طرز تهيه عدسي؛ براي اين روزهاي سرد
ايرنا/ خانهنشيني بهخاطر کرونا هرچند سختيهايي دارد و اضطراب و استرس زيادي را هم به همراه دارد اما ميتواند به ما کمک کند تا بدن خود را در مقابل اين ويروس مقاوم کنيم.
مواد لازم براي تهيه عدسي:
عدس: ۲ و ۱/۲ پيمانه
پياز: يک عدد متوسط
رب: ۱ قاشق غذاخوري
سيب زميني: ۱ عدد
روغن: ۲ قاشق غذاخوري
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهيه و دستور پخت عدسي:
۱. ابتدا عدسها را پاک کنيد و با آب خوب بشوييد تا هرگونه گرد و خاک و آلودگي آن رفع شود. بعد از شستن عدسها روي آنها آب بريزيد و بگذاريد براي چند ساعت خيس بخورند.
۲. يک قابلمه مناسب براي پخت عدسها انتخاب کنيد زيرا حجم عدسها بعد از پخت دو تا سه برابر ميشود. درون قابلمه مقداري روغن بريزيد. پياز را به صورت نگيني يا خلالي خرد کرده و با روغن تفت دهيد. بعد از اينکه پيازها طلايي شدند زرد چوبه و فلفل و نمک را اضافه کنيد و براي ۲ الي ۳ دقيقه ديگر تفت بدهيد و بعد رب گوجه فرنگي را اضافه کنيد. استفاده از رب گوجه فرنگي در دستور پخت عدسي اختياري است.
۳. در اين مرحله عدسهايي که خيس شده بودند را به محتويات قابلمه اضافه کنيد و روي عدسها ۶ الي ۷ پيمانه آب بريزيد. شعله گاز را زياد کنيد تا آب به جوش بيايد.
۴. بعد از اينکه به جوش آمد، شعله گاز را کم کنيد و بگذاريد عدسها براي نيم ساعت بپزند. در اين مرحله سيب زمينيهاي نگيني خرد شده را نيز به عدس اضافه کنيد و اجازه دهيد براي نيم ساعت ديگر مواد با شعله متوسط بپزند. بعد از پخت کامل عدسها، عدسي را در کاسهاي ريخته با کمي پيازداغ تزئين کنيد.
فوت و فنها:
- اگر دوست داريد عدسي غليظ نباشد ميتوانيد هنگام پخت مقدار بيشتري آب به آن اضافه کنيد.
- اگر ميخواهيد اين غذا مقويتر و خوش طعمتر شود ميتوانيد به جاي استفاده از آب از آب مرغ يا گوشت براي پخت آن استفاده کنيد.
- اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد به عدسي، قارچ نيز اضافه کنيد. در هنگام اضافه کردن سيب زميني قارچها را هم به صورت نگيني يا ورقهاي نازک خرد کرده و به مواد اضافه کنيد تا بپزند.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگي به عدسي سليقهاي است و ميتوانيد اين غذا را بدون رب گوجه فرنگي نيز امتحان کنيد.