غذاي ملل/ سمبوسه هندي غذاي خوشمزه مخصوص گياهخواران

کتاب کاله/ سمبوسه يکي از غذاهاي محبوب در جنوب کشورمان است که البته اصليت کاملا ايراني ندارد و در کشورهاي ديگر هم به شيوههاي متفاوتي تهيه ميشود و انواع مختلفي دارد. در کشور خودمان سمبوسه معمولا با پياز داغ و سيب زميني و سبزيجات معطر درست ميشود و مزه تند و لذيذي دارد اما همانطور که گفتيم شما با اضافه کردن مواد دلخواهتان ميتوانيد سمبوسههاي متفاوتي تهيه کنيد.
براي مثال سمبوسه با سبزيجات و پودر کاري که در هند دستورالعمل اصلي براي تهيه اين غذا است، ميتواند دستورالعمل اين بار شما براي تهيه يک سمبوسه خوشمزه باشد. براي تهيه اين سمبوسه هندي علاوه بر سيب زميني و پياز به سبزيجات ديگري مثل هويج و نخود فرنگي نياز است. البته که به دلخواه ميتوانيد سبزيجات و مواد ديگري هم اضافه کنيد. سمبوسه هندي براي کساني که رژيم غذايي وگان يا گياهخواري دارند هم ميتواند يک گزينه مناسب براي تنوع غذاييشان باشد.
چي لازم داريم براي تهيه خمير سمبوسه:
روغنيک قاشق غذاخوري
پياز (ريز خرد شده)يک عدد
سير (خرد شده)دو حبه
سيب زميني بزرگيک عدد
هويج100 گرم
نخود فرنگي منجمد100 گرم
پودر کاريدو قاشق چايخوري
عصاره سبزيجات100 ميلي ليتر
چه طور درست کنيم:
مرحله اول
سمبوسه نوعي غذاي خوشمزه است که با محتويات متفاوتي تهيه ميشود. در اين مطلب ميخواهيم طرز تهيه يک سمبوسه هندي را به شما آموزش دهيم که بسيار مناسب افراد گياهخوار و کساني است که رژيم غذايي وگان دارند. اين سمبوسه گياهي براي افراد با رژيم غذايي عادي نيز مناسب است چرا که مصرف سبزيجاتاز جمله عادتهاي غذايي است که باعث افزايش عمر ميشود.
براي تهيه مواد داخل اين سمبوسه بايد سير و پياز را بعد از اين که پوست کنديد، بشوييد و به صورت ريز خرد کنيد. سپس مقداري روغن داخل تابه ريخته و روي حرارت قرار دهيد تا کاملا داغ شود. پياز و سير را داخل تابه بريزيد. ادويه کاري را هم اضافه کنيد و حدود 10 دقيقه مواد را تفت دهيد تا پياز و سير نرم شوند. در اين فاصله سيب زميني و هويج را پوست گرفته و بعد از اينکه شستيد به صورت نگيني خرد کنيد. سيب زميني و هويج خرد شده را همراه نخود فرنگي به مواد داخل تابه اضافه کنيد. به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کنيد. حدود 100 ميليليتر آب به مواد اضافه کنيد و عصاره سبزيجات را داخل آب حل کنيد. اجازه دهيد تا آب به جوش آمده و مواد حدود سي دقيقه روي حرارت بمانند و بپزند.
مرحله دوم
براي تهيه خمير سمبوسه اما بايد اول آرد و نمک را داخل يک کاسه با هم مخلوط کنيد. وسط مخلوط آرد و نمک را باز کنيد و به حالت گودال در بياوريد تا بتوانيد مواد را داخل آن بريزيد. روغن و 100 ميليليتر آب اضافه کنيد و شروع به مخلوط کردن مواد کنيد تا يک خمير سفت ايجاد شود. روي سطح کارتان را آرد پاشي کرده و به مدت 5 تا 10 دقيقه خمير را ورز دهيد تا يکدست شود. روي ظرف را با سلفون بپوشانيد و به مدت 30 دقيقه در دماي محيط قرار دهيد تا خمير به عمل آيد.
مرحله سوم
خمير را به 12 قسمت مساوي تقسيم کنيد. هر قطعه را به شکل گلوله در بياوريد. به کمک دست يا وردنه خمير را مثل يک دايره به قطر 15 سانتيمتر دربياوريد. سپس دايره را با چاقو نصف کنيد.
مرحله چهارم
لبه خمير را به کمک قلموي آشپزي مقداري خيس کنيد. يک قاشق غذاخوري از مواد را وسط خمير بريزيد و دو لبه خمير را روي مواد برگردانيد. به کمک دست لبههاي خمير را روي هم فشار دهيد تا قسمت بالاي خمير بسته شود. خميرهاي باقيمانده را به همين شکل از مواد پر کنيد.
مرحله پنجم
روغن را داخل يک قابلمه يا تابه عميق بريزيد. حرارت را روشن کنيد تا روغن به دماي 180 درجه سانتيگراد برسد. سمبوسهها را به مدت 8 تا 10 دقيقه داخل روغن سرخ کنيد تا ترد و طلايي شوند. سپس آنها را داخل يک ظرف روي دستمال بچينيد تا روغن اضافيشان گرفته شود. روي سمبوسه هندي را ميتوانيد با سبزيجات معطر مثل نعنا يا جعفري تزئين کنيد، نوش جان.
فوت و فنهاي طرز تهيه سمبوسه هندي
سمبوسهها را ميتوانيد با انواع سس مثل سس چاتني هندي، سس کچاپ يا سس رنچ سرو کنيد.
اگر درست کردن خمير وقتتان را ميگيرد، ميتوانيد از خمير پيراشکي آماده پمينا استفاده کنيد.
براي اينکه سمبوسهها را داغ سرو کنيد، ميتوانيد قبل از سرو آنها را چند دقيقه داخل فر بگذاريد.
/