شيريني ها/ کيک هل و دارچين خانه را معطر مي کند
پارسي دي/ کيک هل و دارچين از اون دسته کيک ها مي باشد که با درست کردن آن در منزل تمام عطر و بوي آن خانه را پر مي کند. کيک هل و دارچين علاوه بر بوي بي نظيرش طعم بسيار خوبي دارد و مناسب يک کيک عصرانه است حتي مي توانيد اين کيک را در منو کافي شاپ خود اضافه کنيد. حتما براي اينکه کيک خوبي داشته باشيد تمام مواد را از ۱ ساعت قبل از شروع کار داخل دماي محيط گذاشته تا هم دما شوند. خوب است بدانيد زياد هم زدن مواد کيک باعث مي شود کيک پف نکند و يا اضافه کردن مستقيم تخم مرغ از يخچال به مواد کيک نيز يکي از علت هاي خراب شدن کيک مي باشد.
چي لازم دارم:
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱ پيمانه
آرد ۲ پيمانه
روغن ۱ پيمانه
هل ۵ عدد
آب جوش ۱/۴ پيمانه
شير ۱/۲ پيمانه
دارچين ۲ ق چاي خوري
وانيل ۱ ق چاي خوري
بيکينگ پودر ۱ ق چاي خوري
چطور بپزم:
مرحله اول : دم کشيدن هل
دانه هاي هل را داخل آبجوش انداخته تا دم بکشد مي توانيد بجاي دانه هل و آب از عرق هل يا دارچين نيز استفاده کنيد. وقتي دانه هاي هل دم کشيد آن ها را خارج کنيد و آبجوش را با شير مخلوط کرده و دارچين را به مخلوطمون اضافه کنيد و کنار بگذاريد.
مرحله دوم : هم زدن شکر و تخم مرغ
تخم مرغ را داخل کاسه همزن بريزيد و شکر را اضافه کنيد و بمدت ۵ دقيقه با دور تند همزن خوب بزنيد تا حجيم و کرم رنگ شود سپس مخلوط مرحله اول را به تخم مرغ ها اضافه کنيد و هم بزنيد سپس روغن را اضافه کرده و هم بزنيد (۱ دقيقه براي اضافه کردن هر کدام کافي مي باشد در حد مخلوط شدن مواد)
مرحله سوم : اضافه کردن آرد
آرد را از قبل با بيکينگ پودر مخلوط کرده و سه بار الک کنيد تا سبک شود سپس طي ۳ مرحله به مايه کيک اضافه کنيد و با ليسک به طور دوراني هم بزنيد سعي کنيد در يک جهت هم بزنيد و پف مواد را نگيريد.
مرحله چهارم : پخت کيک هل و دارچين
قالب مورد نظر را چرب کنيد و کمي آرد پاشي کنيد تا راحت تر از قالب جدا شود، سپس مايه کيک را داخل قالب ريخته و سه بار به سطح بکوبيد تا هواي اضافه آن خارج شود سپس در فري که از قبل بمدت ۱۵ دقيقه گرم کرديد قرار دهيد و دما را روي ۱۸۰ درجه و زمان ۴۵ الي ۵۵ دقيقه تنظيم کنيد تا کيک پخته شود در نيم ساعت اول اصلا درب فر را باز نکنيد وگرنه پف کيک مي خوابد سپس در ۱۰ دقيقه انتهاي زمان پخت با خلال دندان چک کنيد اگر پخته بود خارج کرده کمي که خنک شد از قالب خارج کنيد و روي کيک پودر قند بپاشيد و همراه با چاي ميل کنيد. نوش جان
نکات کليدي در تهيه کيک هل و دارچين
مي توانيد به دلخواه کمي گلاب نيز به مواد کيک اضافه کنيد.
سعي کنيد از قالب ميان تهي استفاده کنيد زيرا مايعات کيک زياد است.
حتما مايه کيک دو سوم قالب را بگيرد نه بيشتر تا در زمان پف از قالب بيرون نريزد.