بوغدا آشي غذايي بسيار خوشمزه مخصوص استان زنجان است. حتما بايد دقت کنيد که حبوبات و گندم را از شب قبل بخيسانيد. براي پخت حبوبات و گندم آنها را بايد روي حرارت ملايم بگذاريد تا خوب پخته شوند. اگر حرارت بالا باشد آب درون ظرف خشک ميشود، ولي هنوز حبوبات مغز پخت نشده اند. سبزي بکار رفته در اين آش اسفناج است. از آنجايي که اين سبزي مقوي حاوي ويتامينهاي A و E و B، آهن، پتاسيم، يد و کلسيم است و مصرف آن در رژيم غذايي شما توصيه ميشود.
علاوه بر آن، اسفناج ضد سرطان بوده و براي حل مشکل يبوست بسيار مفيد است. يبوست يک مشکل گوارشي است که بخصوص در فصل پاييز بيشتر از ساير فصول بروز ميکند و مشکلاتي زيادي براي فرد ايجاد ميکند. استفاده از اسفناج کمک خواهد کرد تا گوارش بهتري داشته باشيد و کمتر از يبوست رنج ببريد. علاوه بر آن اسفناج به دليل دارا بودن ويتامين A بسيار براي چشم و بينايي مفيد است؛ و بدليل دارا بودن کلسيم براي استخوان و دندانها هم بسيار مفيد است.
مواد لازم:
اسفناج: ۲ کيلو
حبوبات (نخود، لوبيا قرمز، عدس): ۵۰۰ گرم
پياز درشت: ۴ يا ۵ عدد
گندم: ۲۵۰ گرم
روغن: ۲۰۰ گرم
آرد: ۲ قاشق غذاخوري (اختياري)
نمک: به ميزان لازم
فلفل: به ميزان لازم
زردچوبه: به ميزان لازم
مراحل پخت:
۱. حبوبات و گندم را بخيسانيد.
۲. روغن را روي حرارت قرار داده و پياز را خرد کرده و تفت دهيد.
۳. زردچوبه را اضافه کرده و سپس پياز داغ را به حبوبات و گندم اضافه کنيد.
۴. مقداري آب مجدد روي حبوبات بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد.
۵. آش را مرتب هم بزنيد.
۶. پس از پخت کامل حبوبات اسفناج را بصورت درشت خرد کرده و در آش بريزيد.
۷. بعد از اينکه مواد آش کامل پخت مقدار کمي روغن را روي حرارت قرار داده و دو قاشق سوپ خوري آرد را در آن سرخ کنيد و به آش اضافه کنيد. (اين مرحله اختياري ست).
۸. پس از ده دقيقه آش آماده سرو است.