غذاي اصلي/ چنجه ماستي؛ گوشتي به نرمي پنبه

پارسي دي/ چنجه ماستي يکي از محبوب ترين انواع کباب ها در ايران مي باشد که به نام کنجه نيز معروف است اين تفاوت نام به خاطر اين است که آذري زبان ها به آن چنجه مي گفتند و شهر هاي ايراني به تاثير از زبان و گويش آذري به چنجه معروف شد. چنچه از گوشت بدون استخوان گوسفند تهيه مي شود و برخلاف کباب کوبيده منسجم نيست و از گوشت هاي تکه شده تهيه مي شود. چنجه ماستي يا کنجه ماستي از غذاهاي محبوب استان فارس است که در مراسم و عروسي از آن استفاده مي شود. سعي کنيد براي طعم بهتر اين غذا چنجه ها را از شب قبل مزه دار کنيد تا در هنگام پخت خوشمزه تر شود. شما مي توانيد چنجه را با برنج کته يا نان ميل نماييد.
چي لازم دارم:
گوشت فيله گوسفند يا گوساله ۵۰۰ گرم
پياز ۱ عدد
ماست چکيده ۱/۲ پيمانه
ليمو ترش يا آبليمو ۲ ق غذا خوري
روغن زيتون ۲ ق غذا خوري
فلفل دلمه ۱ عدد
گوجه فرنگي ۴ عدد
چطور بپزم:
مرحله اول : هوا دادن و برش گوشت
ابتدا گوشت ها را شسته و آن ها را به قطعات ريز و منظم به شکل مکعبي برش بزنيد اگر گوشت کمي سفت بود آن را با بيفتک خوب بکوبيد تا ضخامتش کمتر شود سپس گوشت منظم را به اصطلاح هوا مي دهيم تا خود را بگيرد براي اين کار يک پارچه پهن کنيد و گوشت ها را روي آن قرار داده و باد پنکه قرار دهيد تا گوشت ها خشک شوند.
مرحله دوم : مرينت کردن چنچه ماستي
داخل کاسه بزرگ ماست و آبليمو و روغن زيتون و ادويه ها را با هم مخلوط کنيد سپس پياز را شسته و رنده ريز بزنيد و آب پياز را بگيريد به مخلوط پياز اضافه کنيد گوشت هاي تکه شده را به مخلوط ماست مون اضافه کرده و فلفل دلمه خرد شده را بهش اضافه مي کنيم و هم مي زنيم تا گوشت ها با مواد خوب ترکيب شوند سپس در ظرف را بگذاريد يا سلفون کشيده داخل يخچال بمدت ۱۲ ساعت قرار دهيد تا خوب مزه دار شود.
مرحله سوم : پخت چنجه ماستي
زغال ها را به صورت کوه روي منقل بريزيد و به مقدار کافي ژل سوختني اضافه کنيد و بعد از آن ۵ دقيقه صبر کنيد تا زغال ها خوب خيس شوند سپس زغال ها را روشن کرده تا داغ شود. پياز را از چنجه ماستي جدا مي کنيم و به همراه فلفل دلمه ها به سيخ مي زنيم و روي حرارت ملايم زغال مي گذاريم خوب پخته شود به دليل داشتن ماست نياز به زمان زيادي ندارد چندين بار چنجه ها را خوب زير و رو کنيد تا پخته شود در انتهاي پخت گوجه فرنگي درون زغال انداخته تا پخته شود. چنجه ماستي را همراه با کته برنج ميل نماييد. نوش جان
نکات کليدي در تهيه چنجه ماستي
براي اينکه چنجه چرب تري داشته باشيد مي توانيد مقداري دنبه يکي درميون بين چنجه ها قرار دهيد.
وقتي چنجه هاي ماستي حاضر شدند يک کره ۵۰ گرمي را آب کرده و روي آن مي ريزيم.
حتما از ماست چکيده براي طعم دار کردن استفاده کنيد.