طرز تهيه کيک اسفنجي به شکل انار مخصوص شب يلدا
باشگاه خبرنگاران/ در گزارش زير قصد داريم شما را با طرز تهيه کيک انار کنيم.
مواد لازم
آرد ۲۳۰ گرم
نشاسته ذرت ۲۰ گرم
شکر دانه ريز ۲۰۰ گرم
روغن مايع ۱/۴ پيمانه
بيکينگ پودر ۲ قاشق غذا خوري
وانيل ۱ قاشق چاي خوري
تخم مرغ ۷ عدد
پودر تارتار ۱/۲ قاشق چاي خوري
آب جوش ياشير جوشيده ۱/۲ پيمانه
بريلو قرمز ۵۰۰ گرم
خامه قنادي فرم گرفته به مقدار لازم
دانه انار براي تزئين به مقدار لازم
خمير فوندانت (براي تاج انار) به مقدار لازم
موز گردو و يا فيلينگ دلخواه به مقدار لازم
طرز تهيه
سفيده و زرده تخم مرغها را جدا کرده و سفيدهها را در ظرفي تميز؛ خشک و عاري از هرگونه چربي قرار ميديم؛
سفيدهها را با پودر تارتار (ياي پنس نمک) با دور تند همزن ميزنيم؛ براي طعمدار شدن سفيدهها ميتونين ۲ ق غ از ميزان شکر رو جدا کرده و در حينهم زدن سفيدهها کم کم اضافه کنين؛ سفيدهها را در يک جهت همميزنيم تا فرم بگيرن و وقتي ظرف رو برميگردونيم نريزه؛ سپس ميذاريم يخچال (نهايتا تا نيم ساعت نه بيشتر، چون آب ميندازه و فرمشو از دست ميده و خراب ميشه)؛
در طي اين نيم ساعت زردهها را با دور متوسط کمي هم زده تا باز بشن سپس وانيل و شکر را اضافه ميکنيم و در حدي که مخلوط کرم و کشدار بشه و حجمش زيادتر بشه همميزنيم (با دور متوسط)
حال آب جوش يا شيرجوشيده را کم کم به زردهها اضافه کرده و سپس روغن مايع رو اضافه کرده و در حد مخلوط شدن همميزنيم؛
حال مخلوط آرد (آرد و نشاسته ذرت و کمي نمک) را کم کم به مخلوط زردهها اضافه ميکنيم و با ليسک يا دور کند همزن هم ميزنيم؛
در انتها سفيدهها را از يخچال بيرون آورده و با مخلوط زردهها با ليسک همميزنيم و مخلوط ميکنيم؛ حتما از کف ظرف همميزنيم تا آرد کاملا با مواد مخلوط بشه و ته نشيننشه؛
کف قالب مورد نظر را چرب کرده و مايع کيک را درون قالب ميريزيم؛ در فر از قبل گرم شده؛ دماي ۱۸۰؛ طبقه وسط به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقيقه؛
وقتي که کيک پخته شد با کاتر گرد برش ميديم و تکهها را خامه کشي کرده موز و گردو و يا فيلينگ دلخواه را قرارداده روي هم ميذاريم سپس دور و اطرافش را انقد با چاقو برش ميزنيم تا کيک کاملا گرد بشه به شکل انار؛ ترجيحا از قالب توپ استفاده کنين براي راحتي کار
وقتي که برش کيک به اتمام رسيد و کاملا گرد شد اونو خامه کشي کرده و۱ي۲ساعت در يخچال قرار ميديم؛ سپس از يخچال خارج کرده و بريلوي قرمز ک از قبل بن ماري کرديم و خنک شده را در چند مرحله روي کيکميريزم تا يکدست قرمز رنگ بشه؛
تاج انار را با فوندانت درست ميکنيم؛ از قبل فوندانت را رنگ ميکنيم (رنگ قرمز) و در آخر هم مقداري بريلو روش ميريزيم تا با کيک يکسان و يکدست بشه و روي کيک قرار ميديم تا کاملا به شکل انار بشه؛ سپس به طور دلخواه و يا با دانههاي انار تزئين ميکنيم.
ساير نکات
۱. آب يا شيري که استفاده ميکنين حتما حتما جوش باشه؛
۲. زماني که آب يا شير جوشيده رو به زرده اضافه ميکنين دقت کنين و کم کم اضافه کنين تا زردهها نپزن؛
۳. قالب مورد استفاده ميتونه ۱ قالب مستطيل به ابعاد ۳۰×۲۰ و يک قالب گرد به ابعاد ۵×۲۵ يا ۹×۲۰ باشه؛ که در آخر کار بايد به صورت تکه تکه از کيک برش بديد و روي هم بذاريد و انوقت برش بزنين تا کاملا گرد و به شکل انار بشه.
يا اينکه ميتونين کلا از قالب توپ استفاده کنين که شامل دو تکه قالب نيم دايره هستش که مايع کيک رو به دوقسمت درون نيم دايرهها ريخته و در فر قرار ميديم تا بپزن سپس برش داده خامه و فيلينگ را قرار داده و روي هم ميذاريم به شکل انار و سپس تزيين ميکنيم.
درصورتي که قالب توپ در دسترس نباشه ميتونين از ۲ عدد کاسه رويي که قابل استفاده در فر باشه و کاملا يک اندازه باشن استفاده کنين.
و در غير اينصورت هم کارتون کمي سختتره و بايد از قالبهاي مستطيل و گرد که ابعاد و روشش رو خدمتتون گفتم به شکل دايرههاي کوچک برش داده و به شکل توپ يا در واقع انار که مدنظر هست روي هم قرار بديد.
ترجيحا از قالب توپ استفاده کنين؛۲تکه ست به صورت ۲ نيمدايرهي هماندازه که به طور همزمان مايع کيک به ۲ قسمت شده و همزمان در فر ميپزيم و بعد از پخت و برش لايهاي و قرار دادن فيلينگ روي همميذاريم و کاملا شکل توپ يا انار رو به ما ميده؛