با درست کردن «کيک خيس پرتقالي شکلاتي» کدبانو بودن خود را به رُخ بکشيد

مجله افق کوروش/ کيکهاي خيس از انواع مختلف طرفدارهاي خاص خود را دارند، براي مثال کيک خيس موز و گردو، کيک خيس زعفراني، کيک خيس وانيلي و کيک خيس شکلاتي و… اما در فصل پاييز و زمستان، تهيه کيک خيس پرتقالي لطف ديگري دارد. ما در اين مطلب قصد داريم طرز تهيه کيک خيس پرتقالي شکلاتي خانگي را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهيم. همچنين طرز تهيه کيک خيس پرتقالي شکلاتي در قابلمه و بدون را هم آوردهايم تا به هيچ وجه فرصت پختن و لذت بردن از آن را از دست ندهيد.
مدت زمان تقريبي پخت: ۴۵ دقيقه
مواد لازم:
شکر: ۲ ليوان دسته دار فرانسوي
آرد: ۱/۵ ليوان دسته دار فرانسوي
آب پرتقال: ۱ ليوان دسته دار فرانسوي
شير: ۱ ليوان دسته دار فرانسوي
روغن يا کره ذوب شده: ۱/۲ ليوان دسته دار فرانسوي
تخم مرغ: ۳ عدد
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوري
بيکينگ پودر: ۱ قاشق غذاخوري
وانيل: ۱/۴ قاشق چاي خوري
پوست رنده شده پرتقال: ۲ عدد پرتقال
طرز تهيه کيک خيس پرتقالي شکلاتي
مرحله اول
پيش از هر چيز، دماي فر را روي ۱۸۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد.
آرد، بيکينگ پودر و کاکائو را الک کنيد و جدا بگذاريد.
کره ذوب شده و شکر را در يک ظرف مناسب با هم مخلوط کنيد. ميتوانيد به جاي کره از روغن هم استفاده کنيد ولي طعم کيک با کره بهتر خواهد بود.
کره را ميتوانيد روي بخار آب و به روش بن ماري، ذوب کنيد و تا وقتي شکر در آن حل ميشود روي بخار بگيريد.
مرحله دوم
پوست يک پرتقال را رنده کنيد و به شکر و کره اضافه کنيد و دوباره تا جايي به هم بزنيد که عطر پرتقال را حس کنيد.
سه تخممرغ را در سه مرحله به مايه کيک اضافه کنيد و هر بار با همزن به هم بزنيد.
آرد، بکينگ پودر و کاکائو را که از قبل الک کردهايد، در سه مرحله به مايه کيک اضافه کنيد و به هم بزنيد.
آب پرتقال را اضافه کنيد.
مرحله سوم
قالب را چرب کنيد و مايه کيک را در آن بريزيد و در فر قرار دهيد.
۴۵ دقيقه صبر کنيد و با چاقو تست کنيد تا مطمئن شويد که کيک پخته است.
بعد از خارج کردن قالب کيک و سرد شدن، آن را با کمي پودر نارگيل و پوست پرتقال رنده شده تزيين کنيد.
ميتوانيد از مقداري آب پرتقال هم استفاده کنيد. فقط حواستان باشد که دماي کيک و آب پرتقال تفاوت زيادي نداشته باشد.
طرز تهيه کيک خيس پرتقالي شکلاتي در قابلمه
همه مراحل تهيه مايه کيک را انجام دهيد.
کف يک قابلمه را چرب کنيد و کاغذ روغني بگذاريد. روي کاغذ روغني را هم چرب کنيد. شعلهپخشکن را روي حرارت بگذاريد تا بهخوبي داغ شود.
خمير کيک را در قابلمهاي که داغ شده است، بريزيد و روي قابلمه را دمکني بگذاريد و در آن را بگذاريد. حرارت شعله را کم کنيد.
حدود ۳۰ تا ۴۵ دقيقه اجازه دهيد کيک در قابله بماند و بعد شعله گاز را خاموش کنيد و بگذاريد کيکتان خنک شود.
بهتر است بدانيد که در طرز تهيه کيک خيس پرتقالي شکلاتي در قابلمه، روي کيک برشته و قهوهاي نميشود.
فوت و فن هاي طرز تهيه کيک خيس پرتقالي شکلاتي
*هنگام رنده کردن پوست پرتقال توجه داشته باشيد که فقط رويه نارنجي پوست را رنده کنيد زيرا سفيدي آن موجب تلخي ميشود.
*توصيه ميشود در طرز تهيه کيک خيس پرتقالي شکلاتي به جاي آرد گندم از آرد سمولينا استفاده کنيد.
*بهتر است کيک خيس پرتقالي شکلاتي را حدود ۵ساعت قبل از مصرف داخل يخچال قرار بديد تا سس پرتقالي که در آخرين مرحله به آن اضافه کردهايد، به طور کامل به خورد کيک برود.
*به جاي سس کيک خيس شکلاتي ميتوانيد از گاناش رقيق استفاده کنيد.
برخي خواص مفيد پرتقال
*پرتقال را همه ما به عنوان يک ميوه از خانواده مرکبات که حسابي سرشار از ويتامين C است و در درمان سرماخوردگي بسيار موثر عمل ميکند، ميشناسيم اما اين ميوه قديمي و پر مصرف از لحاظ دارا بودن ويتامينهاي B,C ، آهن، کلسيم، فسفر، پتاسيم، سديم و مس هم بسيار غني است.
*پرتقال در آشپزي نقش پر رنگي دارد از طرز تهيه مرغ پرتقالي گرفته تا استفاده از آب پرتقال براي گرفتن بوي زهم مرغ زرشک پلو و بوقلمون و ساير انواع گوشت و البته درست کردن انواع شيريني و دسر با پرتقال مثل لوکوم پرتقال و … . از پرتقال تازه در آشپزي زياد استفاده کنيد.
*همچنين خوردن پرتقال براي کساني که به سرطان خون مبتلا هستند، توصيه ميشود.
*اما اگر به زخم معده دچار هستيد، از خوردن آب پرتقال پرهيز کنيد.
*البته خواص شگفتانگيز پرتقال براي کودکان، ديابت و بارداري هم به همين موارد بالا ختم نميشود.
*طبع پرتقال گرم و خشک است و خوردن زياد آن به کساني که سرد مزاج هستند، توصيه نميشود. بهتر است اين افراد آب پرتقال خود را با عسل و مواد با طبع گرم مخلوط کنند يا بعد از خوردن پرتقال خرما بخورند.