بهترين روش بخار دادن شير براي قهوه اسپرسو با دستگاه

کتاب کاله/ شير بخار داده شده در واقع از شيري به دست ميآيد که در معرض بخار با فشار قوي، از سوي دستگاه اسپرسو ساز قرار گرفته است. به اين شکل که بخار به تدريج وارد شير ميشود تا جايي که بر اثر انبساط چربيهاي طبيعي داخل آن، مايکرو فوم ايجاد شود. مايکرو فوم به لايه تشکيل شده از حبابهاي بسيار ريز شير گفته ميشود که مايعي نرم و ابريشمي به اسم کف شير تشکيل ميدهند و براي خوش طعم کردن نوشيدنيهايي بر پايه اسپرسو استفاده ميشود. شايد در ظاهر درست کردن اين مايع ساده به نظر برسد اما نيازمند تمرين، دانستن تکنيک و فوت کوزهگري است. در اين مقاله براي شما ميخواهيم از روش بخار دادن شير براي قهوه اسپرسو با استفاده از دستگاه بگوييم.
1.شير را داخل پارچ بريزيد.
اهميت اين مرحله در رعايت ميزان مناسب شيري است که داخل پارچ ميريزيد، نه فقط براي درست کردن بهترين شير بخار داده شده بلکه براي حيف و ميل نشدن خود شير. تا نصف پارچ شير بريزيد، يعني تا جايي که سطح شير به زير قسمت آبريز لبه پارچ برسد.
۲. شير را استرچ کنيد
مرحله دوم را «استرچ کردن» مينامند. بخار را روشن ميکنيد و سر لوله بخار nozzle را دقيقا زير سطح شير ميگيريد تا صداي سوت مانندي ايجاد شود. اين عمل با وارد کردن هوا به داخل شير موجب تشکيل مايکرو فوم ميشود. فوت کوزهگري، قرار دادن سر لوله بخار درست زيرسطح شير با حداقل فاصله است، به اين شکل در حالي که شير حالت گرداب پيدا ميکند روي سطح آن کف ايجاد ميشود. مرحله استرچ کردن شير تقريبا ۵ ثانيه طول ميکشد و وارد کردن هوا در شير بيش از اين مدت زمان نميبرد. وقتي کف مورد نياز قهوهتان را درست کرديد، نوبت به مرحله سوم ميرسد. براي درست کردن کاپوچينوبه کف بيشتر و براي درست کردن لاته به کف کمتر نياز داريد.
۳. شير را هم بزنيد
مرحله سوم اسپينينگ شير نام دارد. در اين مرحله شما سر لوله بخار را کمي بيشتر در شير، حدود نيم سانتيمتر فرو ميبريد تا شير به شکل گرداب شروع به چرخيدن کند. هنگام چرخش شير در اين مرحله، صداي سوت شنيده نميشود و تنها ممکن است صداي ترکيدن حبابهاي ريز توسط لوله بخار شنيده شود. در فرآيند چرخش شير مايکرو فوم با شير ترکيب شده و شير سطحي نرم و براق پيدا ميکند. براي اين که هم زدن شير راحتتر انجام شود بايد پارچ را کمي کج بگيريد. بعد از شروع حرکت دوار شير، محل دقيق نگه داشتن سر لوله را، که تقريبا جايي در مرکز است پيدا کنيد. اسپينينگ شير را ادامه دهيد تا بدنه پارچ فلزي آنقدر داغ شود که نتوانيد آن را لمس کنيد (حدود ۶۰ درجه سانتيگراد)، سپس بخار را خاموش کنيد و لوله بخار را با يک دستمال خشک تميز کنيد. براي اجراي لاته آرت رو قهوه بهتر است دماي پارچ کمتر، حدود 50 درجه باشد.
۴. شير را برق بياندازيد
وقتي شير آماده شد به آرامي پارچ را به لبه ميز بزنيد تا حبابهاي بزرگ آن از بين بروند، سپس شات اسپرسو را به شير اضافه کنيد. قبل از ريختن اسپرسو، شير را داخل پارچ يک دور بچرخانيد تا مطمئن شويد شير و مايکرو فوم از هم جدا نشدهاند و شير درخشش کافي دارد. هر چه شير براقتر باشد بهتر است اما مراقب باشيد آنقدر شديد نچرخانيد که حباب جديد ايجاد شود. شير بايد شبيه به رنگ خيس ديوار باشد.
۵. شير را داخل فنجان بريزيد
اگر شير خوب چرخيده و هم زده شده باشد، کف آن بالاتر قرار ميگيرد و زودتر از پارچ خارج ميشود. شير را بايد با سرعت يکسان داخل قهوه بريزيد. براي اين کار لبه پارچ را طوري که با لبه فنجان تماس پيدا کند خم کنيد، سپس شير را بريزيد. اگر از يک پارچ بزرگ استفاده کردهايد ميتوانيد کف را بين چند فنجان براي درست کردن قهوههاي مختلف تقسيم کنيد. بهترين روش براي ريختن شير اين است که نصف آن را داخل پارچ کوچکتري بريزيد تا بتوانيد کنترل بهتري روي کفي که قرار است به اسپرسوي خود اضافه کنيد داشته باشيد. لاته آرت را هم ميتوان به همين ترتيب درست کرد.
با روش بخار دادن شير آشنا شديد! اين مقاله را ميتوانيد همزمان با مطلبي که درباره طرز تهيه اسپرسو منتشر کردهايم بخوانيد و با خيال با بخار دادن شير راحت 12 نوع نوشيدني قهوه درست کنيد.