مجله افق کوروش/ کیک‌های خیس از انواع مختلف طرفدارهای خاص خود را دارند، برای مثال کیک خیس موز و گردو، کیک خیس زعفرانی، کیک خیس وانیلی و کیک خیس شکلاتی و… اما در فصل پاییز و زمستان، تهیه کیک خیس پرتقالی لطف دیگری دارد. ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه کیک خیس پرتقالی شکلاتی خانگی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم. همچنین طرز تهیه کیک خیس پرتقالی شکلاتی در قابلمه و بدون را هم آورده‌ایم تا به هیچ وجه فرصت پختن و لذت بردن از آن را از دست ندهید.

مدت زمان تقریبی پخت: ۴۵ دقیقه
مواد لازم:
شکر: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی
آرد: ۱/۵ لیوان دسته دار فرانسوی
آب پرتقال: ۱ لیوان دسته ‌دار فرانسوی
شیر: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
روغن یا کره ذوب شده: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
تخم‌ مرغ: ۳ عدد
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری
پوست رنده شده پرتقال: ۲ عدد پرتقال
طرز تهیه کیک خیس پرتقالی شکلاتی
مرحله اول
پیش از هر چیز، دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
آرد، بیکینگ پودر و کاکائو را الک کنید و جدا بگذارید.
کره ذوب شده و شکر را در یک ظرف مناسب با هم مخلوط کنید. می‌توانید به ‌جای کره از روغن هم استفاده کنید ولی طعم کیک با کره بهتر خواهد بود.
کره را می‌توانید روی بخار آب و به روش بن ماری، ذوب کنید و تا وقتی شکر در آن حل می‌شود روی بخار بگیرید.
مرحله دوم
پوست یک پرتقال را رنده کنید و به شکر و کره اضافه کنید و دوباره تا جایی به هم بزنید که عطر پرتقال را حس کنید.
سه تخم‌مرغ را در سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و هر بار با همزن به هم بزنید.
آرد، بکینگ پودر و کاکائو را که از قبل الک کرده‌اید، در سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و به هم بزنید.
آب پرتقال را اضافه کنید.

مرحله سوم
قالب را چرب کنید و مایه کیک را در آن بریزید و در فر قرار دهید.
۴۵ دقیقه صبر کنید و با چاقو تست کنید تا مطمئن شوید که کیک پخته است.
بعد از خارج کردن  قالب کیک و سرد شدن، آن را با کمی پودر نارگیل و پوست پرتقال رنده شده تزیین کنید.
می‌توانید از مقداری آب پرتقال هم استفاده کنید. فقط حواستان باشد که دمای کیک و آب پرتقال تفاوت زیادی نداشته باشد.
طرز تهیه کیک خیس پرتقالی شکلاتی در قابلمه
همه مراحل تهیه مایه کیک را انجام دهید.
کف یک قابلمه را چرب کنید و کاغذ روغنی بگذارید. روی کاغذ روغنی را هم چرب کنید. شعله‌پخش‌کن را روی حرارت بگذارید تا به‌خوبی داغ شود.
خمیر کیک را در قابلمه‌ای که داغ شده است، بریزید و روی قابلمه را دم‌کنی بگذارید و در آن را بگذارید. حرارت شعله را کم کنید.
حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه اجازه دهید کیک در قابله بماند و بعد شعله گاز را خاموش کنید و بگذارید کیک‌تان خنک شود.
بهتر است بدانید که در طرز تهیه کیک خیس پرتقالی شکلاتی در قابلمه، روی کیک برشته و قهوه‌ای نمی‌شود.
فوت و فن های طرز تهیه کیک خیس پرتقالی شکلاتی
*هنگام رنده کردن پوست پرتقال توجه داشته باشید که فقط رویه نارنجی پوست را رنده کنید زیرا سفیدی آن موجب تلخی می‌شود.
*توصیه می‌شود در طرز تهیه کیک خیس پرتقالی شکلاتی به جای آرد گندم از آرد سمولینا استفاده کنید.
*بهتر است کیک خیس پرتقالی شکلاتی را حدود ۵ساعت قبل از مصرف داخل یخچال قرار بدید تا سس پرتقالی که در آخرین مرحله به آن اضافه کرده‌اید، به طور کامل به خورد کیک برود.
*به جای سس کیک خیس شکلاتی می‌توانید از گاناش رقیق استفاده کنید.
برخی خواص مفید پرتقال
*پرتقال را همه ما به عنوان یک میوه از خانواده مرکبات که حسابی سرشار از ویتامین C است و در درمان سرماخوردگی بسیار موثر عمل می‌کند، می‌شناسیم اما این میوه قدیمی و پر مصرف از لحاظ دارا بودن ویتامین‌های B,C ، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و مس هم بسیار غنی است.
*پرتقال در آشپزی نقش پر رنگی دارد از طرز تهیه مرغ پرتقالی گرفته تا استفاده از آب پرتقال برای گرفتن بوی زهم مرغ زرشک پلو و  بوقلمون و سایر انواع گوشت و البته درست کردن انواع شیرینی و دسر با پرتقال مثل لوکوم پرتقال و … . از پرتقال تازه در آشپزی زیاد استفاده کنید.
*همچنین خوردن پرتقال برای کسانی که به سرطان خون مبتلا هستند، توصیه می‌شود.
*اما اگر به زخم معده دچار هستید، از خوردن آب پرتقال پرهیز کنید.
*البته خواص شگفت‌انگیز پرتقال برای کودکان، دیابت و بارداری هم به همین موارد بالا ختم نمی‌شود.
*طبع پرتقال گرم و خشک است و خوردن زیاد آن به کسانی که سرد مزاج هستند، توصیه نمی‌شود. بهتر است این افراد آب پرتقال خود را با عسل و مواد با طبع گرم مخلوط کنند یا بعد از خوردن پرتقال خرما بخورند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar