ترفند تهيه سس براق فرانسوي
ايران کوک/ خيلي از سس ها براي سالاد و بسياري از اون ها به عنوان چاشني براي غذا درست ميشن. اما دسته ي ديگه اي از سس ها هستن که طعم شيرين دارن و براي کيک و شيريني مورد استفاده قرار مي گيرن. اين سس ها اغلب با شکلات يا طعم دهنده هاي ميوه اي درست ميشن و نه تنها طعم و مزه ي کيک و شيريني رو بهتر مي کنن، بلکه ظاهر اون ها رو زيباتر جلوه ميدن و به عنوان يک تزيين خوراکي در نظر گرفته ميشن. در اين مطلب قصد داريم طرز تهيه يک نوع سس تزييني براي کيک و شيريني رو بهتون آموزش بديم. اين سس ظاهر بسيار برق و شيشه اي داره و به اسم سس آينه اي و گليز شناخته ميشه. شما مي تونيد يه کيک با دستور فوق العاده ساده رو درست کنيد و بعد از اين سس براق به عنوان روکش استفاده کرده و ظاهر اون رو مثل يه قناد حرفه اي تزيين کنيد. طرز تهيه سس براق خيلي آسونه و براي درست کردن اون به مواد اوليه ي زيادي نياز نداريد. شما مي تونيد همه ي اين مواد اوليه از پودر ژلاتين تا شکلات و يا رنگ هاي خوراکي رو از فروشگاه هاي معتبر لوازم قنادي تهيه کرده و در کمترين زمان ممکن اين سس فوق العاده رو درست کنيد. در ادامه تمام جزئيات لازم براي درست کردن سس آينه اي رو بهتون آموزش مي ديم تا بتونيد اين روکش فوق العاده رو براي کيک در مناسبت هاي مختلف درست کنيد. علاوه بر اين نکات کليدي انتهاي مطلب به شما کمک مي کنه تا بتونيد اين سس خاص رو مثل يه قناد حرفه اي درست کنيد.
مواد لازم براي سس براق
پودر ژلاتين 100 گرم
شکر 300 گرم
گلوکز 300 گرم
خامه صبحانه يا شيرعسلي 200 گرم
شکلات سفيد 300 گرم
رنگ خوراکي چند قطره
آب به ميزان لازم
سس براق فرانسوي
۱- ابتدا پودر ژلاتين را با 500 گرم آب داخل يک ظرف فلزي بريزيد و به روش بن ماري، روي بخار آب حرارت دهيد تا ژلاتين کاملا حل شود.
۲- سپس ظرف را از روي حرارت برداشته و کنار بگذاريد تا کمي حرارت آن کم شود.
۳- وقتي ظرف کمي خنک شد، آن را به مدت يک روز داخل يخچال قرار دهيد.
۴- روز بعد شکر، گلوگز و 150 گرم آب را با هم مخلوط کرده و روي شعله قرار دهيد. دقت کنيد که مواد بايد فقط داغ شوند پس وقتي در اطراف حباب هاي ريز ديديد يعني قبل از اينکه مواد شروع به جوشيدن کنند، ظرف را از روي شعله برداريد.
۵- شکلاتها را خرد کرده، داخل مخلوط بريزيد تا آب شوند.
۶- در اين مرحله خامه را اضافه کرده و هم بزنيد.
۷- حدود 100 گرم از ترکيب ژلاتيني که روز قبل آماده کرديد را خرد کرده و داخل مخلوط بريزيد و به آرامي هم بزنيد تا هوا داخل مواد نشود و ژلاتين در مواد حل شود.
۸- در اخر سس را از داخل صافي عبور دهيد تا کاملا يک دست شود.
۹- سپس چند قطره از رنگ خوراکي مورد نظر خود را اضافه کرده و آن را به رنگ دلخواه درآوريد.
۱۰- براي تزيين کيک با سس براق ابتدا کيک را با خامه ي فرم گرفته کاور کنيد و آن را به مدت 2 ساعت داخل فريزر قرار دهيد تا سطح کيک کاملا سفت شود.
۱۱- سپس کيک را از فريزر بيرون آورده و سس براق را روي آن ريخته و کاملا صاف کنيد.
روش دوم سس براق شکلاتي
پودر ژلاتين 9 گرم + ۳ قاشق غذاخوري آب
شکر 225 گرم
آب 125 گرم
خامه 130 گرم
پودر کاکائو 30 گرم
۱- ابتدا پودر ژلاتين را داخل کاسه ي آب بريزيد و با هم مخلوط کنيد.
۲- در قابلمه ي کوچکي آب و شکر را مخلوط کنيد و آن ها را به مدت 5 دقيقه با حرارت متوسط بجوشانيد.
۳- سپس مخلوط ژلاتين را اضافه کرده و مواد را خوب هم بزنيد تا ژلاتين کاملا آب شود. سپس مخلط را از روي حرارت برداشته و صبر کنيد تا دماي آن به 24 درجه ي سانتي گراد برسد.
۴- اکنون مي توانيد از اين سس آينه اي به عنوان روکش کيک استفاده کنيد.
نکات کليدي طرز تهيه سس براق
– به جاي خامه صبحانه مي توانيد از شير عسلي هم استفاده کنيد.
– پس از آماده شدن سس براق مي توانيد آن را داخل چند کاسه قسمت کرده و در هر کاسه رنگ خوراکي متفاوتي بريزيد. در اين صورت چند رنگ سس براق خواهيد داشت.
– براي درست کردن سس آينه اي مي توانيد هم از پودر ژلاتين و هم ژلاتين ورقه اي استفاده کنيد.
– از سس گليز مي توانيد به عنوان روکش براي کيک مراسم و جشن هاي خاص مانند تولد و ولنتاين استفاده کنيد. اين سس بهترين گزينه براي کيک کدو تنبل هالووين خواهد بود.
– براي زيباتر شدن کيک مي توانيد بعد از استفاده از سس براق، روي آن کمي اکليل خوراکي بپاشيد.