ادويه خانگي درست کنيد

خراسان/ براي تهيه ادويه بايد از مواد اوليه سالم و تازه استفاده کنيد و بعد از مخلوط و آسياب کردن مواد آن را در شيشه هاي در بسته نگه داريد:
ادويه پلويي: گل سرخ يا گل محمدي ، زيره ، دارچين ، ميخک ، هل.
ادويه آبگوشت: زردچوبه ، دارچين ، فلفل سياه ، جوز هندي ، باديان ، ميخک .
ادويه ترشي مخلوط و ليته: نعناع خشک ، گلپر، تخم گشنيز، سياه دانه، زيره سياه و سبز، کاري
زردچوبه.
ادويه ترشي بادمجان: فلفل سياه و گلپر و زردچوبه
ادويه فلافل: زيره سبز ، کاري ، زنجبيل، فلفل قرمز، گشنيز و شنبليله .
ادويه کوکو سبزي: پودر گل محمدي ، کاري
دارچين ، فلفل سياه .
ادويه مرغ و ماهي: بهترين ادويه زعفران
زنجبيل ، برگ بو و پودر سير .
ادويه کباب تابه اي : فلفل سياه ، پودر ليمو عماني ، زردچوبه و سماق .
ادويه گوشت: پودر پياز ، دانه کرفس ، فلفل قرمز ، فلفل سياه و سفيد، نمک ،جعفري خشک ، رزماري خشک ، ريحان خشک ، پونه خشک.
ادويه سوپ : پودر آويشن و يک يا دو عدد برگ بو .
ادويه قيمه پلو : هل و دارچين ، پودر گل محمدي.
نکات مهم در استفاده از ادويه
1- براي متصاعد شدن عطر ادويه هنگام پخت غذا، بايد حتما آنها را به مدت چند ثانيه در روغن تفت دهيد.
2- هنگام آب پز کردن مواد غذايي، بهتراست از ادويه پودر نشده استفاده شود.
3-براي غذاهاي گوشتي از هل يا دارچين درسته استفاده کنيد که عطر بهتري به غذا ميدهد.
4- مقدار مصرفي جوز هندي بايدخيلي کم باشد، حدود دو يا سه گرم. زيرا مصرف زياد از اين ادويه در روز موجب سردرد ميشود.