صبحانه/ از خوردن کيک اسفنجي بادامي لذت ببريد
مجله افق کوروش/ اگر جز افرادي هستيد که به گلوتن حساسيت داريد و علاقه زيادي به طعم بادام داريد، کيک بادامي بدون آرد درست مخصوص شما است. اين کيک اسفنجي بدون گلوتن در واقع بدون آرد تهيه ميشود و هر برش از اين کيک پر از عطر و طعم دلنشين بادام است و عليرغم اينکه طرز تهيه کيک اسفنجي بادامي بدون آرد است، بافتي نرم و مرطوب دارد و طعم آن واقعاً بينظير است. درست کردن اين کيک بسيار ساده است و به سرعت آماده ميشود. براي آماده کردن اين کيک بادامي بدون آرد تنها لازم است به جاي آرد سفيد از آرد بادام يا بادام کوبيده شده که به صورت آرد درآمده استفاده کنيد. ميتوانيد کيک بادام را با آرد بادام درختي يا آرد بادام زميني درست کنيد و آن را با کارامل يا شکلاتي تزيين کنيد تا يک کيک بادامي شکلاتي و کاراملي و يا حتي بدون اينها يک کيک بادام ساده داشته باشيد که اصالتا يک کيک فرانسوي است.
طرز تهيه کيک اسفنجي بادامي بدون گلوتن
زمان تقريبي پخت و آماده سازي کيک بادامي بدون آرد: ۶۰ دقيقه
مواد لازم براي ۸ نفر
تخم مرغ: ۴ عدد با دماي اتاق
بادام آسياب شده: ۱۵۰ گرم يا ۵/۱ ليوان فرانسوي دستهدار
روغن گياهي: ۳ قاشق غذاخوري
شکر: ۵/۱ ليوان فرانسوي دستهدار+ ۲ قاشق غذاخوري
پوست ليمو ترش: ۱ قاشق غذاخوري
وانيل: ۱ قاشق چاي خوري
بادام خرد شده: ۴/۱ ليوان فرانسوي دستهدار
طرز تهيه
مرحله اول کيک بادامي بدون آرد
ابتدا براي طرز تهيه کيک اسفنجي بادامي بايد فر را با دماي ۱۷۰ درجه سانتي گراد روشن کنيد و اجازه دهيد گرم شود. سپس قالب گرد کيک با قطر ۲۰ سانتي متري را براي پخت اين کيک انتخاب کنيد و داخل آن کاغذ روغني قرار دهيد و کنارههاي قالب را به خوبي چرب کنيد.
مرحله دوم طرز تهيه کيک اسفنجي بادامي
در اين مرحله از کيک بادام رژيمي بدون آرد بايد زرده و سفيده تخم مرغها را جدا کنيد و سپس زرده تخم مرغ و شکر را به وسيله همزن برقي با سرعت بالا بزنيد تا صاف و يکدست شود. سپس روغن، وانيل و پوست ليمو را به آن اضافه کنيد و به خوبي هم بزنيد تا مواد ترکيب شود.
مرحله سوم طرز تهيه کيک اسفنجي بادامي
آرد بادام را به آرامي به مواد اضافه کنيد و به خوبي هم بزنيد تا ترکيب شوند. در يک ظرف جدا و تميز سفيدههاي تخم مرغ را با کمي نمک ترکيب کنيد و با سرعت متوس آن قدر بزنيد تا سفيده سبک و کفي شود. سپس به تدريج ۲ قاشق غذاخوري شکر را به آن اضافه کنيد و آن قدر هم زدن را ادامه دهيد تا کفهاي برجستهاي روي سفيده ايجاد شود.
مرحله چهارم طرز تهيه کيک اسفنجي بادامي
در اين مرحله از طرز تهيه کيک رژيمي بدون آرد سفيده زده شده را به آرامي به زردهها اضافه کنيد و بعد از هر قاشقي که اضافه ميکنيد، خوب آن را هم بزنيد و قاشق بعدي را اضافه کنيد. حال مقداري بادام آرد شده کف قالب بپاشيد و بعد مايه کيک آماده شده را داخل قالب بريزيد. اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد بعد از آماده شدن کيک مقداري بادام خرد شده داخل کيک بريزيد تا در هنگام خوردن کيک طعم بادام را بيشتر احساس کنيد. کيک را به مدت ۳۰ دقيقه با دماي ۱۷۰ درجه داخل فر قرار دهيد. بعد از آماده شدن کيک اجازه دهيد براي ۱۰ دقيقه در قالب بماند تا خوب سرد شود. بعد از خنک شدن کيک آن را از قالب جدا کنيد و روي کيک را با تکههاي بادام و برشهاي ليمو ترش تازه تزئين کنيد.
ارزش غذايي کيک اسفنجي بادامي بدون آرد
وجود بادام در کيک بادامي موجب بالا رفتن ارزش غذايي آن ميشود. ارزش غذايي هر تکه از کيک اسفنجي بادامي که بدون گلوتن و بدون آرد تهيه ميشود، به شرح زير است:
*انرژي: ۲۱۸ کالري
*چربي اشباع شده: ۱ گرم
*کلسترول: ۸۱ ميلي گرم
*سديم: ۳۱ ميلي گرم
*پتاسيم: ۵۴ ميلي گرم
*کربوهيدرات: ۱۷ گرم
*فيبر: ۲ گرم
*شکر: ۱۳ گرم
*پروتئين: ۷ گرم
*ويتامين C: 1 ميلي گرم
*کلسيم: ۶۵ ميلي گرم
*آهن: ۳/۱ ميلي گرم