طرز تهيه شيرينيتر خانگي با طعم قنادي

مجله کوروش/ پخت کيک و شيريني يکي از جذابترين سرگرميهاي روزهاي تعطيل و اوقاتي است که وقت اضافه داريد و ميخواهيد به نحوي سر خودتان را گرم کنيد. در فهرست انواع شيريني خامهاي در کنار نون خامهاي و رولت خامهاي، شيرينيتر يا شيريني خامهاي يکي از محبوبترينهاست. اگر تا به حال فقط شيريني خشک درست کردهايد و شيرينيتر را از بيرون تهيه ميکرديد بد نيست بدانيد که درست کردن شيرينيتر در خانه بسيار آسان است. شيرينيتر از انواع کيک اسفنجي است و به راحتي ميتوانيد آن را در منزل تهيه کنيد. طرز تهيه شيرينيتر يا شيريني خامهاي خانگي را در ادامه بخوانيد.
مواد لازم
آرد الک شده: ۱۶۰ گرم (هر ليوان دستهدار معادل ۱۵۰ گرم آرد است)
تخم مرغ: ۸ عدد در دماي اتاق
شکر: ۱۵۰ گرم (يک ليوان دستهدار معادل ۲۳۰ گرم شکر است)
عصاره وانيل: ۱ قاشق چايخوري
روغن: ۸۰ گرم (هر ليوان دستهدار معادل ۲۲۴ گرم يا ميليليتر روغن مايع است)
شير ولرم: ۸۰ گرم (هر ليوان دستهدار ۲۵۰ گرم يا ميليليتر است)
پودر کاکائو يا نسکافه: ۲ قاشق غذاخوري
بيکينگ پودر: ۲ قاشق چايخوري
نمک: ½ قاشق چايخوري
خامه فرم گرفته قنادي: ۷۰۰ گرم
سرکه: ½ قاشق غذاخوري
آبميوه مورد علاقهتان: ¼ ليوان دستهدار
قالب کيک مستطيل: ۴۵ در۳۵
طرز تهيه
يک نکته بسيار مهم آشپزي براي اندازهگيري اين است که به هيچوجه پيمانه را در ظرف شکر، آرد… فرو نکنيد. اگر پيمانه را در ظرف فرو ببريد و مواد را برداريد مواد فشردهتر و بيشتر از حد نياز در پيمانه قرار ميگيرد و يک اندازهگيري دقيق نخواهيد داشت. به همين خاطر است که بسياري افراد از شل يا سفت شدن کيک و شيريني شکايت ميکنند. براي پر کردن پيمانه هميشه با قاشق پيمانه را پر کنيد.
براي شروع کار ابتدا فر را روشن کنيد و روي دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد تا گرم شود. زرده و سفيدههاي تخم مرغها را از هم جدا کنيد. زردههاي تخم مرغ را با روغن، شير، نمک و وانيل مخلوط کنيد. سپس آرد، بيکينگپودر و پودر کاکائو يا نسکافه را ا الک کنيد و موقع اضافه کردن هم با الک و به تدريج به اين مواد اضافه کنيد. با همزن دستي يا برقي هم بزنيد تا مايه يکدستي درست شود.
در يک ظرف ديگر سفيدههاي تخم مرغ و سرکه را بريزيد و با دور تند همزن هم بزنيد تا سفيده تخم مرغ پف کند. سپس شکر را اضافه کنيد و باز هم ترکيب شکر و سفيده تخم مرغ را هم بزنيد تا سفيده پف کند و سفت شود و مثل يک قله خميده شود نه قله نوک تيز و رد آن روي پره همزن باقي بماند.
سفيده تخم مرغ را به مايه تخم مرغي که درست کرده بوديد اضافه کنيد و با ليسک به صورت دوراني هم بزنيد. مايه کيک را در اين مرحله نبايد زياد هم بزنيد، چون بافت کيک را سفت و خشک ميکند، در حد يکدست شدن مواد کافي است. يک نکته ديگر اين است که اگر مايه کيک را زياد هم بزنيد کيک بوي زهم تخم مرغ ميگيرد.
کف قالب کيک يک کاغذ روغني پهن کنيد. ظرف مايه کيک شيرينيتر را چند بار به لبه کابينت بکوبيد تا حبابهاي اضافي آن خارج شوند. سپس مايه شيرينيتر را در قالب کيک بريزيد. ۲۵ الي ۳۰ دقيقه زمان براي پخت کيک کافي است. بعد از ۳۰ دقيقه با خلال دندان امتحان کنيد، اگر تميز بيرون آمد و مايه کيک به آن نچسبيد کيک پخته شده است، در غير اين صورت ۵ دقيقه ديگر زمان بدهيد.
کيک اسفنجي را بعد از پختن از فر بيرون بياوريد و روي يک توري فلزي بگذاريد تا سرد شود. کيک را براي شيرينيتر نبايد بلافاصله برش بزنيد. کيک را به مدت ۲ الي ۴ ساعت در يخچال بگذاريد تا سرد شود و به راحتي برش بخورد.
نکته: اگر شيرينيتر کاکائويي يا نسکافهاي دوست نداريد پودر کاکائو يا نسکافه را حذف و به همان اندازه آرد به موادتان اضافه کنيد. ميتوانيد مايه شيرينيتر را هم به سه قسمت تقسيم کنيد، به يک قسمت ۱ قاشق غذاخوري پودر کاکائو يا نسکافه اضافه کنيد و به دو قسمت ديگر اضافه نکنيد. در اين صورت سه لايه کيک اسفنجي خواهيد داشت که بايد جداگانه بپزيد.
حالا با لايههاي کيک اسفنجي سرد شده بايد شيرينيتر را درست کنيد. براي اين کار به ترتيب يک لايه کيک را روي سطح کار بگذاريد، با آبميوه روي آن را مرطوب کنيد، يک لايه نازک خامه فرم گرفته قنادي بزنيد، يک لايه ديگر کيک بگذاريد، دوباره با آبميوه مرطوب کنيد و يک لايه نازک خامه بزنيد و براي لايه آخر يک لايه کيک بگذاريد. روي لايه آخر را هم يک لايه نازک ديگر خامه بزنيد.
شيرينيتر آماده شده را به مدت ۴ الي ۵ ساعت در يخچال بگذاريد تا خوب خودش را بگيرد و سفت شد و برش زدنش آسانتر شود. حالا شيرينيتر را به اندازههاي دلخواه برش بزنيد. موقع برش زدن کيک هر بار چاقو را در آبجوش فرو ببريد تا کيک راحت برش بخورد. روي کيک را با ميوه فصل دلخواه، پودر نسکافه يا پودر کاکائو تزيين کنيد.