راز خوشمزه شدن کتلت چيست؟
مجله دلگرم/ کتلت يکي از غذاهايي است که اگر با ادويه مخصوص طبخ شود، طعم فوق العاده اي پيدا مي کند. با ما همراه باشيد تا اين ادويه مخصوص را معرفي نماييم.
ادويه کتلت چيست ؟
يکي از غذاهاي آسان و بدون دردسر، کتلت است. اغلب کتلت بدون برنج سرو مي شود و غذايي نوني به شمار مي رود. هرکس روش خاصي براي طبخ کتلت بکار مي برد اما پايه اصلي طبخ کتلت معمولا يکسان است.
شايد تا به حال توجه کرده باشيد که در رستوران ها، طعم کتلت کاملا متفاوت با کتلت هايي است که در منزل پخته مي شود. علت اين امر چيست ؟ در واقع مي توان گفت که ادويه هاي بکار رفته در انواع غذا، مي تواند طعم و عطر غذا را تغيير دهد و به اندازه مواد اوليه در طعم غذا مؤثر است.
ادويه کتلت معمولا زردچوبه، نمک و فلفل است اما اگر شما ترکيب ديگري جز اين ادويه هايي که هميشه بکار مي بريد، استفاده کنيد، خواهيد ديد که تا چه اندازه عطر و طعم کتلت شما تغيير پيدا مي کند.
بسته به نوع ذائقه و سليقه مي توانيد ترکيب و ميزان ادويه ها را تغيير دهيد. اما ما در ادامه يک ترکيب پيشنهادي براي ادويه مخصوص کتلت معرفي خواهيم کرد.
ترکيب ادويه کتلت
همانطور که گفتيم شما عزيزان مي توانيد بسته به نوع ذائقه، ادويه کتلت را تغيير دهيد. براي مثال برخي افراد به کتلت خود مقداري پودر سير اضافه مي کنند پس شما هم اگر سير دوست داريد مي توانيد مقداري پودر سير به مواد کتلت خود بيفزاييد.
همچنين اگر غذاهاي تند دوست داريد، مي توانيد مقدار فلفل براي مواد کتلت را افزايش دهيد و کتلت تندي درست کنيد و از آن لذت ببريد. اما ترکيب ادويه کتلت که ما پيشنهاد مي کنيم عبارت است از:
پاپريکا براي ادويه کتلت
شايد تا به حال از ادويه پاپريکا در غذاهاي خود استفاده نکرده باشيد ولي ما به شما پيشنهاد مي کنيم که حتما اين ادويه خوش عطر را امتحان کنيد. پاپريکا ادويه اي است که در کشورهاي ديگر نيز به عنوان ادويه مخصوص غذاها از آن استفاده مي شود و طرفداران زيادي دارد.
پودر ليمو براي کتلت
پودر ليمو عماني يا همان گرد ليمو يکي از بهترين انتخاب ها براي ادويه کتلت است. گرد ليمو با آن طعم ترشي بيتظيري که دارد، مي تواند طعم فوق العاده اي در کتلت ايجاد کند. معمولا پودر ليمو عماني در پخت خورشت ها استفاده مي شود، در صورتي که وجود آن در غذاهايي مثل ماکاروني، کلم پلو و ... معجزه گر است.
پودر گشنيز در ترکيب ادويه کتلت
آيا تا به حال از پودر گشنيز در طبخ غذا استفاده کرده ايد ؟ اين سبزي معطر و خوشمزه، در ادويه بسياري از غذاها مثل ادويه آبگوشت، ادويه فلافل حتي ادويه ماهي و ميگو نيز کاربرد دارد.
در برخي از ادويه ها، از تخم گشنيز پودر شده استفاده مي شود اما در برخي ديگر سبزي گشنيز را خشک کرده و آن را به شکل پودر شده استفاده مي کنند.
براي خوشمزه شدن کتلت چه ادويه اي بريزيم ؟
ترکيب ادويه کتلت: پودر زيره
زيره در دو نوع سبز و سياه وجود دارد که هر دو نوع مي تواند معجزه اي در عطر و طعم غذا به وجود آورند. معمولا به دليل طبع گرم زيره، از آن براي خنثي کردن طبع سرد غذاها مثل انواع پلو، ماهي و ... استفاده مي شود.
همچنين زيره عطر خاصي دارد و مي تواند در کنار ساير ترکيب هاي ادويه کتلت، طعم فوق العاده اي ايجاد کند. پس حتما مقداري زيره در کتلت خود بريزيد.
ترخون براي ادويه کتلت
و اما ترخون، آن سبزي خوش عطرِ معجزه گر. حتما تا به حال ديده ايد که آشپزهاي حرفه اي از برخي سبزيجات در غذاهاي خود استفاده مي کنند. دليل اين امر اين است که سبزيجات معطر مي توانند طعم غذا را به کلي عوض کنند. مثلا اگر از ترخون در کوفته و يا دلمه استفاده کنيد، مي بينيد که چه عطر بينظيري دارد.
پس اگر مي خواهيد کتلت شما عطر خاصي داشته باشد و همه از خوردن آن حيرت زده شوند، مقداري ترخون به مواد اوليه کتلت اضافه کنيد.
فلفل سياه در ادويه کتلت
فلفل سياه يکي از فلفل هايي است که بيشتر به دليل عطر آن مورد استفاده قرار مي گيرد. اين نوع فلفل، تندي زيادي ندارد و براي کساني که تندي دوست ندارند، مشکلي ايجاد نمي کند.
فلفل قرمز در ادويه کتلت
همانطور که گفتيم، اگر غذاهاي تند دوست داريد مي توانيد مقداري فلفل قرمز به کتلت خود اضافه کنيد. اين نوع فلفل تندي زيادي دارد و ميزان آن بستگي به ذائقه شخصي شما دارد.
پس هنگام استفاده از فلفل قرمز در کتلت مراقب باشيد تا غذاي شما بيش از اندازه تند نشود.
چگونه ادويه کتلت درست کنيم؟
مواد لازم براي تهيه ادويه کتلت:
پودر سير
پاپريکا
پودر ليمو
پودر گشنيز
اندکي پودر زيره
مقدار کمي ترخون
فلفل سياه
فلفل قرمز
روش تهيه ادويه کتلت:
براي تهيه ادويه کتلت، بهتر است مواد بالا را به صورت تازه تهيه کنيد و خودتان آن ها را پودر کنيد. سپس تمامي مواد را با هم مخلوط نموده و آن ها را آسياب کنيد و يا در هاون بکوبيد تا به شکل يکنواخت درآيند.
سپس ادويه بدست آمده را در يک ظرف دردار بريزيد و درب آن را محکم ببنديد و در هنگام تهيه کتلت، مقداري از آن را در مواد کتلت خود بريزيد.