کپک رب و آب غوره را چه کنيم؟

خراسان/ کپکها بيشتر با رنگ سفيد يا آبي روي انواع مواد خوراکي مانند رب ترشي و آب غوره ديده ميشود. عامل اصلي که باعث گسترش کپک ميشود، رطوبت است.
بسياري از ما براي ماندگاري بيشتر و جلوگيري از کپک زدن رب گوجه فرنگي را داخل فريزر نگهداري ميکنيم که صحيح نيست.
براي پيشگيري از کپک زدن رب گوجه فرنگي لازم است قوطي کوچک آن را خريداري کنيم و قوطي را قبل از باز کردن بجوشانيم تا ميزان آلودگي سطح قوطي کمتر شود.
اگر رب گوجه فرنگي را به مقدار زياد تهيه کرديد، آن را داخل ظرفهاي کوچک بريزيد و سپس پوشش مناسبي روي آن قرار دهيد تا قارچها نتوانند رشد کنند.
در گذشته خانمهاي خانه دار روي رب روغن ميريختند، اين کار سبب ميشد اکسيژن رساني به رب متوقف شود و رب ديگر کپک نزند.
يکي از مواد غذايي که خيلي زود دچار کپک زدگي ميشود، آبليمو وآب غوره است. اگر آبغوره و آبليمو کپک بزند غير قابل استفاده ميشود.
بهتر است براي نگهداري آبليمو وآبغوره از بطريهاي شيشهاي با رنگ تيره که نور را از خود عبور نميدهند استفاده کنيد، زيرا بطري پلاستيکي مواد سمي و سرطان زا توليد ميکند.
براي جلوگيري از کپک زدن آب ليمو وآب غوره شيشه حاوي اين مواد را در آب بجوشانيد، زيرا اين کار سبب از بين رفتن آنزيم و باکتريهاي داخل آن ميشود و به قارچها امکان رشد نميدهد.
بهتر است آب ليمو يا آب غوره را داخل شيشه تميز بريزيد و به مقدار خيلي کم لبه شيشه را خالي بگذاريد و سپس درپوشي روي آن قرار دهيد تا اکسيژن به داخل آن راه نيابد و کپکها امکان رشد نداشته باشند.