نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

صبحانه هاي متنوع در شهرهاي مختلف ايران

منبع
بروزرسانی
صبحانه هاي متنوع در شهرهاي مختلف ايران

الي‌گشت/ انواع صبحانه در نقاط مختلف ايران کاملا متفاوت است و شامل ده ها نوع خوراکي محلي و سنتي مي شود. اگر مي خواهيد با صبحانه هاي متنوع در شهرهاي مختلف ايران آشنا شويد و در مسافرت به هر نقطه اي از ايران، صبحانه محلي و سنتي آن منطقه را تجربه کنيد پيشنهاد مي دهيم با مطالعه اين مقاله و آشنايي با انواع صبحانه در ايران با ما همراه باشيد.

صبحانه در شهرهاي شمالي ايران
شهرهاي شمال کشور و بخصوص گيلان و مازندران مهم ترين قطب هاي گردشگري در ايران براي تمام ايام سال هستند، بنابراين اطلاع از وعده صبحانه شمالي ها مي تواند براي بسياري از ايرانيان حائز اهميت باشد.
در مسافرت به شمال مي توانيد پنير محلي بخريد يا اينکه به يک قهوه خانه سنتي رفته و در آنجا پنير واويج را سفارش دهيد. اين وعده غذايي از پنير، کره، تخم مرغ و شويد تهيه مي شود.
در سفر به ماسوله مي توانيد آش بخريد. مردم ماسوله چنجه را نيز به عنوان صبحانه ميل مي کنند. کنالکي نيز يک صبحانه مقوي و ارزان قيمت است که با سبزي خورد شده و پنير در ميان خميري که در تنور قرار مي گيرد تهيه مي شود. از رودسر تا رامسر نيز مي توانيد از زنان محلي نان کولاس بخريد.


در ترکمن صحرا مي توانيد پيشمه که يک نان روغني است را خريداري کنيد. اين نان با تخم مرغ، ماست و شکر درست شده و شبيه باميه در روغن سرخ مي شود.
بورک هم يک انتخاب مناسب است. داخل بعضي از بورک ها پنير ريخته مي شود و برخي ديگر هم اسفناج؛ شما مي توانيد حتي بورک هايي که با گوشت پر شده اند را سفارش دهيد.

 صبحانه در شهرهاي شمال غرب ايران
هوا در مناطق شمال غرب کشور بسيار سرد است و اصولا در تابستان نيز هواي خنک و معتدلي را تجربه مي کنيد. سرماي هوا باعث شده است در اين مناطق از خوراکي هاي گرم و مقوي استفاده شود تا افراد انرژي کافي براي مقابله با سرما را داشته باشند.
قيساوا يکي از صبحانه هاي معروف در اين مناطق است که از ترکيب تخم مرغ، خرما و گردو تهيه مي شود. سرشير قيماق يا همان سرشير عسل صبحانه ديگري است که مي توانيد در مسير سرعين و از فروشگاه ها خريداري کنيد.


به سمت اروميه که راه مي افتيد، بهتر است به فکر امتحان کردن طعم خوشمزه گوزلمه باشيد. گوزلمه در زبان ترکي به معناي _ منتظر نشو _ است و بدين معناست که آماده شدن اين صبحانه زمان زيادي لازم ندارد.
براي تهيه اين غذا ابتدا تخم مرغ را به صورت نيمرو سرخ کرده و سپس ماست و سير را به آن اضافه مي کنند و براي مدت زمان اندکي هم مي زنند.
در آذربايجان غربي از خريد نان هاي محلي همچون نان ارده، تنور چره، يخاچره، تاواچره و جزلاچره غافل نشويد. با اين حال نان سومون و ياغلي چورک شهرت بيشتري دارند.
پنير تبريز مشهورترين و محبوب ترين صبحانه موجود در استان آذربايجان شرقي است. خوردن شير داغ محلي، عسل و سرشير در تبريز يک سنت ديرينه است. در روستاهاي آذربايجان شرقي از ترکيب گردو، نان لواش خشک، پيازچه، خامه، خيار، دوغ، پنير و سبزي خوردن يک صبحانه خوشمزه به نام دويماج درست مي‌کنند.

 صبحانه در شهرهاي غربي ايران
زماني که صحبت از غرب کشور به ميان مي آيد بيش از همه نام کردستان به ذهن انسان خطور مي کند. صبحانه در استان کردستان يعني ترکيب سيب زميني، تخم مرغ، کره ذوب شده، سبزي خوردن يا خيارشور و گوجه که در نان سنگک يا لواش به صورت ساندويچ پيچيده شده و به بابوله معروف است.
برخي از مردم نيز به خوردن کلانه در وعده صبحانه علاقه دارند. کلانه از ترکيب يک سبزي ويژه در خمير به همراه روغن کرمانشاهي درست مي شود و طعم فوق العاده اي دارد.
در کرمانشاه، بژي به عنوان صبحانه سنتي شناخته مي شود. بژي در زبان مردم کرمانشاه يعني _ همواره زنده باشي _ و منظور از اين اسم نيز بدين صورت است که مردم کرمانشاه در گذشته براي مسافرت هاي طولاني مقدار زيادي بژي مي پختند و با خود حمل مي کردند.

