غذاي جنوبي پرخاصيت که فقط 10 هزار تومان خرج بر مي دارد
جام جم/ در جنوبکشور برنج به دليل طبع سردش کشت و مصرف نميشود و بهجاي آن دميبلغور گندم استفاده ميشود که طبخ آن مانند کته بوده و بسيار راحت است. يکي از اين دميها درشته است که با طعم خوبش همه را غافلگير ميکند.
چي لازم دارم:
بلغور گندم: 2 پيمانه(4000 تومان)
آب: 3 پيمانه
کشمش پلويي: 2 پيمانه (4000 تومان)
پياز متوسط: 2 عدد (1000 تومان)
ادويه کاري: نصف قاشق غذاخوري (500 تومان)
نمک، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
روغن: به ميزان لازم
چطور بپزم:
بلغورگندم را شسته و با کمي آب خيسکرده و وقتي کمي آب جذب بلغور شد آب اضافهاش را خالي کرده و در تابهاي که از قبل روي حرارت کم گذاشتهايم ريخته و تفت ميدهيم تا رنگش عوضشده و از خامي درآيد. در قابلمهاي کمي روغن ريخته و يکي از پيازها را پوستکنده، شسته، خردکرده و در قابلمه ريخته و سرخ ميکنيم و بعد از سرخشدن کمي زردچوبه و فلفل به آن اضافه کرده و بعد از کمي تفتدادن دو پيمانه آب به آن اضافه کرده و وقتي آب جوش آمد بلغورهاي تفتداده را به آن اضافه کرده و روي حرارت کم ميگذاريم و مدام هم ميزنيم تا يکنواخت بپزد. وقتي آب غذا تمام شد روي قابلمه دمکني ميگذاريم. در اين فاصله کشمش را شسته و در آبکش ميريزيم تا آب اضافهاش برود. پياز ديگر را پوستکنده، شسته و خلالي خردکرده و در قابلمهاي ريخته و با کمي روغن سرخ ميکنيم سپس کشمش را به آن اضافه کرده و هم ميزنيم و آن را روي دمي ميريزيم. در نهايت وقتي غذا آماده شد آن را در ظرف مناسبي ريخته و با ماست يا سالاد سرو ميکنيم.
نکات آشپزي
اگر از روغن حيواني يا کره استفاده کنيم مزه غذا بينظير ميشود.
ميتوان کشمش و پيازداغ را جدا سرو کرد تا هرکسي به ميزان دلخواه ميل کند.