روش نگهداري و فريزر کردن هويج تازه به مدت يکسال
نمناک/ آيا مي دانيد هويج مي تواند باعث شود که شما در تاريکي اشيا را ببينيد؟ نه شوخي ميکنم- بااين حال اين حقيقت از زمان هاي قديم وجود دارد، هويج غني از بتاکاروتن که منبع اصلي ويتامين Aاست ،مي باشد که اين ويتامين خاص براي پوست سالم و بينايي ما ضروري است به همين دليل است که مادر بزرگ هاي ما اصرار داشتند تا ما اين سبزيجات ترد و نارنجي را بخوريم، دلايل زيادي وجود دارد که چرا بايد هويج را ذخيره کنيم، بافت محکم و طعم شيرين آن علاوه بر طعم دهي به غذا،آن را نيز خوشمزه مي کند.
شما مي توانيد آن را پخته و يا خام بخوريد، هويج ها همچنين بهترين ميان وعده براي جويدن هستند به خصوص هنگامي که مي خواهيد پول بيشتري براي خريد يک خوراکي خرج کنيد،
با اين حال نگهداري يک کيسه هويج تازه مي تواند يک چالش بزرگ باشد، آنها بعد از يک هفته رطوبت خود را ازدست مي دهند و لاستيکي مي شوند،
براي آنکه آنها را براي مدت طولاني نگهداري کنيد اولين گام اين است که به محض آنکه به خانه برگشتيد مقدار زيادي از آن را خرد کنيد ،برگ ها به جذب آب از ريشه ادامه مي دهند و آن را خشک مي کنند، اگر مي خواهيد از برگ ها استفاده کنيد مي توانيد آن را بطور جداگانه در کيسه زيپ کيپ نگهداري کنيد.
هنگامي که اين کار را انجام داديد، گام بعدي حفظ کردن ريشه آن است، براي اين کار ما دو روش کوتاه مدت ( يک تا دوهفته) دو روش طولاني مدت (تا يک سال) براي نگهداري هويج به شما پيشنهاد مي دهيم، روشي را انتخاب کنيد تا به شما کمک کند آن را هدر ندهيد و اسراف نکنيد.
*ذخيره سازي کوتاه مدت هويج
روش اول : خنک نگهداشتن در آب
مي توانيد هويج را به مدت1-2 هفته در آب و در يخچال نگهداري کنيد، اگر مقداري که نياز داشتيد را براي پخت و پز استفاده کرديد و ميخواهيد باقي مانده آن را براي يک ميان وعده سالم استفاده کنيد،
اين روش آسان ترين راه براي نگهداري کوتاه مدت هويج است، آب به هويج کمک مي کند تا رطوبت و بافت ترد خود را حفظ کند، شما فقط بايد آب آن را بطور مرتب تعويض کنيد، زيرا رها کردن هويج در همان آب باعث لزج شدن، فاسد شدن و يا رشد کپک مي شود.
-چيزهايي که شما نياز داريد:
هويج پوست کنده،مخزني محفوظ از هوا و آب مقطر.
روش گام به گام:
هويج هاي پوست کنده را در ظرفي قرار دهيد،به آن آب اضافه کنيد و ظرف را در يخچال قرار دهيد، هويج را کاملا شسته و پوست آن را بتراشيد، هويج ها را در ظرفي محفوظ از هوا قرار دهيد، ظرف را باآب مقطر پر کنيد، هويج ها را در آب غوطه ور کنيد، درب ظرف را گذاشته و در يخچال نگهداري کنيد.
نکته!!!!!ترجيحا از آب مقطر استفاده کنيد، زيرا آب معمولي داراي ناخالصي است که ممکن است باعث فاسد شدن شود .
درصورتي که آب ظرف را هر 4-5 روز عوض کنيد، هويج ها به مدت 1-2 هفته سالم باقي مي مانند.
روش دوم : خنک نگه داشتن در دستمال کاغذي
راه ديگر براي نگهداري هويج تازه اين است که آنها را در دستمال کاغذي مرطوب بپيچانيد و در کيسه زيپ کيپ خنک نگهداري کنيد، مرطوب بودن دستمال کاغذي به حفظ طعم و بافت هويج به مدت 1-2 هفته کمک ميکند.
چيزهايي که شما نياز داريد:
هويج،کيسه زيپ کيپ، دستمال کاغذي و يک بطري اسپري آب.
روش گام به گام :
هويج ها را در يک دستمال کاغذي بپيچانيد و با مرطوب کردن دستمال آن را خنک کنيد، بخش هاي برگي هويج را جداکنيد،لازم نيست پوست آن را بکنيد، مطمئن شويد که هويج ها کاملا خشک باشند، هر 3-4 هويج را در يک دستمال بپيچانيد. (اگر هويج بيشتري داريد به چندين دسته بسته بندي تقسيم کنيد)
يک الي دو قطره آب به دستمال اسپري کنيد، نه اينکه آن را خيس کنيد، اين کار را براي تمامي دسته ها انجام دهيد، سپس هريک از دسته ها را در کيسه زيپ کيپ قرار داده و هواي آن را خارج کنيد و محکم آن را مهروموم کنيد، کيسه را در يخچال قرار دهيد و تا زماني که نياز داريد، به خوبي نگهداري کنيد.
*نگهداري طولاني مدت هويج
روش اول: رنگ زدايي
اگر مقدار زيادي هويج در باغچه و يا آشپزخانه داريد و دراين فکر هستيد که با آنها چکار کنيد، مي توانيد آنها را تا يک سال با استفاده از تکنيک رنگ زدايي نگهداري کنيد، رنگ زدايي به کشتن آنزيم هاي مسئول ازبين برنده سبزيجات کمک مي کند، هويح تازه و جوان براي رنگ زدايي بهترين است زيرا هويج هاي بالغ و مانده چوبي و خشک مي شوند.
چيزهايي که شما نياز داريد:
هويج هاي تکه شده را در آب جوش بريزيد، ظرف بزرگي را از آب تصفيه شده پرکنيد،آب را به نقطه جوش برسانيد، تکه هاي هويج را به آب جوش اضافه کنيد ،به مدت 3 دقيقه آن ها را نيم پز کنيد و سپس حرارت را کم کنيد، تا زماني که فضاي يخ را آماده کنيد ، هويج ها در آب گرم بمانند، براي درست کردن فضا يا حمام يخ، تعدادي قالب يخ را در ظرفي بريزيد، آب سرد به آن اضافه کنيد ،آب به قدري باشد که هويج ها درآن غوطه ور باشند.
همانطور که در بخش خانه داري نمناک گفته ايم با يک کفگير هويج هاي تکه شده را از آب گرم خارج کنيد و بلافاصله آن را به آب يخ اضافه کنيد، اجازه دهيد به مدت 1-2 دقيقه در آب يخ بماند، اين عمل فرآيند پخت هويج را متوقف و آن را براي انجماد آماده مي کند، سپس هويج ها را در يک مخزن هوادهي شده قرار دهيد و در فريزر نگهداري کنيد.
شما مي توانيد اين تکه هاي هويج را مستقيما به سوپ و خورشت اضافه کنيد،احتياج نداريد آن ها را يخ زدايي کنيد، زيرا هويج لزج و يا حتي گاهي سفت مي شود، هويج ها بااين روش به مدت يک سال باقي مي مانند، درواقع شما مي توانيد با کرفس هم اين کار را انجام دهيد.
روش دوم : ترشي انداختن
ترشي کردن يک راه عالي براي ذخيره هويج تا يک سال و يا حتي بيشتر است، ترشي هويج فوق العاده ترد و خوشمزه است و به عنوان چاشني بي نظير خواهد بود، ترشي کردن شامل نگهداري سبزيجات در نمک و يک اسيديته- معمولا سرکه – مي باشد که براي جلوگيري از رشد باکتري و قارچ در زمان طولاني استفاده مي شود.
چيزهايي که شما نياز داريد:
هويج تکه تکه شده(به قطر دو سانتيمتر)،يک فنجان نمک درشت، يک قاشق غذاخوري سرکه سيب ،يک فنجان شکر قهوه اي و دو قاشق غذاخوري فلفل قرمز.
روش:
هويج هاي برش داده شده را در ظرفي بريزيد ،يک قاشق غذاخوري نمک به آن اضافه کنيد و به خوبي با هويج ها مخلوط کنيد و به مدت يک ساعت در دماي محيط قرار دهيد، نمک باعث از بين رفتن آب هويج مي شود،
سپس مخلوط نگهدارنده را آماده کنيد، اين گونه که يک فنجان سرکه را در قابلمه بريزيد ،دو قاشق غذاخوري شکر قهوه اي به آن اضافه کنيد ،يک دوم قاشق چاي خوري فلفل قرمز را براي طعم ومزه بيشتر مي توانيد اضافه کنيد.
به خوبي هم بزنيد و مخلوط را حرارت دهيد تا شکر حل شود، قابلمه را از حرارت برداريد و اجازه دهيد در دماي محيط به خوبي خنک شود، بعد مخلوط را به هويج اضافه و در يک دبه بريزيد، از دو انبر براي انتقال هويج ها استفاده کنيد ،
از استريل شدن کوزه براي پيشگيري از کپک زدن مطمئن شويد، آبي که در کاسه جمع شده است را دور بريزيد، مخلوط سرکه آماده شده را روي هويج ها بريزيد، درب دبه را محکم ببنديد و اجازه دهيد 1-2 ساعت در دماي محيط بماند.
ترشي هويج را ميتوانيد در دماي اتاق و يا يخچال نگهداري کنيد، با اين روش هويج ها به مدت يک سال و يا حتي بيشتر باقي مي مانند. اگر متوجه ايجاد لايه اي از کف سفيد شديد بلافاصله آن را از بين ببريد.