اين بژي در تمام طول مسافرت آن ها را سير نگه مي داشت و با توجه به سالم بودن اين خوراکي سنتي، صحيح و سالم به خانه باز مي گشتند.
در همدان از شيريني کماج و انواع نان روغني ها به عنوان صبحانه استفاده مي شود. گردوي تويسرکان نيز در کنار برخي از خوراکي ها و بخصوص پنير با خرما در سفره مردم همدان ديده مي شود.
نان گرده که يک نان معروف و محبوب در شهرهاي کردستان و کرمانشاه است در همدان نيز به عنوان يک صبحانه مقوي شناخته مي شد.
عبارت صبحانه سنتي ايراني در همدان با گردوهاي تويسرکان پيوند خورده است. علاوه بر آن، نان گرده و کماج يا نان روغني از صبحانه‌هاي معروف روستاهاي مختلف در اين شهر است. نان گرده را معمولا با سرشير، خامه و عسل مي‌خورند. نان گرده در کرمانشاه و کردستان هم شناخته شده است.

صبحانه در شهرهاي جنوبي ايران
جنوب کشور را به خوراکي هاي خوشمزه و البته سنگين و مقوي مي شناسيم. در مسافرت به شهرهاي جنوبي بهتر است رژيم خود را شکسته و طعم صبحانه هاي خوشمزه را تجربه کنيد.
بحتيه يا پهتيه که از ترکيب شيربرنج و مربا تهيه مي شود، معروف ترين صبحانه اي است که در مسافرت به اهواز به شما پيشنهاد مي دهيم. نان توموشي به عنوان معروف ترين و محبوب ترين نان جنوبي کشور نيز در اغلب شهرهاي اين بخش از ايران يافت مي شود.


در استان هرمزگان نان توموشي به ليتک و نون تاوَه معروف است. زماني که اين نان را در تنور مي گذارند روي آن مقداري مهياوه يا سوراغ (نوعي سس شور قهوه ‌اي رنگ) و تخم‌ مرغ مي ‌ريزند تا براي وعده صبحانه ميل شود.
نان تخم‌ مرغي يا چم‌ چمه هم يک نان شيرين است و با پنير و دوشاب (شيره انگور) سرو مي شود. بلاليت صبحانه ديگري است که با شکر و زعفران پخته مي شود. نان پراته، نخود آب و شيرچايي صبحانه اي است که در بخش هاي جنوبي کشور و به سمت شرق سرو مي گردد.

صبحانه در شهرهاي مرکزي ايران
 مهم ترين صبحانه در شهرهاي مرکزي ايران، آش سبزي شيراز است. طعم ماورايي اين آش باعث شده است در زمره خوش طعم ترين و محبوب ترين صبحانه هاي ايران قرار گيرد.
در جهرم، ماهي خشک ساردين يک صبحانه سنتي است. شله مجکي در کهگيلويه و بويراحمد يک وعده مناسب براي صرف صبحانه است که از بادام کوهي درست مي‌شود و به همين علت به آش بادام کوهي نيز معروف شده است.
در کرمان و شهر بزقرمه ‌ها، قورمه نيمرو را به عنوان صبحانه محلي و سنتي معرفي مي کنند که از ترکيب گوشت گوسفندي و نيمرو تهيه مي شود
در اصفهان حليم و عدس معروف‌ ترين صبحانه‌ است. براي تهيه حليم و عدس ابتدا حليم ساده را مي پزند و سپس عدس چرخ شده را مانند سس روي حليم مي ريزند.
در سمنان هم مي توانيد آرشه يا آروشه را سفارش دهيد که يک نوع پنير خاص است که با زردچوبه سرخ مي‌کنند. اين صبحانه را در فيروزکوه نيز مي توانيد پيدا کنيد.
در مسافرت به شاهرود، قورمه (گوشت گوسفندي) را به صورت سرد بر روي نان بربري مي گذارند و به عنوان صبحانه ميل مي کنند. مردم اراک و قزوين نيز نان فتير درست مي کنند و آن را به نام قزويني ها در فهرست ميراث ملي کشور ثبت کرده اند.

صبحانه در شهرهاي شرق ايران
توگي را مي توانيد در مسافرت به خراسان جنوبي و گناباد تهيه کنيد. اين صبحانه از ارزن و شير درست مي شود. در خراسان شمالي سنخواست که از ماست درست مي شود و با سبزي تازه و نان چريشي صرف مي گردد معروف ترين صبحانه منطقه نام دارد.
کمه صبحانه ديگري است که در اين مناطق با استفاده از آرد جو، پونه و شير تازه گوسفندي درست مي‌کنند و البته براي صبحانه بسيار اشتها آور است.
اين صبحانه را در نايين هم مي توانيد پيدا کنيد.صبحانه محلي اسفراين مسکه نام دارد که با ماست چکيده و کره محلي درست مي‌شود و آن را با گوجه يا نان خشک مي‌خورند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره