مجله کوروش/ پخت کیک و شیرینی یکی از جذاب‌ترین سرگرمی‌های روز‌های تعطیل و اوقاتی است که وقت اضافه دارید و می‌خواهید به نحوی سر خودتان را گرم کنید. در فهرست انواع شیرینی خامه‌ای در کنار نون خامه‌ای و رولت خامه‌ای، شیرینی‌تر یا شیرینی خامه‌ای یکی از محبوب‌ترین‌هاست. اگر تا به حال فقط شیرینی خشک درست کرده‌اید و شیرینی‌تر را از بیرون تهیه می‌کردید بد نیست بدانید که درست کردن شیرینی‌تر در خانه بسیار آسان است. شیرینی‌تر از انواع کیک اسفنجی است و به راحتی می‌توانید آن را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه شیرینی‌تر یا شیرینی خامه‌ای خانگی را در ادامه  بخوانید.


مواد لازم

آرد الک شده: ۱۶۰ گرم (هر لیوان دسته‌دار معادل ۱۵۰ گرم آرد است)

تخم مرغ: ۸ عدد در دمای اتاق

شکر: ۱۵۰ گرم (یک لیوان  دسته‌دار معادل ۲۳۰ گرم شکر است)

عصاره وانیل: ۱ قاشق چایخوری

روغن: ۸۰ گرم (هر لیوان دسته‌دار معادل ۲۲۴ گرم یا میلی‌لیتر روغن مایع است)

شیر ولرم: ۸۰ گرم (هر لیوان دسته‌دار ۲۵۰ گرم یا میلی‌لیتر است)

پودر کاکائو یا نسکافه: ۲ قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری

نمک: ½ قاشق چایخوری

خامه فرم گرفته قنادی: ۷۰۰ گرم

سرکه: ½ قاشق غذاخوری

آبمیوه مورد علاقه‌تان: ¼ لیوان دسته‌دار

قالب کیک مستطیل: ۴۵ در۳۵

طرز تهیه

یک نکته بسیار مهم آشپزی برای اندازه‌گیری این است که به هیچوجه پیمانه را در ظرف شکر، آرد… فرو نکنید. اگر پیمانه را در ظرف فرو ببرید و مواد را بردارید مواد فشرده‌تر و بیشتر از حد نیاز در پیمانه قرار می‌گیرد و یک اندازه‌گیری دقیق نخواهید داشت. به همین خاطر است که بسیاری افراد از شل یا سفت شدن کیک و شیرینی شکایت می‌کنند. برای پر کردن پیمانه همیشه با قاشق پیمانه را پر کنید.

برای شروع کار ابتدا فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. زرده و سفیده‌های تخم مرغ‌ها را از هم جدا کنید. زرده‌های تخم مرغ را با روغن، شیر، نمک و وانیل مخلوط کنید. سپس آرد، بیکینگ‌پودر و پودر کاکائو یا نسکافه را ا الک کنید و موقع اضافه کردن هم با الک و به تدریج به این مواد اضافه کنید. با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا مایه یکدستی درست شود.

در یک ظرف دیگر سفیده‌های تخم مرغ و سرکه را بریزید و با دور تند همزن هم بزنید تا سفیده تخم مرغ پف کند. سپس شکر را اضافه کنید و باز هم ترکیب شکر و سفیده تخم مرغ را هم بزنید تا سفیده پف کند و سفت شود و مثل یک قله خمیده شود نه قله نوک تیز و رد آن روی پره همزن باقی بماند.

سفیده تخم مرغ را به مایه تخم مرغی که درست کرده بودید اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید. مایه کیک را در این مرحله نباید زیاد هم بزنید، چون بافت کیک را سفت و خشک می‌کند، در حد یکدست شدن مواد کافی است. یک نکته دیگر این است که اگر مایه کیک را زیاد هم بزنید کیک بوی زهم تخم مرغ می‌گیرد.

کف قالب کیک یک کاغذ روغنی پهن کنید. ظرف مایه کیک شیرینی‌تر را چند بار به لبه کابینت بکوبید تا حباب‌های اضافی آن خارج شوند. سپس مایه شیرینی‌تر را در قالب کیک بریزید. ۲۵ الی ۳۰ دقیقه زمان برای پخت کیک کافی است. بعد از ۳۰ دقیقه با خلال دندان امتحان کنید، اگر تمیز بیرون آمد و مایه کیک به آن نچسبید کیک پخته شده است، در غیر این صورت ۵ دقیقه دیگر زمان بدهید.

کیک اسفنجی را بعد از پختن از فر بیرون بیاورید و روی یک توری فلزی بگذارید تا سرد شود. کیک را برای شیرینی‌تر نباید بلافاصله برش بزنید. کیک را به مدت ۲ الی ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شود و به راحتی برش بخورد.

نکته: اگر شیرینی‌تر کاکائویی یا نسکافه‌ای دوست ندارید پودر کاکائو یا نسکافه را حذف و به همان اندازه آرد به موادتان اضافه کنید. می‌توانید مایه شیرینی‌تر را هم به سه قسمت تقسیم کنید، به یک قسمت ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو یا نسکافه اضافه کنید و به دو قسمت دیگر اضافه نکنید. در این صورت سه لایه کیک اسفنجی خواهید داشت که باید جداگانه بپزید.

حالا با لایه‌های کیک اسفنجی سرد شده باید شیرینی‌تر را درست کنید. برای این کار به ترتیب یک لایه کیک را روی سطح کار بگذارید، با آبمیوه روی آن را مرطوب کنید، یک لایه نازک خامه فرم گرفته قنادی بزنید، یک لایه دیگر کیک بگذارید، دوباره با آبمیوه مرطوب کنید و یک لایه نازک خامه بزنید و برای لایه آخر یک لایه کیک بگذارید. روی لایه آخر را هم یک لایه نازک دیگر خامه بزنید.

شیرینی‌تر آماده شده را به مدت ۴ الی ۵ ساعت در یخچال بگذارید تا خوب خودش را بگیرد و سفت شد و برش زدنش آسان‌تر شود. حالا شیرینی‌تر را به اندازه‌های دلخواه برش بزنید. موقع برش زدن کیک هر بار چاقو را در آبجوش فرو ببرید تا کیک راحت برش بخورد. روی کیک را با میوه فصل دلخواه، پودر نسکافه یا پودر کاکائو تزیین کنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar