خراسان/ برای تهیه ادویه باید از مواد اولیه سالم و تازه استفاده کنید و بعد از مخلوط و آسیاب کردن مواد آن را در شیشه های در بسته نگه دارید:
ادویه پلویی: گل سرخ یا گل محمدی ، زیره ، دارچین ، میخک ، هل.
ادویه آبگوشت:  زردچوبه ، دارچین ، فلفل سیاه ، جوز هندی ، بادیان ، میخک .
ادویه ترشی مخلوط و لیته:  نعناع خشک ، گلپر، تخم گشنیز،  سیاه دانه، زیره سیاه و سبز،  کاری 
زردچوبه.
ادویه ترشی بادمجان:  فلفل سیاه و گلپر و زردچوبه 
ادویه فلافل:  زیره سبز ، کاری ،  زنجبیل،  فلفل قرمز،  گشنیز و شنبلیله .
ادویه کوکو سبزی:  پودر گل محمدی ، کاری 
دارچین ،  فلفل سیاه .
ادویه مرغ و ماهی:  بهترین ادویه زعفران 
 زنجبیل ،  برگ بو  و پودر سیر .
ادویه کباب تابه ای :  فلفل سیاه ، پودر لیمو عمانی ، زردچوبه و سماق .
ادویه گوشت:  پودر پیاز ، دانه کرفس ، فلفل قرمز ، فلفل سیاه و سفید، نمک ،جعفری خشک ، رزماری خشک ، ریحان خشک ، پونه خشک.
ادویه سوپ :  پودر آویشن  و یک یا دو عدد برگ بو .
ادویه قیمه پلو : هل و دارچین ، پودر گل محمدی.
  نکات مهم در استفاده از ادویه
1- برای متصاعد شدن عطر ادویه هنگام پخت غذا، باید حتما آن‌ها را به مدت چند ثانیه در روغن تفت دهید.
2- هنگام آب پز کردن مواد غذایی، بهتراست از ادویه پودر نشده استفاده شود.
3-برای غذاهای گوشتی از هل یا دارچین درسته استفاده کنید که عطر بهتری به غذا می‌دهد.
4- مقدار مصرفی جوز هندی بایدخیلی کم باشد، حدود دو یا سه گرم. زیرا مصرف زیاد از این ادویه در روز موجب سردرد می‌شود.
 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar